Förlöjligande

Drottning Silvia hånades i direktsänd tv

Det här ska hon inte behöva ta.
Drottning Silvia hånades i på bästa sändningstid i direktsänd tv.
Den vackra kungligheten hade inte en chans att värja sig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2024-01-17 kl 11:59 |

ProvaPremium

Det har inte varit så roligt på sistone för drottning Silvia, 80. Istället för att hyllas rättmätigt för sin insats som drottning har tysk-brasilianskan kommit att bli starkt ifrågasatt.

Efter att hennes brorson Patrick Sommerlath, 52, höll sig undan åtalet om det misstänkta sexköpet har Silvia fått utstå mycket hård kritik.

Bild 1 av 8

Drottning Silvia hånades i direktsänd tv. Man gav sig på kunglighetens accent.
Bild 2 av 8

Drottning Silvia är väl medveten om att hon har en tysk accent men har påpekat att hon var redan talade sex andra språk varför det är svårt att bli perfekt i svenska.
Bild 3 av 8

Programledaren Shima Niavarani valde att håna drottning Silvia i direktsändningen av Guldbaggegalan från Cirkus i Stockholm.
Bild 4 av 8

Drottning Silvia är trägen i sitt värv. Här delar hon ut stipendier ur Drottningens Jubileumsfond till bland andra Elizabeth Jennions, Specialistläkare i barnneurologi vid Drottning Silvias Barnsjukhus.
Bild 5 av 8

Det var när Shima Niavarani skulle presentera Christina Schollin som programledaren valde att tala om Silvia och därefter håna hennes brytning genom att härma drottningens sätt att tala.
Bild 6 av 8

Christina Schollin har berättat om hur hon inspirerades av Silvias accent när hon skulle gestalta Lydia i Ingmar Bergmans klassiska film ”Fanny och Alexander”.
Bild 7 av 8

Att drottning Silvia behöver utstå att bli förlöjligad för sitt sätt att tala är ett angrepp på hennes person.
Bild 8 av 8

Christina Schollin är en av våra största aktriser.

Drottningen har blivit kraftfullt ifrågasatt varför hon och maken kung Carl Gustaf, 77, inte gjorde mer för att hjälpa polisen i deras jakt på Patrick Sommerlath när de ville delge honom åtalet.