Hon ligger bakom prins Carl Philips popularitet

Från kritisk och sluten till ett deltagande i ett av Sveriges mest populära TV-program. Prins Carl Philips attityd och mod har ändrats drastiskt under senaste åren. Och vi vet vem som ligger bakom förvandlingen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2015-04-10 kl 14:41 |

ProvaPremium

Efter en uppmärksammad miss i sitt tal under Idrottsgalan 2013 och en enorm skandal kring det påstådda designfusket var det många som trodde att prins Carl Philip, 35, likt sin far, skulle ha problem med att hantera surret kring honom. 

Men tji fick dem när prinsen talade ut om fusket i en öppenhjärtig intervju i Expressen och senare skojade om missen på Idrottsgalan under galan året därpå.

Bild 1 av 4poppis4 - Stoppa Pressarna

PR-kvinnan Christina Saliba samarbetade tidigare med prins Carl Philip. Kungligheten valde dock, i likhet med så många andra, att helt bryta samarbetet med PR-kvinnan som en gång i tiden var så framgångsrik.
Bild 2 av 4poppis5 - Stoppa Pressarna

Carl Philip chockade många när han visade upp en personlig och öppen sida hos David Hellenius.
Bild 3 av 4poppis7 - Stoppa Pressarna

Saliba ska även ha hjälp Carl Philip handskas med sin dyslexi. Här talar han om sjukdomen i ett offentligt sammanhang.
Bild 4 av 4poppis6 - Stoppa Pressarna

PR-kvinnan jobbar även med Camilla Läckberg.

Personen bakom Carl Philips bejublade succéer stavas Christina Saliba, 40. PR-kvinnan ska enligt uppgifter till Expressen Extra ha arbetat hårt och målmedvetet för att drilla prinsen och hjälpa honom att handskas med både massmedia och sin svåra dyslexi.
– Hon har gjort underverk med honom, och pekat med hela handen, säger en insatt källa.

Även Carl Philips insats som gäst i ”Hellenius hörna” hyllades av såväl svenska folket som av PR-experterna då prinsen bjöd betydligt mer på sig själv än han någonsin gjort tidigare. Förutom att tala ut om de skandaler ha varit inblandad i talade han också öppet om kärleken till fästmön Sofia Hellqvist, 30, som också påstås ligga bakom en stor del av prinsens förändrade personlighet och attityd.