5 snabba med Cissi Wallin

Tankar om valet?

Svar: Platt populism. Nivån på svensk politik överlag? Går partiledarna inga retorikkurser, några ynka timmar med nån vass konsult som lär dom fånga folk med brandtal, såna man känner nåt av?

Palme kunde fan hålla tal, oavsett vad man tyckte om det han sa. Han lärde sig i USA. Svenska politiker är lika karismatiska som en utbränd träslöjdlärare på Sobril.

Extra fråga i det här ämnet – Vad ska du rösta på?

Svar: Vet inte hundra än. Men antagligen sossarna, om jag ska följa alla svar på alla valkompasser.

 

Mest inflation på sociala medier?

Svar: Tydligen är varannan människa narcissist: allas ex, chefer, kollegor, släktingar och nån på bussen som ser misstänkt ut är narcissist. Alla har trauma pga narcissism, ingen är själv den faktiska narcissisten.

Och bubblare: ”vad tycker ni om min godissmak”- inläggen. Någon slags jävla lägstanivå på content måste det väl ändå finnas.

 

Konstigaste reaktionerna på SoMe?

Svar: Att man är skyldig sina följare nånting? Oftast kvinnor som kräver gränslösa och orimliga saker av kvinnor de följer ( eller män kanske också gör det? Aldrig hört eller sett om det dock) typ att man ska anpassa sitt innehåll efter just deras önskemål…inte lägga upp om vissa saker som den som följer känner ”obehag” av (det går ju fint att bara sluta följa?), redovisa kring sitt privatliv eller dela just sånt som andra tycker är viktigt. Kontrollerande, skulle vi kalla det om en snubbe gjorde likadant.

 

Vissa verkar traumaberoende och ovilliga till att läka. Tankar?

Svar: Absolut: jag har själv fastnat i den ”sjukdomsvinsten” och känt på den destruktiva bekräftelsen i offerskapet. Det finns en övertro på att traumatiserade människor generellt skulle vara ädlare eller bara vettigare än andra, men man pratar inte så mycket om hur osympatiska och faktiskt ganska outhärdiga personer med trauman kan vara. Om man inte fått hjälp eller tagit emot rätt hjälp, utan istället börjat projicera sin ångest brett och publikt. Det ger en tillfällig dopaminrush som kan vara ganska… beroendeframkallande.

 

Varför tycker vissa att du är en terf och vissa andra att du inte är en?

Svar: Jag tycker ”terf” är ett slur med samma intellektuella tyngd som ”bitch”. Det reella hotet mot transpersoner är män, ändå är det kvinnor som enbart vill diskutera samtida syn på kön strukturellt som fått misogynt skällsord man ska vara livrädd för att få kastat efter sig. ”Terfa” mig hur mycket man vill de säger ju bara nånting om en själv istället för att våga ta en öppen debatt och sluta tramsa om ”hotfullt och otryggt” när andra inte bara validerar ens världsbild till 100%.

”Terf” betyder f.ö numer ingenting då helt urspårade så kallade aktivister på nätet kört total inflation i begreppet. Minns ni hur typ halva internet kallade Adelene ”Terf” när hon sa i ett tacktal att hon älskade att vara en kvinnlig artist? Om alla som inte bara rappar att kön bara är ett spektrum och nån slags flytande identitet för dagen kallas ”Terf” så börjar folk snart bära det epitet med stolthet. Som en komplimang och en bekräftelse på att man inte helt tappat all sans och balans.

 

2022 08 31 22 46 44 - Stoppa Pressarna

 

Lämna ett svar