- Senaste nytt från kändispressen

Så skyddade Federleys egen mamma pedofilen

En rasande debatt om pedofilen.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja hur Fredrick Federleys egen mamma skyddade ”Björbo-pedofilen”.
Känslorna kokar av vrede i den lilla byn där Centertoppens familj gömde den våldtäktsdömde mannen i största hemlighet.

Fredrick Federley, 42, lämnade politiken drygt två veckor efter Stoppa Pressarnas uppmärksammade avslöjande att han sedan i somras varit sambo med en dömd pedofil.

Den 42-årige mannen är bland annat skyldigt till 22 fall av grova våldtäkter mot barn. För Centerpartiet och Annie Lööf, 37, är Stoppa Pressarnas scoop katastrofalt då de i samband med pedofilskandalen tappat två procentenheter, från 9 till 7, enligt DN/Ipsos. 

 • Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrick Federleys mamma Birgitta Federley gömde pedofilen efter att skandalen briserade.

 • Fredrick Federley visste om att hans sambo var dömd för bland annat 22 fall av grov barnvåldtäkt.

 • Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" träffades första gången i slutet av maj. I januari frigavs pedofilen villkorligt från fängelset efter att ha avtjänat sex år ut av de nio års fängelse han dömdes till.

 • Fredrick Federley sjukskrev sig från EU-parlamentet för att han mådde "dåligt", sedan avgick han.

 • Fredrick Federley visste om redan i juni att hans sambo var en dömd pedofil. Nu försöker han blanda bort korten.

 • Här poserar pedofilen i Federleys vardagsrum.

 • Fredrick Federley gick på sexklubbar tillsammans med "Bryssel-pedofilen" när han var i den belgiska huvudstaden.

 • Fredrick Federley är i likhet med den dömde pedofilen en stor fantast av akvarier.

 • Polisen har haft "Björbo-pedofilens" nya boende under uppsikt.

 • Fredrick Federley träffade "Björbo-pedofilen" på gay-sexappen Grindr.

 • Annie Lööf är chockad över skandalen. Stoppa Pressarna avslöjade att hon är vän med "Bryssel-pedofilen".

 • Annie Lööf har genom åren stått mycket nära Fredrick Federley och nyligen lovade hon att Centerparitet skulle stödja honom om fallskärmen från Bryssel inte är tillräcklig.

 • Centertoppen Christer Yrjas har även han bott tillsammans med en pedofil. Han tvingades avgå ett dygn efter avslöjandet.

 • Nyligen rapporterade Stoppa Pressarna att en partivän till Fredrick Federley dömts till våldtäkt av en 14-årig flicka. Våldtäkten skedde i Centerpartistens massagesalong.

 • Fredrick Federley har "gillat" flera av "Bryssel-pedofilens" inlägg i sociala medier, även efter att han dömts till fängelse för barnporrbrott.

 • Fredrick Federley tycks hysa en fascination för pedofiler. Han har flera gånger träffat Sture Bergwall, tidigare känd som den dömde pedofilen Thomas Quick.

 • Fredrick Federleys mamma Birgitta Federley gömde pedofilen i sitt hem efter att skandalen briserat.

 • Här lämnar pedofilen Fredrick Federleys föräldrars gård samma dag som EU-parlamentarikern bekräftade Stoppa Pressarnas nyhet. Bilder: TT, Facebook, Polisen och Stoppa Pressarna

I samband med Stoppa Pressarnas avslöjande insåg Fredrick Federley att spelet var över och det nu inte fanns någon som helst möjlighet för ”Björbo-pedofilen” att bo kvar hos honom. De var därför tvugna att avsluta sin intensiva kärleksaffär – och det omedelbart. 

LÄS MER: TV4-stjärnan dömd för misshandel – sinnet rann över

Vänner till Fredrick Federley har för Stoppa Pressarna klart förklarat att det var just vårt avslöjande som fick honom att bryta med pedofilsambon – och ingenting annat. Det var också därför han tvingades berätta allt för Centerpartiet.

När Federley till slut skulle lägga korten på bordet gjorde han det något förvånande i Dalarnas tidning, vars helt okritiska intervju fått kraftig kritik, där den förre Centertoppen påstår han och pedofilen gjorde slut i september.
– Den 23 november går vi en sista promenad i elljusspåret här och sedan kör jag honom till en hemlig adress, säger Federley.

Men vart skjutsade då Fredrick Federley sin avslöjande pedofil-älskare i största hemlighet? Ja, det bryr sig inte Dalarnas tidningars reporter om att fråga. 

LÄS MER: Annie Lööfs chock-besked efter pedofilskandalen

Stoppa Pressarna kan däremot avslöja att ”den hemliga adessen” inte alls var särskilt ”hemlig” för Fredrick Federley – pedofilen var nämligen inhyst hos Centertoppens egna föräldrar.
– De första nätterna när det här bröt ut bodde pedofilen hos Federleys föräldrar, berättar en initierad källa och uppgiften bekräftas även av andra uppgiftslämnare som Stoppa Pressarna har varit i kontakt med

I intervjun får Fredrick Federley frågan hur hans familj mår efter avslöjandet:
– Jättedåligt. Mamma drar ner persiennerna så fort det börjar mörkna och känner sig instängd och uttittad hemma, säger Federley.

Ett uttalande som i förstone ter sig helt rimligt, men som väcker upprörda känslor i Björbo.
– Fy fan, vad han är manipulativ. Det där säger han bara för att gardera för det faktum att hans föräldrar gömde pedofilen de första dygnen och därför drog ner persiennerna, säger en person till Stoppa Pressarna.

LÄS MER: Allt om norske porrkungens oväntade död

Samma dag, den 26 november, som EU-parlamentarikern deklarerade på sociala medier att han sjukskrev sig och att Stoppa Pressarnas avslöjande var korrekt sågs pedofilen lämna Fredrick Federleys föräldrars gård.

Stoppa Pressarna har tidigare kunnat visa exklusiva bilder på den 42-årige mannens flykt från Federleys föräldrahem – strax innan EU-parlamentarikern bekräftade skandalavslöjandet.

I Björbo rasar nu debatten kring Fredrick Federley. Ett stort antal bybor är mycket upprörda på den skandaliserade EU-parlamentarikern som kastat in handduken.

Det finns förvisso även en del personer som inte tycker att Federley har gjort något fel genom att ha sexuellt umgänge och dela sitt liv med pedofilen som våldtog små barn 22 gånger.

En av de personerna verkar vara Centertoppens mamma Birgitta Federley, 63. På ett särkilt forum som finns för byborna öppnar Federleys mor plötsligt upp:  
– Tack alla fina rara änglar i Björbo, ni vet vilka ni är och ni är fler än vi trodde. Ni får oss att tro lite mer på byn, skriver hon innan hon går till en oväntad attack:

LÄS MER: Fredrick Federleys partivän våldtog småbarn

– Ondskefulla och elaka människor försöker vi vara likgiltiga mot!

Hennes inlägg om ”ondskefulla och elaka” individer tar fyr i grannskapet.
– Jag tillhör alltså den Onda sidan du beskriver här i Björbo? Ondskan för mig är vad jag haft i granngården sen i somras... En pedofil. Bland alla barn. Villkorligt frigiven för att ha våldtagit små barn. De är nu förstörda för livet. De hade inget val. Det har du som vuxen, skriver en förbannad Björbo-bo och fortsätter:

– Att låta en man flytta in i sitt hem som gjort dessa ofattbara saker. Det är svårt att förstå. Att säga en sak när man tror sig ha övertaget för att sedan dra på sig offerkoftan när det bränner till. Där går gränsen. 

LÄS MER: Elins sluga gym-kupp i tights mot Paolo Roberto

Debattens vågor går höga, den upprörde mannens inlägg möts av motinlägg – men han får även stöd:
– Tro fan det att folk reagerar med kraft när en sådan här ondska nu lyfts fram i dagsljus. Precis inpå husknuten. Och när fokus av många sedan läggs på helt fel ställen. Empati pratar ni om här, empati för vad undrar jag? För de utsatta barnen? För de barn som skulle ha kunnat bli utsatta? För de oroliga föräldrarna till barnen? För det är ju endast där denna empati rimligtvis borde finnas! Ingen annanstans! Punkt, skriver en person.

Fredrick Federleys mamma möts av en ilska sprungen ur det faktum att hon valt att låta pedofilen bo i hennes hem när skandalen briserade.
– Gissar att de allra flesta har svårt att respektera folk som skyddar pedofiler.., skriver en person med en tydlig gliring mot Federleys mamma.

Därefter är Fredrick Federleys mor helt tyst.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom prinsessan Sofias graviditet

”Björbo-pedofilen” bor nu hos ett par goda vänner till Federley som i intervjun med Dalarnas tidningar påstår ”jag vet inte var”

Som Stoppa Pressarna rapporterat om var det i själva verket Fredrick Federley själv som fixade den nya bostaden åt sin forna pedofil-sambo.

Vet ni mer om Fredrick Federley, hans pedofilsambo och samröret med centarpartistens föräldrar? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här!

LÄS MER: Societetsdamen Greta Qvibergs ogenerade bullfrossa på Östermalm
LÄS MER: Federleys egen dagbok om pedofilen – ord för ord
LÄS MER: Chris O'Neills hemliga affär kan förstöra allt för Madeleine

VI AVSLÖJAR: Gömde 42-åringen när skandalen briserade!

Kommentera: Så skyddade Federleys mamma pedofilen

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Allvarliga anklagelsen mot Soldoktorn skakar om

Även solen har fläckar.
Mikael ”Soldoktorn” Sandström är mäkta populär och älskad av tittarna.
Men nu har den stilige tv-läkaren hamnat i ett infekterat jättebråk och en mycket allvarlig anklagelse förs fram.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Helena Hysén drabbad av cancer i sköldkörteln

EXTRA:

Tvingas till operation inom fyra veckor!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Så blir Runar Sögaards liv i fängelset

EXTRA:

Norrmannen kommer tjäna 13 kronor i timmen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Anders Pihlblads romantiska överraskning för maken

VI AVSLÖJAR: TV4-stjärnan slog på stort för sin älskade Henrik!

Svenskt

Chocken: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck bor ihop

VI AVSLÖJAR: Mystiken kring skilsmässan tätnar!

Svenskt

Jenny Strömstedt om hemliga mötet med Paolo Roberto

EXTRA: "Då bedömde vi det som okej!"

Så mycket betalade Bianca Ingrosso för nya drömvåningen

VI AVSLÖJAR:

300 kvadratmeter, 7 rum & hemliga priset!

Kristin Kaspersens hån av Peg Parnevik chockar

EXTRA: "Hon måste vara jävligt irriterad på henne!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Allvarliga anklagelsen mot Soldoktorn skakar om

EXTRA: "Jag tar till mig det!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Camilla Läckberg i middagsbråk med Laila Bagge

EXTRA:

"Sätt dig och ät!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Danny Saucedo om sin rädsla inför att bli pappa

EXTRA:

"Tråkigt att ens behöva gå i de här tankarna!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Timells bittra skilsmässa alltmer mystisk

EXTRA: Händelsen i Spanien som förändrar allt!

Micael Bindefeld sparkas efter sexskandalen

EXTRA: Festfixarens beteende får allvarliga konsekvenser!

Pernilla Wahlgren på kollisionskurs med pojkvännen

EXTRA: Sångerskans frustration över Christian, 55!

Eric Saades nya attack mot ex-flickvännen

EXTRA: Sångaren rasar mot Nicole Falcianis utspel!

Robin Bengtsson blixt-lämnad av Sigrid Bernson

EXTRA: Har gjort allt färre saker tillsammans på sistone!

Malou von Sivers relation med en gift man avslöjad

EXTRA: "Det var så starkt och omvälvande!"

Viktor Frisk visar nya kärleken Andreas, 43

EXTRA: "Han gör mig knäsvag!"

Molly Sandéns smärtsamma uppbrott från kärleken

EXTRA: "Kände hur jag tynade bort!"

Hanna Hedlunds iskyla mot Martin Stenmarck efter incidenten

VI AVSLÖJAR: "Det är klart man undrar!"

Jesper Parnevik nedsövd på specialklinik i Colorado

EXTRA: Nu växer oron för golfstjärnan!

Gunilla Persson om sin svåra ångest

EXTRA: "Jag är paranoid!"

Anis Don Denima övergiven av flickvännen

EXTRA: "Vissa saker är bara inte menade!"

Benjamin Ingrossos gay-avslöjande inför mamma Pernilla Wahlgren

EXTRA: Sångarens överraskning efter heta dejten!

Kvinnliga TV4-stjärnan säljer sig helt öppet på nätet

VI AVSLÖJAR: "Vill du ha ett spännande möte?"

Kvinnan bakom Fredrick Federleys nya toppjobb

VI AVSLÖJAR: "Tjänar storkovan som om ingenting hade hänt!"

Paolo Robertos överraskande comeback i tv

VI AVSLÖJAR: Ny programserie i Kanal 5!

Peg Parnevik om sin svåra kris efter dumpningen av Filip

EXTRA: "Det blev så personligt och väldigt hotfullt!"

Anders Öfvergård och våldet – statsministern kommenterar

EXTRA: ”Ett stort problem i detta är tystnadskulturen!”

Kristin Kaspersen avslöjar sitt okända hälsoknep

EXTRA: ”Jag är så tacksam att det finns!”

Pernilla Wahlgrens kille i kontakt med Hanna Hedlund

VI AVSLÖJAR: Den romantiska inviten från Christian, 55, riskerar att förstöra allt!

Därför stoppas Ingvar Oldsberg från sin comeback i tv

EXTRA: ”Det känns tråkigt, men jag är inte bitter!”

Så tröstar sig Phillipe efter krisen med Bianca Ingrosso

EXTRA: Bilderna som avslöjar allt!

Hanna Hedlunds syster pressad om relationen till Martin Stenmarck

EXTRA: ”Det där uttalar jag mig inte om!”

Chocken: Anders Öfvergård tillbaka i TV4

EXTRA: "Är också uppskattad!"

Bianca Ingrossos nya miljonplan med väninnan

EXTRA: Så ska influencern tjäna ännu mer pengar!

Tv-kockens hemliga kärleksknep med hustrun

EXTRA: Så håller Per Morberg och hans Inese passionen vid liv!

Gunilla Perssons dotter förd till sjukhus

EXTRA: Erika Persson drabbad av svåra smärtor i ögonen!

Stjärnan från "Jägarna" och "Pistvakt" har avlidit

EXTRA: Tomas Norström blev 65 år!

Malou von Sivers talar ut om Anders Öfvergårds beteende

EXTRA: "Vi har haft så många fester med alkohol!"

lördag 16 oktober 2021