Unni Drougge åtalas efter polisbråk

Snuten fick nog av vovven Znuten.
Unni Drougge åtalas för att inte ha sina hundar kopplade.
– Jag behandlades som en terrorist, säger hon. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2019-04-06 kl 10:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna kan avslöja att kammaråklagare Ulf Blendow, 59, har lämnat in en stämningsansökan mot författaren och debattören Unni Drougge, 63.

I ansökan står:

Bild 1 av 6

Unni Drougge hade sina två jättehundar okopplade inte långt från en dagisklass med småbarn. Polisen ingrep och det blev bråk.
Bild 2 av 6

När polisen anlände kopplade Drougge hundarna. Själv hävdar författaren att hundarna var kopplade hela tiden, de två polismännen är av annan uppfattning.
Bild 3 av 6

Unni Drougge vägrade identifiera sig för polisen men på hundhalsbanden stod mattes namn och adress.
Bild 4 av 6

"Polisen behandlade mig som en terrorist" säger Unni Drougge som här syns med Yvonne Skattberg på premiären av "Kingsman: The Secret Service".
Bild 5 av 6

Författaren går ofta på kändiskalas. Här med Sofie Larsson på premiären av filmen "Cockpit".
Bild 6 av 6

Linus Raudsepp och Unni Drougge vimlade flitigt för ett par år sedan.

– Unni Drougge har låtit två hundar springa lösa utan tillsyn i Drakenbergsparken. Oaktat det råder kopplingstvång på platsen. Det hände den 28 augusti 2018. Unni Drougge begick gärningen med uppsåt eller av oaktsamhet.

Om Unni Drougge väljer att erkänna handlingen kan åklagaren avgöra målet utan huvudförhandling och författaren åker då på 1 000 kronor i böter.

I stämningsansökan ingår förhör med poliserna som hävdar att de tog Unni Drougge på bar gärning. 
– Vi kom körande genom Tantolunden, upp mot Drakenbergsparken. På c:a 50 meters håll såg vi på vår vänstra sida hur två större, svarta hundar sprang lösa. De lekte fritt på en gräsyta intill parkleken Draken som finns på platsen. Hundarna verkade skoja och bråka med varandra. Vi såg först ingen ägare till hundarna. På parkleken i närheten vistades flertalet familjer, samt dagisbarn i gula reflexvästar, vad vi kunde se, berättar en av poliserna i förhöret.