Joakim Lundell är beredd på dålig kritik om sin film Feed

Del 3 av Joakim Lundells frågestund och denna handlar om hans långfilm “Feed”.

 

När kan man köpa biljetter till Feed?

Svar: Äntligen så har jag ett svar på detta. Den 12e oktober så släpps biljetterna. Ni köper och bokar platser som vanligt vid biobesök på Filmstadens hemsida.

 

Varför står inte du som regissör på filmen Feed när man kollar på Filmstadens hemsida?

Svar: För att jag inte är regissör fortfarande. Jag är producent för filmen Feed. Jag jobbar i alla delar från manus, inspelning, redigering, grading, marknadsföring och slutprodukt. Jag valde den titeln för att det passar mig bäst att få kunna vara delaktig i alla bitar av filmen från start tills man är i mål.

Sen kanske jag absolut provar att regissera långfilm själv i framtiden, men tror nog att jag även då kommer vilja vara regisserande producent i så fall för mer kontroll.

 

När kommer trailer till Feed?

Svar: Den stora riktiga trailern släpps snart. Antingen kommande vecka eller den efter. Jag har precis godkänt utkastet på den så nu ska den gå igenom grade och ljudmix.

 

Du sa att du skulle besöka olika städer under premiär. Får man veta när du kommer och vart?

Svar:Ja det kommer ett schema på det. Kommer försöka att besöka så många städer och föreställningar av Feed som det bara går och extra kul att få träffa er filmintresserade följare.

 

Kommer det vara åldersgräns?

Svar: Ja det är 15 års gräns på Feed. Och 11 år i målsmans sällskap. Gäller samma regler som all biofilm. Då det är en blodig skräckfilm så går det inte komma under 15 års gräns.

 

Har du slutat med musiken?

Svar: Jag insåg att jag inte hinner allt. Och tvingades välja och valet blev för mig självklart film och innehåll. Dels för att min begåvning ligger där och för att jag brinner betydligt mer för att skapa rörligt innehåll på olika sätt. Musiken är mest en hobby just nu istället.

 

Använder ni för det mesta sonykameror till alla era produktioner?

Svar: Ja det stämmer helt faktiskt. Sony FS7 och FX9 till Tv produktioner och Sony Venice till långfilmen Feed. Älskar Sony kameror och rekommenderar.

 

Kommer den ha premiär på alla biosalonger?

Svar: Yes, det tror jag faktiskt att den kommer. Är nästan helt säker på att du kommer kunna se Feed på alla biografer i Sverige. Är så taggad på premiären.

 

Vad är ditt nästa steg efter Feed vad vill du göra?

Svar: Jag har redan börjat skriva manus till en till långfilm, sen kanske uppföljare till Feed. Samt jag har ett manus för en serie med, så jag jobbar på nästa grej redan.

 

Hur lång är Feed?

Svar: Just nu är den ca 1 timme och 35 minuter lång, vi är i slutskedet av redigeringen och allt arbete av filmen nu äntligen.

 

Är du rädd för kritiken inför filmen?

Svar: Nej inte om du menar reccensioner. Vet redan att den kommer få låga betyg. Då det är kultureliten som reccenserar film utifrån deras eget tycke endast tyvärr. Och skräckfilm får aldrig högt av dom.

Om det inte är någon svår långsam dramaturgisk dialogdriven skräck typ. Men deras betyg speglar inte folkets betyg eller hur många biobesök det blir. Av någon anledning brukar filmer som inget sett överhuvudtaget få högsta betyg. Men är vad den riktiga publiken tycker som verkligen betyder något för mig.

 

Hur delaktig var du i rollsättningen?

Svar: Jag hade en av dom ledande rollerna i casting. Efter att ha gått igenom flera hundra personer vi castat för Feed så är jag superglad över den cast vi tillslut valde och landade i att ge förtroende. Så begåvade och hårt arbetande konstnärer.

 

Hur mycket hade Feed i budget?

Svar: Ca 20 miljoner i budget för filmen. Låter som en super hög summa för många säkert, men så är inte fallet. Skulle säga att det varit svårt att få ihop detta som man haft i vision med budget. Men tack vare människor som gjort mer än vad dom ska och jobbat sönder sig och kämpat så har vi nått den visionen vi haft.

 

Bilderna tillhör Joakim Lundell

Lämna ett svar