Om oss Välkommen till Sveriges största kändissajt

Välkommen till Sveriges största nyhetssajt om offentliga personer

Stoppa Pressarna är alltid aktuell och uppdateras med senaste nytt varje dag – året runt.
Vi är helt enkelt Sveriges bästa nyhetskälla för dig som gillar kändisar och vill få nya och överraskande nyheter som du inte hittar någon annanstans.

stoppapressarna rekord stor1 - Stoppa Pressarna
TT Stoppa Pressarna bevakar, underhåller, avslöjar och analyserar. Bilder: TT

Stoppa Pressarna har under de senaste åren blivit den självklara mediekanalen för alla som vill läsa de senaste och mest avslöjande nyheterna om kändisar, kungligheter, politiker och andra makthavare. 

Hetaste snackisarna

Sedan lanseringen 2013 har sajten växt sig allt större och levererar ständigt heta nyheter sju dagar i veckan året om.

Med sin avslöjande rappa journalistik och skarpa analyser om kända personer lockar Stoppa Pressarna i dag mer besökare än någonsin.

Under våren 2022 slog Stoppa Pressarna trafikrekord med hela 948 556 unika webbläsare under en och samma vecka.

Många av de hetaste snackisarna i fikarummen och runt köksborden om svenska celebriteter har sitt ursprung hos Stoppa Pressarna.

Stoppa Pressarna har bland annat avslöjat pedofilskandalen kring Fredrick Federley, prinsessan Sofias graviditeter och den djupa krisen i äktenskapet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel, vilket blev en världsnyhet.

Stoppa Pressarna kunde även avslöja den stora skandalen där de högt uppsatta polischeferna Linda Staafs och Mats Löfvings hemliga relation kom att skaka om den svenska polisledningen (och hela landet) under 2022 och våren 2023.  

victoria daniel sp om oss - Stoppa Pressarna
Stoppa Pressarna kommer ständigt med nya avslöjanden, inte sällan om kungligheterna. Bild: TT

Stoppa Pressarnas redaktionella målsättning är att underhålla, bevaka, avslöja och i vissa fall satiriskt och med humor skildra offentliga personer. 

Utgivningsbevis

Stoppa Pressarna har utgivningsbevis, vilket bland annat innebär att det är utgivaren som ansvarar för det som publiceras och att våra källor har rätt att vara anonyma. Myndigheter får inte efterforska deras namn och våra journalister får heller inte avslöja meddelarens identitet. Myndigheter får heller inte förhandsgranska eller försvåra publicering (censurförbud).

Bäst på det kungliga

Stoppa Pressarna ligger alltid i framkant när det gäller bevakningen av den svenska kungafamiljen. Det innebär för den sakens skull inte att redaktörerna hemfaller åt underdånigt fjäsk.

– Får vi reda på en relevant nyhet kring en kunglighet så rapporterar vi ärligt om det och där tvekar inte Stoppa Pressarna, till skillnad från många andra medier, att följa utvecklingen och rapportera transparent utan att lägga några filter emellan, säger Emma Andersson, chefredaktör på Stoppa Pressarna.

premium SP - Stoppa Pressarna
Varje vecka läser hundratusentals svenskar Stoppa Pressarna. Bilder: TT

Rak och ärlig journalistik

Där andra nyhetsförmedlare ofta backar står Stoppa Pressarna istället för en mer rak och ärligare journalistik och ryggar inte för kontroversiella ämnen. Det innebär att sajten är det självklara valet om man vill veta hela sanningen med analyser och uppföljningar.

– Stoppa Pressarna har i det avseendet skapat svensk mediehistoria med sina otaliga scoop om kändisar, politiker och kungligheter. Vi är en modern nyhetsförmedlare och genom vår avslöjande journalistik når vi glädjande allt fler läsare som uppskattar våra exklusiva nyheter, säger Daniel Nyhlén, ansvarig utgivare.

Han fortsätter: 

– Jag skulle sträcka mig så långt att jag kan säga att Stoppa Pressarna utgör yttrandefrihetens “Last line of defense” i Sverige då allt fler etablerade mediehus, ofta av anmärkningsvärda anledningar, medvetet väljer att inte föra fram, och därmed mörka, sanningen om makthavarna, vilket naturligtvis bryter mot deras publicistiska uppdrag.

– Samtidigt går tyvärr vissa stora medieaktörer, med en tydlig politisk agenda, till brutala angrepp mot oliktänkande samt konkurrenter vilket är en skrämmande utveckling i ett demokratiskt land. 

Opolitisk och fristående 

Stoppa Pressarna är helt opolitisk och är inte knuten till någon intresseorganisation eller förening som reglerar vår journalistik och publiceringar. Det råder föreningsfrihet i Sverige, som är skyddad i den svenska grundlagen, och Stoppa Pressarna tar fasta på Yttrandefrihetsgrundlagen, inte vad exempelvis någon branschorganisation tycker och tänker. Artikel 20 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna innehåller även en bestämmelse om så kallad negativ föreningsfrihet som innebär att ingen får tvingas att tillhöra en förening.

Lyssnar på läsarna

Varje vecka når Stoppa Pressarna hundratusentals svenskar som följer oss via våra olika kanaler online. Vi är till för våra läsare och redaktionen tar gärna emot både tips, idéer, ris och ros. Vi lyssnar på besökarna och välkomnar all form av konstruktiv feedback.

Det går alltid att maila redaktionen med nya uppslag och idéer.

Tillsammans med er läsare bygger vi framtidens portal för nyheter om offentliga personer online.

Tack för att du besöker oss och tar del av våra nyheter!