Aschberg om sina sjukaste matvanor

Robert Aschberg älskar mat och räds inte för att prova något nytt i köket. Nu avslöjar han sina galnaste smakupplevelser.
– Jag och Gert Fylking grillade en överkörd grävling en gång, säger han.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2015-10-13 kl 10:39 |

ProvaPremium

Robert Aschberg, 63, har ett brinnande intresse för mat och är akutell som programledare i TV3:s matlagningstävling ”Hoppas det smakar”. 

Robert erkänner att han är lite av en äventyrare när det kommer till att prova på ny mat. När han och polaren Gert Fylking, 70var ute på hajk genom Sverige så tillagade de exempelvis en överkörd grävling.

Bild 1 av 6aschberg kakar gravling1 1 - Stoppa Pressarna

Robert Aschberg avslöjar nu sina sjukaste matupplevelser.
Bild 2 av 6aschberg kakar gravling5 - Stoppa Pressarna

Robert fick smaka på människans bästa vän när han var i Kina. Men att käka hund gjorde honom lite blödig.
Bild 3 av 6aschberg kakar gravling4 - Stoppa Pressarna

Och inte helt chockerande har han dessutom provat på överkörd grävling.
Bild 4 av 6aschberg kakar gravling7 - Stoppa Pressarna

Det var på en hajk genom Sverige tillsammans med Gert Fylking som de båda tog matlagning ett steg längre när de plockade upp "delikatessen" från vägkanten och grillade till den.
Bild 5 av 6aschberg kakar gravling8 - Stoppa Pressarna

Robert har utöver de fyrbenta rakarna smakat på krokodil, struts och orm.
Bild 6 av 6aschberg kakar gravling6 - Stoppa Pressarna

Trots att Robban älskar mat så undviker han gärna köket. Hemma överlåter han matlagningen till frugan Lotta.
– Vi grillade bakbenen på en engångsgrill och hade bara lite salt och peppar, men det var närmast angenämt, säger han till Hänt Extra.

Och under en resa i Asien avslöjar tv-profilen att han ”råkade” trycka i sig en stekt hund.
– Jag fick in hund en gång i Kina, utan att veta vad det var. Dom fick ta ut det, inte för att det smakade illa utan för att jag är blödig, berättar han.

Robert fyller i att han testat på både krokodil, orm och struts och att han inte räds för att prova det mesta, vilket han definitivt bevisat nu. 

Men hemma hos Aschberg är det frugan Lotta, 61, som står för matlagningen. Robban tycker nämligen att det är en kvinnosyssla att hålla till i köket.