- Senaste nytt från kändispressen

Keela ger stenhård kritik till svenska vården

<<< Tillbaka

Keela ger stenhård kritik till svenska vården

Body: 

Keela har genomgått en utredning för ADHD och det slutade med att hon fick diagnosen att hon har det. Hon har nu berättat om hur hon kände när hon fick sin diagnos och hur det påverkat hennes liv.

Hon har gjort flera uppdateringar om detta så vi börjar från när hon gjorde första inlägget om vården den 13 december. Hon har haft problem med att få hjälp trots att hon gjort utredningen privat och såhär skriver hon om situationen:

13 December

 

"Kan ni förstå hur fucked up vården är i Sverige är när jag, trots att jag gjorde min utredning privat (efter att ha väntat på att få hjälp 1,5 år) inte skulle få hjälp med medicin osv förrän om ytterligare 5-6 månader. Frustrationen om att veta att det finns medicin som förmodligen kan hjälpa mig och få mig att må så mycket bättre, men jag kommer inte få tillgång till den förrän om ett halvår? Är det rimligt?

Att det skulle finnas en vårdgaranti på tre månader (som jag fortfarande tycker är för lång tid) sa dom inte spelade någon roll och att det inte fanns något dom kunde göra trots att jag grät och förklarade hur pass dåligt jag mår. Jag har alltså blivit tvungen att boka en till med ännu en privat mottagning och betala massa pengar för att få hjälp tidigare. För att jag vet inte hur länge till jag pallar må såhär. Ska det behöva vara så? Inte konstigt att man bara vill ge upp? Jag ska i alla fall prata med den privata mottagningen i morgon så håll tummarna för att dom hjälper mig."

 

Dagen efter detta lade Keela upp det här på sin instagram efter att ha pratat med sin privatläkare

14 December

 

"Hörrni, ett samtal på en timme med en privatläkare idag och en kvart senare kunde jag hämta ut medicinen. Hur sjukt? Istället för att flera, flera månader/år och förmodligen hade jag behövt träffat läkare flera gånger innan dom velat skriva ut något. Läkaren idag hade självklart läst igenom utlåtandet från mottagningen jag fick min ADHD-diagnos på innan vi pratade och han sa åt mig att köpa en blodtrycksmätare och hålla koll på blodtrycket.

Mötet var via ett videosamtal och vi kommer höras igen om ett par veckor också för  jag vet såklart att den medicin och den dos jag fick idag kanske inte kommer vara tillräckligt eller ens fungera. Jag vet att det inte "bara" är att börja med medicin och att man hittar rätt direkt, men bara känslan av att jag är igång med att hitta rätt dos och medicin känns helt overkligt. Jag vet också att biverkningarna förmodligen inte kommer vara så roliga i början, och jag vet att medicin inte är enda lösningen på mina problem, men det spelar liksom ingen roll för jag har ändå väntat på den här dagen i flera år nu. Äntligen kände jag mig förstådd och han lyssnade på mig. Bara de kändes helt sjukt. Man ska inte behöva gå till en privatläkare för att känna så..

Alla ni som bara vill ge upp och bara går och väntar månad efter månad..Om ni har möjlighet, kontakta en privatläkare. Det är som dag och natt jämfört med vanliga vården och det är så värt det."

 

Efter någon vecka valde hon att ha en frågestund på sin instastory och där fick hon lite frågor angående hennes ADHD och dessa frågor svarade hon på:

20:December

 

Fråga: Hur kände du när du fick din diagnos?

Svar: Jag kände 1000 olika känslor. Lättad över att jag hade rätt, mer förståelse för mig själv, ilska över alla som kallat mig lat och pratat ner mig, ilska över att jag inte fick hjälp för längesen och över hur dåligt vården fungerar i det här landet, rädsla över att jag kommer bli en annan person pga medicin, rädsla för att behöva lära känna mig själv på nytt. Även rädsla för att ingen behandling ska hjälpa och att jag ska behöva leva med det här resten av livet när det är så tufft som det varit senaste tiden.

Glad över att jag fått så mycket stöd från er och folk i min närhet. Också glad och stolt över att jag faktiskt tagit tag i det här efter så många år. Skulle kunna fortsätta skriva en hel uppsats men det här är mycket av det jag känt iaf.

 

Fråga: Hur känns det med medicinen nu?

Svar: Jag fick ju börja med lägsta dosen och det är dag 6 nu bara så det är svårt att säga. Första dagen kände jag bra effekt några timmar, men det gick ur snabbt och då blev jag deppig och trött. Dag två lite effekt och blev väldigt typ aggressiv, arg och ville gråta för allt när den gick ur kroppen. Väldigt obehagligt. Senaste dagarna har jag känt noll förutom lite minskad aptit och dimmig syn och att jag blir lite nedstämd på eftermiddagarna när den går ur. Ska prata med läkaren och se hur vi ska göra om några dagar.

 

Hon har inte nämnt något mer om hur hennes resa kring sin ADHD gått men hon har berättat att hon även ska utredas för Bipolär. Keela är långt ifrån den enda influencern som påpekat hur dålig vården är utan det verkar vara otroligt många som anser att vården är under all kritik. En annan som verkligen gett hård kritik till vården är Felicia Bergström och hon har gett riktigt hårt kritik till vården under flera år.

 

Håller ni med influencers om att vården är så illa som dom skriver eller känner ni att ni fått den hjälp ni behöver?

Bild 1: 
bloggtext2: 

Bilderna tillhör Keela

comments powered by Disqus

Senaste från Svenska Bloggare

Isabella Löwengrip söker trädgårdspersonal

15 maj, 2022 | 7:04

Om du söker jobb och har nära till Lidingö samt älskar att fixa i trädgården så kan du nu söka jobb hos Isabella Löwengrip. Hon söker nämligen någon som kan hjälpa henne med trädgården hemma hos henne med underhåll och plantering.

Hur mycket hjälp hon behöver eller vad hon erbjuder för ersättning för detta framkommer inte men vill ni söka jobbet och tjäna en slant så maila henne på [email protected]

 

 

Evelina Sigetty väntar tvillingar

15 maj, 2022 | 6:41

Ännu en influencer har nu gått ut med att dom väntar barn och den här gången är det Evelina Sigetty och hennes pojkvän Mehmet Yilmaz som väntar sitt första barn. Men när dom gick ut med den stora nyheten avslöjade som samtidigt att dom inte väntar bara ett barn utan att dom nu fått veta att det är tvillingar dom ska få till hösten.

Just nu befinner sig Evelina i vecka 14 och vissa dagar mår hon inte alls bra och hon skriver ut på instagram att det är grymt att dom som är gravida måste gå till en arbetsplats då man inte alltid mår så bra.

 

Ett stor grattis till dom kommande föräldrarna.

 

 

Linda-Marie Nilsson har gjort en ny kollektion för Ellos

13 maj, 2022 | 6:27

2021 så gjorde Linda-Marie en klädkollektion för det kända företaget Ellos.se och hennes kollektion sålde slut väldigt snabbt. Hon var stolt över sin kollektion och varje klänning hon hade skapat döpte hon efter sig själv och sin mamma.

Nu har hon släppt sin andra kollektion och även den här gången blev hennes klänningar en stor hit och den första sålde slut redan efter 14 minuter. Linda-Marie har den här gången släppt 8 klänningar och dom är döpta efter människor som betyder mycket för henne.

HÄR hittar ni hela kollektionen och det verkar nu som att det bara finns 5 av 8 klänningar kvar att kunna köpa.

Therese Lindgren säljer Indy Beauty

13 maj, 2022 | 6:15

Therese Lindgren startade sitt företag Indy Beauty för 5 år sedan när hon kände att hon ville skapa dom perfekta veganska skönhetsprodukterna. Hennes företag i raketfart upp till stor vinst och hennes produkter blev otroligt omtalade redan från start.

Hon har under dom här 5 åren skapat en stor kollektion med hudvårdsprodukter men också smink och nu intimvård. När hon startade Indy Beauty ansåg hon att det var nästan omöjligt att hitta produkter på marknaden som var veganska och dom innehöll alltid något som hade med djur att göra. Men idag är marknaden helt annorlunda och många företag att idag valt att använda sig av veganska produkter i sina varumärken. Therese känner att hon och hennes företag har en del att göra med att andra företag valt att ta steget till bättre och veganska produkter.

Men nu efter 5 år har hon valt att ta steget ifrån sitt företag och har därför sålt sina sista 20% till CCS Skincare Brands AB och dom äger nu hela företaget. Hon är noga med att informera alla om att dom kommer fortsätta jobba med företaget på samma sätt som henne och ha samma värderingar som Indy Beauty alltid haft. Men trots att hon inte längre äger företaget eller jobbar med det på samma sätt så kommer hon vara ansiktet utåt för Indy Beauty ett tag till.

 

Vad hon fick för sin andel i bolaget är ännu inte känt men hon lär ha fått ganska många miljoner då hennes företag är så pass känt och vinstförande.

 

Vi får se vad hon hittar på för spännande nu framöver.

Ida Warg skulle kunna låta sin partner ha sex med någon annan

13 maj, 2022 | 5:49

Ida Warg hade nyligen en frågestund och här nedan ser ni frågorna hon fick som inte har med hennes produkter att göra. Men en av frågorna hon fick handlade om hur hon skulle hantera otrohet.

Och en sak i hennes svar var nog en del inte beredda på och det är att hon hade kunnat låta sin partner få ha sex med någon annan om upplägget känns rätt, men att då gäller samma för hennes del också om hon hade velat det.

 

Sover Alba bättre på nätterna nu?

Svar: Nope. Får bara inse att vi inte får barn som sover bra.

 

Varför vill du inte ta allergimedicin?

Svar: Vill inte äta medicin varje dag då jag inte tror det är bra för kroppen. Sedan tycker jag knappt att det hjälper och jag blir mest trött.

 

Är du och Alex gifta?

Svar: Vi är gifta. Gifte oss i mars 2018 när jag hade Elvis i magen.

 

Hur sover Alba om nätterna?

Svar: En bra natt vaknar hon ca 3-4 gånger. En dålig natt är det 20+

 

Hur gammal är du?

Svar: Idag känner jag mig som 100 men är 35

 

Hur många gånger träning kör du per vecka?

Svar: Jag promenerar varje dag oftast men har inte kommit igång så bra med träningen. Har typ tränat 1-2 gånger i mån senaste månaderna. För mycket jobb så har tagit möten under promenaderna.

 

Hur går det med din och Alex podd?

Svar: Varenda produktionsbolag borde vara så ledsna att de inte varit här senaste månaden och filmat reality med oss, vilket kaos. Bara för därför funderar vi på att spela in 1 avsnitt för vi har såå mycket roliga och sjuka historier att berätta.

 

Bor du hellre utomlands än Stockholm stad?

Svar: Just nu bör jag helst här i Spanien. Vi trivs bättre och bättre för varje dag. Om jag ska vara ärlig kände jag mig aldrig helt hemma i Stockholm. Tycker inte om energin där då det är mycket stress i luften och folk är så skitnödiga som vi hade sagt i Åmål.

 

Varför tror du inte det är Corona du fått?

Svar: Det var ett himla tjat om covid. Först så har vi alla redan haft covid och Sofia hade det för typ 1,5 mån sedan och hon är lika sjuk som mig. Så konstigt om hon skulle få det så snabbt igen. Sedan tog jag ett test som var negativt. Covid var mycket mildare på mig än detta. Tror det är någon dunderinfluensa som legat och vilat under covid och är nu tillbaka starkare än någonsin.

 

Hur hanterar du svartsjuka?

Svar: Är inte svartsjuk och har aldrig varit trots att jag egentligen borde varit. Känner att det är onödig energi. Är någon otrogen kommer det alltid fram till slut. Tycker mest synd om personer som är otrogna för det tyder ju på ett bekräftelsebehov. För mig är det egentligen lögnen som gjort ondast vid en otrohet. Hade min pojkvän/man kommit och sagt att han skulle vilja testa vara med någon annan hade jag gärna satt mig ner och diskuterat ett upplägg på hur det i så fall skulle ske. Då måste det också självklart vara ok att jag också får vara med någon annan om jag skulle vilja det.

 

Sparar ni pengar och isf har du tips på appar?

Svar: Yes. Jag har privat bakning på SEB och sedan sparar jag också på LYSA. Det går ju dock inte toppen för några placeringar just nu.

 

 

Senaste från På Löpet

Okända kärlekskopplingen mellan Martin Stenmarck och höge militären

De är ståtliga, sexiga och singlar.
Sångaren Martin Stenmarck och den högt uppsatte militären har mycket gemensamt.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja den okända kärlekskopplingen mellan männen.

måndag 16 maj 2022