- Senaste nytt från kändispressen

Kissie ryter ifrån - "jag får göra vad jag vill med mina pengar"

<<< Tillbaka

Kissie ryter ifrån - "jag får göra vad jag vill med mina pengar"

Body: 

Det har hänt mer än en gång att läsare går på influencers om hur dom spenderar sina pengar. En som fått hård kritik för detta är Blondinbella och det beror mest på att hon skrivit en bok om hur man är en economista men läsarna anser att hon är allt utom just det.

Nu har en läsare gått på Kissie om att hon köpt sin Prada väska då hon istället borde ge sina pengar till nysvenskar då dom har så dåligt med pengar medans hon själv har massor. Den kommentaren fick Kissie att se rött och hon har nu skrivit ett helt inlägg om hur hon får göra vad hon vill med sina pengar och att hon redan betalar massor med skatt. Egentligen borde inte Kissie behöva försvara sig då hennes pengar är hennes pengar och om hon väljer att lägga pengar på en väska så ska hon få göra det.

Kommentaren:

"Men snälla nån! Hur kan du gå och köpa en Pradaväska? När det finns så många nysvenskar i detta landet som är fattiga?? Du har ju röstat på centern, och centern är det parti som har hjälpt till att ta hit väldigt många nysvenskar, dessvärre har de det väldigt fattigt, därför borde väl alla människor hjälpa dessa i första hand och inte tänka på sig själva och sin egen lyx. Tänk en stackars nysvensk, som sitter i en förort och inte ens har råd med en Ica tygväska att lägga sina varor i? Alla borde efter valet visa vad de går för och verkligen ställa upp för dessa fattiga människor."

 

Jag känner tex en tjej som jobbar deltid då hon inte kan jobba heltid pga personliga skäl men hon väljer att spara en slant varje månad för att när hon sparat klart köpa sig en ny märkesväska. Är det fel av henne också att hon sparat lite varje månad för att sedan lägga tusentals kronor på en väska? Borde hon då istället ge bort sina pengar till någon annan? Det handlar inte om att personen skrev om just nysvenskar utan jag menar rent allmänt nu. 

Kissie tar också upp att hon önskar att ingen var fattig men att det inte är hennes jobb att se till att alla har pengar då ett samhälle där man tar från dom rika och ger till dom fattiga är inget hon tror på.  Dock så har Kissie skrivit att hon betalar mer skatt än vad 90% av hennes läsare gör vilket antagligen inte stämmer då många unga faktiskt tjänar ganska bra med pengar idag.

Kissie skriver:

"Jag betalar mer skatt än vad 90 % av mina läsare gör, skulle jag gissa. Sen vad jag då gör med mina pengar som blir över är helt upp till mig."

 

Sen borde personen tänka på att Kissie haft insamlingar flertal gånger där hon skänker alla pengarna till forkning/välgorenhet.

 

Anser ni att dom som tjänar mycket ska behöva ge bort sina pengar till dom som tjänar mindre?

Bild 1: 
bloggtext2: 

Faksimil: kissies.se

comments powered by Disqus

Senaste från Svenska Bloggare

Nicole Falciani kommer släppa en bok

17 januari, 2019 | 21:11

Influencer fortsätter en efter en att släppa böcker och nu är det dags för Nicole Falciani att släppa sin första bok. Hon skriver inte vad hennes bok kommer att handla om men jag gissar på att den kommer handla om livet med reumatism.

Den går i tryck i februari så det är inte länge tills den kommer att kunna beställas.

 

Vad tror ni att hennes bok kommer handla om?

Även Paow reser till Istanbul för att göra tandfasader

16 januari, 2019 | 22:08

Det är allt fler som nappar på Esteworlds erbjudande om gratis behandlingar/operationer mot reklam på sociala medier. Tidigare har Sindy varit iväg och lagt in implantat i rumpan och nu ska flertal kända influencers åka iväg till Istanbul för att få tandfasader.

Dom som kommer att resa iväg i februari är nu:

*Isabelle Strömberg

*Paow

*Anna-Lisa

*Adde

Om jag missat någon så lämna gärna en kommentar. Enligt dom uppgifter som jag fått in så behöver dessa influencers inte stå för någonting av varken resan eller behandlingen mot x antal inlägg på sina sociala medier.

Kenza har blivit stämd av KO

16 januari, 2019 | 21:35

Minns ni att Kissie under 2017 blev stämd av KO? Det resulterade i att hon i början av 2018 hade en lång rättegång som handlade om 3 inlägg som dom ansåg var felmarkerade/smygreklam och det slutade med att hon förlorade en av dessa inlägg och fick betala 100 tusen i vite.

Många hoppades på att detta bara var en början av det hela och att många fler influencers borde granskas för att börja följa lagen bättre. Och så blev det för nu är det Kenzas tur att gå på rätteång då hon blivit stämd av KO för inlägg som hon nekar till är smygreklam.

Hon berättar på bloggen att det handlar om något som var för ca 2 år sedan och att hon hade ett samarbete med företaget men att inlägget hon gjorde inte ingick i deras kontrakt. Hon ska ha visat upp deras glasögon för att hon tyckte om dom och inte för att hon var tvungen då hon markerade dom inlägg som var enligt kontrakt som reklam.

Hon kommer inte svara på kommentarer till media om detta och det som sker nu är att vänta in vad domstolen kommer fram till.

 

Vem anser ni att dom borde granska mer noga för smygreklam? Dom flesta influencers har gjort smygreklam genom åren men dom som gör mest av detta just nu är Dessie, Paow och Blondinbella.

Hugos vadmuskel brast

16 januari, 2019 | 21:26

För er som följt Hugos blogg eller denna under många år vet om hur många gånger som Hugo skadat sig själv. Nu har det hänt igen medans dom var på skidsemester och det som hände var att han ramlade medan han åkte vilket gjorde att hans vadmuskel brast.

Hugo lade själv ut en video på instastory att han hade gjort sig illa samt kissat på sig. Det visade sig att han hade svimmat av smärtan och dom fick hämta honom med scooter för att ta honom till sjukstugan.  Hugo har ännu inte skrivit om detta på sin blogg men Paula har det och hon fick även försvara sig bland kommentarerna.

Hon skriver att dom insåg i stugan att han hade kissat på sig och att hon skrattade och undrade om dom skulle köpa blöjor till honom. Dock tyckte några läsare att det inte alls var en grej att skratta åt då det antagligen var pga smärtan eller att han svimmade. Ni kan se Paulas svar nedan på kommentarerna.

Första avsnittet av Kenzas podd

16 januari, 2019 | 21:10

Nu har Kenza och hennes vän Dani släppt sitt första avsnitt av sin nya podd som heter "När livet händer".

Ni kan lyssna på avsnittet HÄR och deras podd handlar väldigt mycket om graviditet och barn då båda två är gravida just nu. Just nu är Kenza gravid i vecka 20.

Senaste från På Löpet

Pernilla Wahlgrens ärliga ord om familjekrisen

Det är inte alltid humöret är på topp.
Thailandsresan fick en tuff inledning med bråk och tjafs.
Nu hyllas Pernilla Wahlgren för sina ärliga ord om hur det är att resa med familjen.

fredag 18 januari 2019