Aschberg om sina sjukaste matvanor
Robert Aschberg älskar mat och räds inte för att prova något nytt i köket. Nu avslöjar han sina galnaste smakupplevelser.
– Jag och Gert Fylking grillade en överkörd grävling en gång, säger han.
Stoppa Pressarna
| 2015-10-13 kl 10:39 |
Robert Aschberg, 63, har ett brinnande intresse för mat och är akutell som programledare i TV3:s matlagningstävling ”Hoppas det smakar”.
Robert erkänner att han är lite av en äventyrare när det kommer till att prova på ny mat. När han och polaren Gert Fylking, 70, var ute på hajk genom Sverige så tillagade de exempelvis en överkörd grävling.
Och under en resa i Asien avslöjar tv-profilen att han ”råkade” trycka i sig en stekt hund.
– Jag fick in hund en gång i Kina, utan att veta vad det var. Dom fick ta ut det, inte för att det smakade illa utan för att jag är blödig, berättar han.
Robert fyller i att han testat på både krokodil, orm och struts och att han inte räds för att prova det mesta, vilket han definitivt bevisat nu.
Men hemma hos Aschberg är det frugan Lotta, 61, som står för matlagningen. Robban tycker nämligen att det är en kvinnosyssla att hålla till i köket.
– Jag tycker det är kul och kan laga vissa rätter ganska bra. Men jag lagar inte mat så ofta, jag är ju gift, säger han.