Ida Wargs dotter heter Alba

@Nu har Ida och Alexander gått ut med vad deras dotter heter och hennes namn blev ” Alba Paula Warg”, Ida berättar att mellannamnet kommer från sin mormor. Utöver detta så har Ida svarat på en hel del frågor sista veckan så jag tänkte att jag lägger upp dom här så ni som inte hunnit se dom kan läsa vad hon svarar och berättar.

@Fråga: Hur mår du?
@Svar: Just idag mår jag bra men har gått upp och ner sedan förlossningen. Först mådde jag bra fast såklart ont av eftervärkar och öm fifi. Sedan rann mjölken till och jag fick väldigt mycket ångest och grät för ingenting. Nu har det stabiliserats och jag börjar må bättre psykiskt. Dock har jag haft sjuka smärtor i skulderbladen och nacke efter alla spänningarna från förlossningen men var på behandling idag och det var en befrielse. Har även känt av svag bäckenbotten vilket har gjort att jag inte vågat gå så fort eller alls men nu efter att ha gjort övningar i några dagar känns det bättre och tog första långa promenaden idag och det får mig att må sååååå bra. Så bra dag idag men tar fortfarande varje dag som den kommer.

@Fråga: Hur kom ni på namnet Alba?
@Svar: Valde det av många orsaker. Dels för att vi båda tycker namnet är så snyggt och passar bra ihop med Elvis. Sedan för att jag tycker det låter som en tuff tjej som ingen sätter sig på vilket jag hoppas och tror att Alba kommer bli.

@Fråga: Hur känns kroppen nu efter förlossningen?
@Svar: Blev förvånad över hur liten magen blev snabbt denna gången. Tog mycket längre tid efter Elvis. Dock känns det att mage och bäckenbotten är mycket svagare denna gång och eftersom jag inte styrketränat mycket alls undergraviditeten känns kroppen svagare. Ser fram emot att stärka upp den sedan men sååå viktigt att bäckenbotten är stark innan jag börjar träna. Kommer vänta tills det känns 100% stark igen.

@Fråga: Hur har Elvis tagit det när Alba kom hem?
@Svar: Han är världens bästa storebror han vill pussa, krama och bära henne. Han vill hämta henne när hon skriker och har redan planerat att köpa en våningssäng där Alba ska sova under. Sedan kräver han av oss mycket uppmärksamhet och vill gärna bli buren mm mer än vanligt. Försöker vara väldigt mycket med Elvis och eftersom ALba sover så mycket just nu går det toppen.

@Fråga: Kämpade du med foglossningar sista tiden, har du tips på nått som hjälpte?
@Svar: Ja lite när jag gått för långt. Knöt en tröja hårt runt höften så kändes det bättre. Stretchade även rumpan endel.

@Fråga: Vad vägde Alba?
@Svar: Hon vägde 3300 gram och var 50 cm när hon föddes.

@Fråga: Tar du alla nätter eller hjälper Alex till?
@Svar: Vi delar på nätterna . Tar varannan.

@Fråga: Kan du inte dela lite av vad du gör för rehab nu efter förlossningen?
@Svar: Gör endast knipövningar. Laddade ner appen mammamage

@Fråga: Va namnet Alba bestämt redan när hon låg i magen eller kom ni på de när hon va ute?
@Svar: Redan bestämt innan jag blev gravid.

@Fråga: Första graviditet symptom för dig? När plussade du?
@Svar: Första graviditeten så var brösten spända och jag så trött. Andra kände jag direkt jag blev gravid. Kände igen känslan från första graviditeten. Brösten, tröttheten och konstig känsla i kroppen. Plussade nästan 1 vecka innan mens.

@Fråga: Vem är ett lättare spädbarn hittills Alba eller Elvis?
@Svar: Alba

@Fråga: Hur känns allt nu med 2 barn?
@Svar: Underbart

@Fråga: Du har berättat om att det var en tuff graviditet. Ändrades måendet till det bättre efter förlossningen?
@Svar: Så fort moderkakan kom ut så mådde jag såååå bra!!!! Har varit så lycklig över att inte vara gravid att jag struntade i förlossningssmärta. Hellre det än att vara gravid för mig.

@Fråga: Hade du oxå halsbränna och sura uppstötningar?
@Svar: Jaaa fy fan. Bikarbonat

@Fråga: Längesen man såg dig skriva/lägga upp något om din bror, har ni ingen kontakt?
@Svar: Han kommer imorgon. Linus Warg är ju inte den som älskar att vara framför kameran.

@Fråga: Hur gammal var Elvis när han började bli blond?
@Svar: Han började få ljust hår längst in runt 6 mån men blev nog inte blond förens runt 1,5-2 år.

@Fråga: Har du haft missfall någon gång och hur hanterade du det?
@Svar: Tror jag haft ett nu så här i efterhand men så visste jag inte att det var det utan trodde det var en smärtsam mens. Dock inget som är bekräftat och inget jag mådde dåligt av. Annars har jag inte haft det.

@Fråga: Ammar du? Hur ofta vaknar Alba på nätterna?
@Svar: Jag ammar inte. Hon vaknar ca 2 gånger för mat och blöjbyte. Somnar runt 23-00 och vaknar sedan runt 3 och 6. Sedan tar vi sovmorgon till 8.

@Fråga: Hur många morötter äter du per dag?
@Svar: Morötter är det bästa jag vet. Kanske 5

@Fråga: Märker du skillnad på amma och ge ersättning?
@Svar: Vet ju inte om det beror på ersättningen men Alba är mer nöjd än vad Elvis var.

@Fråga: Vilket datum kom hon?
@Svar: Hon kom fredag 15 oktober

@Fråga: Hur är vädret nu i oktober i Marbella?
@Svar: Magiskt. 20-25 grader, krispig luft och sol

@Fråga: Hur var inställningen i spanska sjukvården till att inte amma?
@Svar: Underbar. Så glad att jag är här. De frågade om jag skulle amma, jag svarade nej och de sa …ok då ger vi dig pillret och ersättning. Sedan var det inget mer med det. Inget ifrågasättande på kontroller mm.

@Fråga: Vill du ha fler barn sen?
@Svar: Nej inte en chans att jag kommer vara gravid igen. Kan tänka mig att adoptera om vi blir sugna på ett till.

@Fråga: Kom hon på BF, innan eller efter?
@Svar: 10 dagar tidigt

@Fråga: Väntade du till kub som första ultraljud eller gjorde du ett tidigare?
@Svar: Gjorde ett i v 8 för att se om hjärtat slog. Sedan gör man det på varje kontroll så har typ gjort 10 st

@Fråga: Var det jobbigast att gå från 0-1 barn eller 1-2 barn?
@Svar: För oss definitivt från 0-1 barn då vi var tvungna att ställa om hela livsstilen. Klart det är jobbigaste med 2 att hålla koll på men nu är vi mer erfarna föräldrar och har redan en livsstil som är anpassad för barn.

@Fråga: Stressar det dig med din kroppspåverkan på kroppen med graviditeter?
@Svar: Nej. Är mer bara taggad på att starta med att bygga upp kroppen igen. Innan var träningen tråkig då kan redan var stark. Nu har jag ju ett mål att nå.

2021 10 27 09 44 39 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar