Lady Dahmer har förminskat sina bröst Del 1

@Förra veckan så la sig Lady Dahmer under kniven för att göra något som hon velat göra sedan hon var 13 år. Hon har nämligen velat förminska sina bröst nästan hela sitt liv och detta valde hon att göra för sin egen hälsas skull.
@Hon har efter ingreppet valt att svara på massor av frågor kring hela operationen hon hennes val både av operation men också hennes val av klinik så jag lägger upp alla frågor och svar här nedan så kan ni som vill läsa om det. Det är väldigt många frågor så jag kommer lägga upp dom i två delar, här kommer första delen.

@Format med kroppseget eller inlägg?
@Svar: Har ju förminskat. Då behövs inga inlägg. Hade aldrig stoppat silikon i min kropp dock oavsett. Vill inte bli kroniskt sjuk. Detta gör jag ju för hälsan.

@Hur tänkte du när du bestämde form etc?
@Svar: Jag lät kirurgen göra sin magi. Han har mer erfarenhet, kunskap och kompetens att avgöra hur han bäst ska forma och förminska. Alla bröst har olika förutsättningar och grund och låter men proffset jobba utifrån det blir nog resultatet bäst och naturligast.

@Priset?
@Svar: Olika per klinik. På Art Clinic hade de en price range baserad på hur omfattande operation blir. Mellan 45-80k. Jag betalade 45.

@Är du nöjd?
@Svar: Ja jag är jättenöjd och euforisk. Det känns som att jag fått en helt ny kropp med helt nya fysiska förutsättningar. Tror det kan vara svårt att förstå hur en tung byst påverkar.

@Hur gör dom med bröstvårtorna?
@Svar: De flyttar dem bara till lämplig position på det nya bsröstet.

@Fick du det bekostat av landstinget?
@Svar: Jag bestämde för flera år sen att göra det privat. Dels pga otroligt höga krav kring BMI via landsting men främst för att jag ville kunna välja klinik oh kirurg själv.

@Vad har du för kupa nu och vad hade du innan?
@Svar: Innan hade jag 75H (väldigt liten bröstkorg trots fetma), nu vet jag ej. Brösten vägde ca 1200 gram per styck innan och de tog bort ett halvt kilo ungefär på varje.

@Finns det risker med fettsugningen som gjordes?
@Svar: Jag tror inte det. Det är en ganska liten fettsugning på en plats som ej har stora pulsådror. Men risk för blodpropp finns alltid vid operation och fettsugning.

@Fettsuger de alltid?
@Svar: Jag tror det är olika per klinik med tanke på vissa resultat jag sett. Man fettsuger om det behövs för att brösten inte ska hamna för långt åt sidan eller liksom fuse`a ihop med fettet under armhålorna.

@Vilken klinik valde du och varför?
@Svar: Jag valde Art Clinic. Efterforskade en del och fick mkt bra tips här och i en fb-grupp som är grym. Men kom i kontakt med en följare som sa ”Janne på art clinic!” med rimliga argument. Kollade upp honom och såg att han var specialiserad på just reduktion. Googlade hans resultat och de var fantastiska. Kollade vidare och såg att resultaten som art clinic visar upp är helt otroliga. Men bestämde mig när jag träffade Janne och ba kände wow.

@Hade de krav på ett speciellt BMI?
@Svar: Ja och nej. Art Clinic precis som alla seriösa kliniker har såklart BMI-krav. Detta pga påverkar resultatet. Men de tar också hänsyn till var fettet sitter på din kropp och gör en individ.bedömning. Mitt BMI är för högt för Art Clinic men de ansåg att det inte skulle påverka resultatet.

@Hur snabbt kommer du kunna återgå till karaten?
@Svar: Får inte träna hårt på minst fem veckor men får börja röra mig efter två. Jag fick godkänt att delta i typ kata sen om jag tar det lugnt.

@Hur är det med ryggen nu?
@Svar: Svårt att avgöra nu när jag går på starka värktabletter.

@Staten brukar betala för folk som har problem pga brösten varför fick du inte det genom dom?
@Svar: Har aldrig försökt få igenom det. Gick till privat direkt.

@Hur prata med barnen om det?
@Svar: Jag har pratat mycket med barnen om det genom åren så de vet att brösten är jobbiga för mig. Har inte sagt så mycket mer än att de gör ont och ger mig huvudvärk och ryggproblem.

@Hur är riskerna att kroppen stöter bort bröstvårtan?
@Svar: Riskerna för komplikationer är små. Men det finns såklart alltid risk för infektioner och nekros.

@När dom flyttar vårtan, ändras då också storleken på vårtgården?
@Svar: Hjälp det hade ju sett helt groteskt ut. Speciellt de som förminskar mycket. Nej de anpassar så det ser proportionerligt ut.

@Vilken kirurg?
@Svar: Janne Ohlsen

@Funderar du på något mer ingrepp?
@Svar: Hela tiden pga produkt av patriarkatet. Kommer jag göra fler ingrepp? Nej. Inte om det inte skulle behövas medicinskt i framtiden dvs.

@Finns risk att känseln i bröstvårtorna försvinner?
@Svar: Ja tyvärr. Men jag har full känsel redan i högra bröstvårtan.

@Var personalen snälla?
@Svar: Alla var så fruktansvärt snälla och fina och jag har jättesvårt att hantera att bli omhändertagen.

@Känner du saknad över brösten även om du är nöjd med beslutet?
@Svar: Ja. Jag har alltid haft en svår relation till mina bröst. Fick tidigt stora och de har liksom fått mkt uppmärksamhet genom livet. Övergrepp, tafs, kommentarer osv. Men på senare år har jag liksom börjat tycka om dem. De är fantastiska. De matade mina barn. De har gett mig njutning. De är mjuka och mammiga.

@Påverkas amningsförmågan om man skulle operera sig innan graviditet?
@Svar: Ja det kan göra det. Speciellt beroende på hur omfattande operationen är. Men många kan amma efter. Men rekommenderar att vänta. Graviditeter förändrar brösten mkt och risken finns att du behöver göra om det.

@Hur är det att bära efter operationen?
@Svar: Får inte bära tungt nu eller ha armarna ovanför huvudet.

@Har du lagt in någon silikon för att forma brösten?
@Svar: Hatar man sig själv så kan man med fördel välja silikon som ger en kronisk sjukdom och lidande. Så nä. Jag ville ju förminska brösten.

@Hur kändes det att se dom första gången?
@Svar: Just nu känns allt bara bra men tänker att det kanske blir ett bakslag (eller inte?) där man får lite kris. Kroppen är ju jag och att förändra kan vara svårt mentalt.

@Hur var det att äta efter op?
@Svar: Jag har bara mått bra. Och maten var jättegod. Började nästan grina när de kom med middagen pga älskar kyckling och var uppe i varv.

@Hur lång är återhämtningstiden?
@Svar: Jag ska sova med fanskapet i fyra veckor. Dygnet runt alltså. Sen tror jag det är fyra veckor till dagtid.

@Känner du resultatet du ville ha redan nu?
@Svar: Jag hade inga förväntningar mer än ”mindre” men de är så fina och söta.

@Tror du att du hade gjort brösten på grund av en pågående ålderskris?
@Svar: Jag har ingen medelålderskris. Jag har ett medelåldersuppvaknande. Jag har velat förminska brösten sen jag var tretton så nej detta har varit nåt jag planerat och väntat på i många år.

@Gjorde du lyft samtidigt?
@Svar: Man lyfter alltid brösten när man förminskar. Nåt annat vore helt orimligt då häng också är handikappande och ger fysiska problem. En hängig byst är tyngre än en fast.

@Valde du själv hur mycket som skulle tas bort?
@Svar: Jag sa att jag inte ville ha för små men det var kirurgen som bestämde hur mkt.

@Kommer det bli stor ärrbildning?
@Svar: Förhoppningsvis inte. Man tar hand om ärren noga och tejpar dem och ofta blir de väldigt bleka och tunna.

@Anledningen till att du väntat så länge?
@Svar: Främst en ekonomisk fråga och jag har svårt att komma till skott pga ADHD.

@Är du rädd att de har tagit för lite eller känns det lagom redan?
@Svar: Det känns perfekt. Men sen är bröst alltid bröst och alltid ivägen om de inte är pyttesmå så klart det fanns en oro kring det att jag kanske kommer tycka de fortfarande är ivägen lite. Men jag vill ju ha bröst.

@Gick du ner i vikt innan operationen?
@Svar: Inte pga operationen nej. Men som alla ser har jag gått ner i vikt senaste året. Detta pga mycket träning/mer vardagsrörelse. Inget planerat eller medvetet dock.


2022 02 22 06 24 53 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar