Annons

Ny digital resurs för smartare lån i Sverige

Att ta lån har blivit alltmer populärt bland svenska hushåll. Enligt statistik framtagen av Finansinspektionen är en femtedel av samtliga lån bland hushållen konsumtionslån. Det vill säga lån för privat bruk, som oftast tas ut utan säkerhet. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-07-02 kl 10:03 |

ProvaPremium

Samtidigt visar siffrorna att nästintill var femte låntagare har ett underskott i sina levnadskostnader. Något som kan ställa högre krav på låntagarnas återbetalningsförmågor framöver, och därmed kräver lösningar som ger konsumenter möjligheten till smartare lånebeslut. 

Bild 1 av 1sp in stor - Stoppa Pressarna

Finansvalp vägleder konsumenter bland lånetyper
Som ett steg i att hjälpa konsumenter till att göra mer medvetna val när det kommer till lån, har Finansvalp lanserat sin tjänst som ska vägleda konsumenter till mer informerade och smartare lånebeslut.

Hos tjänsten går det bland annat att hitta en uppdaterad lista på alla lån med låg ränta för att låntagare ska hitta lån med förmånligare villkor. Därtill erbjuder deras plattform ett omfattande verktyg som syftar till att förbättra den finansiella kunskapen för såväl privatpersoner som företag och därigenom stärka deras beslutsförmåga. Finansvalp guidar besökarna genom låneprocessen och förklarar viktiga koncept, terminologi och bidrar till att jämföra olika lån.