- Senaste nytt från kändispressen

Borde bloggarna sluta använda Foodora?

<<< Tillbaka

Borde bloggarna sluta använda Foodora?

Body: 

Det finns ett företag som heter foodora.se som funnits i ca 2 år, detta är ett företag som har cykelbud som levererar mat direkt hem till dörren. Det är när folk beställer leverans från restauranger som företagets cykelbud levererar maten. Förra året kom det ut om hur dålig lön personalen får då det enligt uppgifter kom fram att cykelbuden tjänar 70 kr i timmen plus 20 kr per leverans. På helgerna jobbar dom utan timlön och får endast 75 kr per leverans och något kollektivavtal finns inte. Företaget vägrar prata om lönerna med andra än anställda men enligt fackförbundet transport så ska dom anställda ha minst 130 kr i timmen  i ingångslön.

Trots att transport försökt få till ett kollektivavtal med foodora.se men ännu har dom inte lyckats. Nu har det kommit ut en ny artikel kring företaget då et anställd fått sparken via sms för att han bad transport om hjälp med att få ut sin sjuklön. Ni kan läsa hela rtikeln HÄR.

Det är flertal bloggare som skrivit om att dom använder just foodora och här nedan ser ni exempel från Blondinbellas, Kenzas och Michaela Fornis bloggar. Utöver att dom skrivit att dom använder sig av företagets tjänst så har bland annat Michaela Forni haft ett samarbete med företaget.

 

Tror ni bloggarna kommer sluta använda tjänsten nu när dom vet om hur illa personalen har det och tror ni Blondinbella kommer skriva något om detta i bloggen då hon ofta pratar om att det ska vara bra på en arbetsplats?

Bild 1: 
Bild 2: 
Bild 3: 
Bild 4: 
bloggtext2: 

Faksimil: isabellalowengrip.se, dn.se, stockholmdirekt.se, kenzas.se och forni.se

comments powered by Disqus

Senaste från Svenska Bloggare

tre utekvällar på 4 dagar

22 april, 2017 | 23:00

Läsarna börjar nu ifrågasätta Blondinbellas utgångar då hon dom senaste 4 dagarna hunnit med att gå ut 3 kvällar. Hon var ute på middag med mat och drinkar med sina grannar på onsdagen (samma sag som hennes dotter fyllde år), På fredagen så var hon ute på en aktiemiddag och ikväll är hon ute på middag och drinkar med sina vänner då en av hennes vänner har fyllt år.

Igår skrev hon att läsarna inte behöver oroa sig för att hon och Odd ska hitta tid till varandra då dom har det löst men hon skriver också att hon ska spendera hela helgen med Odd och barnen. Just den meningen har nu några reagerat på då hon var på middag igår och även är ute ikväll så några anser att hon inte alls spenderar hela helgen med sin familj.

Blondinbella är npga med att markera i varje inlägg att hon går ut efter att barnen lagt sig för kvällen men trots detta så tycker en del att det hon gör är fel.

 

Tankar?

Den gamla Tyra är tillbaka

22 april, 2017 | 8:52

Tyra valde att koppla bort sig helt från bloggen under ca 8 månader men för ca 2 veckor sedan så kom hon tillbaka. När hon startade boggen igen så berättade hon om hur hemskt allt varit men att hon nu mår mycket bättre och är redo att dela med sig om sina erfarenheter till sina läsare.

Men det var inte långvarit som den nya Tyra syntes i bloggen utan man kan redan nu se att den gamla Tyra kommer tillbaka allt mer och mer. Hon skrev i tisdags om hur hon blivit svullen i ansiktet och att hon har svårt att andas men hon lyckas inte få en tid på vårdcentralen. Hon skriver att man bara kan maila dom men hon får inget svar trots 5 mail och när hon ringer och dom ska ringa upp så gör dom inte det.

På grund av att hon nu blivit allegisk mot någonting så har hon tagit ett steg tilbaka i sitt tillfrisknande då hon ännu en gång måste söka sitt till vården men utan att få hjälp av dom. Hon skriver också om hur många tusenlappar hon behövt lägga på terapi på grund av hur vården behandlat henne.

 

Innan Tyra stängde ner bloggen så var det väldigt många som ifrågasatte henne kring hur endast hon kan bli så dåligt behandlat inom vården oavsett var hon vänder sig oavsett som det är en allmän klinik eller privatklinik. Det började pratas om under en tid att hon ljög och att det antagligen var hon som var problemet då ingen ville hjälpa henne.

 

Om ni hade haft en privatklinik hade ni tagit emot Tyra då eller hade ni varit rädda för att bli uthängda på hennes blogg?

Grattis Kenza

21 april, 2017 | 7:04

Ett stort grattis till Kenza som idag fyller 26 år och om ni vill önska henne grattis så kan ni göra det HÄR.

Hugo och Paula har sex 3 gånger i veckan

20 april, 2017 | 21:04

Nu är det Paula och Hugos tur att vara totalt ärliga om sitt privatliv då nu Hugo avslöjar att dom ska ha sex 3 gånger i veckan. Dom har pratat om detta i sitt senaste avsnitt av sin podcast  som ni hittar HÄR eller här nedan men han berättar att dom först sa att dom skulle ha det 4 gånger i veckan men han inser nu att det inte håller.

Enligt Hugo så får dom hålla sig till 3 gånger i veckan och han anser att varannan dag är lagom och att man ska hinna med det.

 

Vågar ni vara ärliga som Paula och Hugo med hur många gånger i veckan ni har sex?

Det blir Christian som flyttar ut

20 april, 2017 | 13:52

Det var ett år sedan som Kissie och Christian gjorde slut men trots detta så bor dom fortfarande ihop. Under en lång tid så pratade Kissie om att Christian letar efter en lägenhet men efter att hon började dejta sin nya kille så skrev hon att det är hon som kommer att flytta och hon letade även boende via facebook.

Men nu berättar hon bland kommentarerna på instagram att det ändå blir Christian som flytta och att han just nu väntar på sin lägenhet som han kommer flytta in i efter 2 maj.

 

Senaste från På Löpet

Så minns vi Gösta Ekman

Han var den lille mannen som blev den store skådespelaren. 

I helgen somnade Gösta Ekman in omgiven av sin närmaste familj. 

söndag 23 april 2017