Blondinbella tycker alla ska få en siffra i samhället som berättar din status

Ibland lyser Blondinbella upp med inlägg som får läsarna att nästan hylla henne men sedan skriver hon inlägg som får läsarna att undra om det hon skriver är på riktigt.  Blondinbella har senaste dagarna varit i Marbella på ett stort event för företag världen över och hon har nu skrivit om Kinas nya satsning i samhället.
Tydligen vill Kina införa ett social credit score och detta tycker Blondinbella är positivt men frågan är om det verkligen är det? Social credit score innebär att varje människa i landet får en siffra och den siffran kommer visa vilken status i samhället du har.
Det som avgör din status är hur du upför dig, hur du jobbar men också hur du sköter dig på internet, kortfattat betyder detta att landet kommer veta exakt allt du gör och skriver och dom bestämmer vad du får göra. Och med vad du får göra så betyder det att dom kan avgöra om du ens får åka tunnelbanan och detta ser Blondinbella positivt på.
Om jag förstått det rätt så är målet att minska kriminaliteten och på så sätt inte behöva ha så många fängelser som det finns idag. I mina öron låter detta lite som Hunger Games filmerna där man alltid är övervakad och begränsad till vad man får/vågar göra i sitt liv även om det inte är olagligt. Att alla människor ska bli rankade med en siffra som berättar din status känns bara löjligt och förnedrande då alla faktiskt inte alls har samma möjligheter. Jag undrar då om det kommer se ut som i Hunger Games filmerna där dom som  har hög status lever i en bra del med förmåner medans dom med lägre status kommer leva på sämre platser med mindre förmåner? Sen borde väl alla ha rätt till sitt privatliv? Oavsett om man skriver en positiv kommentar på internet eller en negativ så kommer detta att synas för social credit score vilket betyder att ditt privatliv fösvinner.
Antagligen kommer dom även ha tillgång till alla dina samtal, sms, bilder osv som du har på din mobil också men rätta mig om jag förstått allt fel för det är såhär jag tolkat hela Social credit score när jag läst runt lite om det. Hela koceptet påminner en hel del om serien Black mirror samt den nya filmen The circle ( superbra film som alla borde se som använder sociala medier där man får en bra syn på hur privatlivet kan försvinna helt pga internet).
 
Vad tycker ni om det här systemet och hur skulle ni reagera om Sverige valde att införa det?
 
 
 
 

2018 05 25 08 39 53 - Stoppa Pressarna

2018 05 25 08 57 48 - Stoppa Pressarna

2018 05 25 08 58 07 - Stoppa Pressarna

2018 05 25 08 58 23 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar