Nu är Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllopsdatum bestämt!

Den 27 juni meddelade de sin förlovning. Och den 13 juni nästa år gifter de sig. Nu börjar bröllopsplanerna äntligen falla på plats för prins Carl Philip och Sofia Hellqvist.
– Vi ser fram emot ett sommarbröllop i mitten av juni då Sverige är väldigt vackert, säger Carl Philip.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2014-10-23 kl 13:14 |

ProvaPremium

Spekulationerna kring Carl Philips, 35, och Sofias, 29, kommande bröllop har inte varit nådiga. Men nu har hovet äntligen gått ut med både tid och plats för det storslagna kalaset.

Så sent som härom veckan spekulerade Svensk Damtidning i vilket datum paret skulle välja, och var kluvna mellan den 13:e juni, eller den 27:e juni, som ju är datumet för parets förlovning. Och valet föll på det förstnämnda.

Bild 1 av 213juni4 - Stoppa Pressarna

Den 13 juni 2015 gifter sig Sofia och Carl Philip i Slottskyrkan i Stockholm.
Bild 2 av 213juni1 1 - Stoppa Pressarna

Paret förlovade sig den 27 juni i somras.
– Det var ett datum som både prinsen och Sofia Hellqvist känner mycket för och då är de glada att de kunde få det datumet som sin bröllopsdag, säger hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg till Aftonbladet.

Själva säger paret i ett pressmeddelande att de ser fram emot att gifta sig i mitten av juni eftersom Sverige är ”väldigt vackert” då:
– Det är en stor dag för oss och vi är väldigt glada.

Då prinsparet setts titta på olika kyrkor runt om i Sverige, inte minst på Öland där de tillbringar mycket tid om somrarna, har valet av plats också diskuterats hel vilt. Men nu har de alltså bestämt sig och kommer likt kronprinsessan Victoria, 37, och prinsessan Madeleine, 32, att gifta sig i Slottskyrkan i Stockohlm.