Här är mannen som misshandlade TV4-Jenny

Jakten trappas upp.
Nu ska Jenny Strömstedts gärningsman gripas.
Den misstänkte är en tidigare dömd medelålders man från södra Stockholm.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-11-05 kl 19:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna utfäste nyligen en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips så att mannen som attackerade och misshandlade Jenny Strömstedt, 47, kan gripas och lagföras.

Belöningen kommer betalas ut vid en lagakraftvunnen dom mot gärningsmannen som går under epitet ”Jenny-mannen”.

Bild 1 av 12

Mannen som attackerade Jenny Strömstedt är en medelålders man bosatt i Stockholm.
Bild 2 av 12

Jenny Strömstedt har själv berättat om det brutala överfallet i en Expressen-krönika.
Bild 3 av 12

Nu tar Stoppa Pressarna hjälp av en erfaren "profilerare" som har kartlagt gärningsmannen. Till höger syns Jenny med maken Niklas Strömstedt.
Bild 4 av 12

Jenny Strömstedt har arbetat på TV4 sedan tjugo år tillbaka. Men trots sin rutin som journalist vill hon inte själv svara på frågor när hon granskas.
Bild 5 av 12

Mitt i all turbulens kring Jenny Strömstedt dömdes en kollega till henne för sexbrott.
Bild 6 av 12

Steffo Törnquist har anklagats för att vara "iskall" och ta avstånd från Jenny Strömstedt under skandalens senare skede.
Bild 7 av 12

Malou von Sivers skrev ett svavelosande inlägg på Jenny Strömstedts Facebook-sida. Inlägget är borttaget nu.
Bild 8 av 12

Kungaexperten Claes-Johan Larsson hamnade i bråk med Jenny Strömstedt i direktsändning.
Bild 9 av 12

Jenny Strömstedt är hårt pressad kring den påstådda misshandeln, snart avgörs om det ska väckas enskilt åtal mot programledaren.
Bild 10 av 12

Jenny Strömstedt vägrar tala med media. Niklas Strömstedt kommunicerar med hätska inlägg i sina sociala medier.
Bild 11 av 12

Här är den omstridda krönikan där Jenny Strömstedt uppger sig ha blivit misshandlad. Hon har konsekvent vägrat att svara på frågor kring krönikan.
Bild 12 av 12

Här är "Jenny-mannens" gärningsmannaprofil som är framtagen av en rutinerad profilerare med erfarenhet av polisiär verksamhet samt högre studier av beteendevetenskap.

För att hjälpa polisen på traven har Stoppa Pressarna tagit hjälp av en ”profilerare” som har en gedigen erfarenhet på området. Vår expert har både polisiär erfarenhet men även beteendevetenskapliga studier på universitetsnivå.

Gärningsmannaprofilering (GMP) är en metod som till en början utvecklades på 60-talet av FBI. Numera är det en vanlig metod som ofta används vid mord och sexualbrott men metoden förekommer även vid våldsbrott och andra typer av grova brott.

I Sverige började polisen på allvar använda av gärningsmannaprofilering under första halvan av 90-talet i samband med jakten på ”Lasermannen”. Profileringen syftar framför allt till att kartlägga den okända gärningsmannens motiv och strategier.