Hugo får kritik för att hans treåring sitter framåtvänd i bilen

@När Blondinbella började lägga upp bilder där man såg att hennes dotter åkte framåtvänd i bilen så fick hon hård kritik då folk ansåg att flickan var för liten för lite och borde sitta bakåtvänd. Blondinbellas svar blev att hon vet att hon är lite för liten för det men att hon blir åksjuk och därför har hon valt att vända henne i bilen.
@Nu har Hugo lagt upp bilder på sin nya bil där man kan se att hans treåring sitter framåtvänd och även där kommer det in kommentarer om just detta. Dom tycker att hon är för liten och en annan skriver att det gör ont i hjärtat att se detta.
@Går man in på traffikverkets hemsida så står det såhär:
@”Till cirka fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafterna och skyddar barnets känsliga huvud och hals. Små barn som åker i framåtvända barnstolar löper fem gånger högre risk att dödas eller skadas svårt, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar. Därför ska du inte vända ditt barn för tidigt. Rekommendationen är att barn sitter bakåtvända så länge som möjligt, normalt tills de är ungefär fyra år.”

@Detta är ingen lag utan dom rekomenderar till 4 års ålder för att det är säkrast så det är upp till varje förälder att göra det dom anser är bäst för deras barn när det gäller att vända barnet eller inte. Ett tips om era barn inte gillar att åka bil när dom sitter bakåtvända är att prova sätta stolen fram i bilen eller köpa en annan bilstol.
@Min son skrek varje gång i bilen tills vi köpte en ny stol och då slutade han skrika. Dock började han igen efter några månader och då satte vi stilen fram och sedan dess har det inte varit några problem ( när han fyllde 4 förra veckan så fick han gå över till framåtvänd stol).

@Vad anser ni kring detta med att vända stolen, när har ni gjort det?

2019 01 04 08 19 44 - Stoppa Pressarna

2019 01 04 08 19 24 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar