Annica Englund drar sig tillbaka från det offentliga livet

Det har nu gått exakt 10 år sedan Annica Englund startade upp sin blogg 2012. Sedan dess har hon varit en omtalad influencer som numera endast jobbar med instagram sista tiden. Hon försökte sig på youtube igen när hon flyttade till Kanada men lade ner det ganska snabbt.

 

Nu när hon fått frågan angående sin youtube så svarar hon att hon inte kommer att börja med youtube igen. Utan nu bekräftar Annica att hon faktiskt kommer att dra sig ännu mer undan från att vara offentlig person. Hennes instagram kommer finnas kvar med hon kommer enbart uppdatera på sina egna villkor.

 

Utöver detta har hon svarat på lite annat och här kommer frågorna och svaren.

 

Hur länge kommer ni vara i Sverige?

Svar: Elias kommer att åka tillbaka i början av september men jag kommer ev stanna kvar längre pga husbygget och att jag vill ha mer tid i Sverige med vänner och familj. Så jag har inte bestämt ännu när jag åker tillbaka.

 

Ska börja med ivf snart, har du några tips?

Svar: Många kan finna mycket hjälp och stöd via grupper på FB bland annat. Men kom ihåg att våga lita och lyssna på din läkare. För det är mycket som det är och jag upplevde att dessa grupper gjorde mig bara mer osäker och ifrågasatte mycket vilket gjorde att hela processen kändes jobbigare.

 

Planer för resten av sommaren?

Svar: Vi ska på ett par bröllop, resa till Italien, Gotland, Sydafrika, Mauritius och gotta ner oss i husbygget.

 

Hur mår du?

Svar: Alltså så bra som jag mår nu var det länge sedan jag mådde. Att få vara hemma i Sverige igen gör att jag känner mig så lycklig och tillfreds med allt.

 

Kan ni bli gravida på naturlig väg?

Svar: Ja men jag kan inte behålla det. Längsta graviditet kom vi till v.10

 

Har ni gett upp på ivf?

Svar: Vi gav upp efter sista försöket. Men vi har träffat fler läkare på annan klinik för att få second opinion och dom säger samma sak, att våra bästa chanser är just genom IVF så vi får se hur vi kommer att gå vidare.

 

Vill du gifta dig med Elias?

Svar: Jag vill spendera resten av mitt liv med honom, det är det jag vill. Och det är klart att jag hade sagt ja om han frågade. Men jag kommer inte bli lyckligare med en ring på fingret.

 

Vad för husbygge?

Svar: Vi bygger ett hus som ev står klart hösten 2024. Vi är sugna på lägenhet i Sthlm också, alltså inte att flytta till utan mer som en övernattningslägenhet när vi åker dit, men vi har ingen brådis med det.

Vi bygger i Gävle. Elias har köpt två tomter här, ena bygger vi på och på den andra tomten så bor vi just nu.

 

Varför kan du inte behålla en naturlig graviditet?

Svar: Det vet man fortfarande inte….även fast man ser att det är bra kvalitet på ägg och spermier och ser att dom tar sig till ett blastocyststadie så vet man ju inte vad som händer på dag 8,9,10 etc när det ska fortsätta att utvecklas inne i kroppen. Men ibland bara fungerar det för att ägget är tillräckligt starkt. Och genom IVF så ökar man chanserna att stoppa in embryon som har bra kvalitet på en gång istället för att hoppas varje månad att ett förhoppningsvis bra ägg tar sig.

 

Ska ni testa surrogat om allt går skit?

Svar: Ja det kommer vi

 

Bilderna tillhör Annica Englund

 

 

Lämna ett svar