5 snabba med Isabella Jedler

Skulle du skriva en bok om din barndom om du blev erbjuden ett kontrakt?

Svar: Jag har faktiskt redan fått förfrågan i alla fall tre gånger och svaret är nej, orkar inte älta min barndom hit och dit hela tiden och hävda mig i det. Det var tufft, än idag lär jag mig nya sätt att navigera kring olika händelser och jag vill gärna hjälpa andra finna styrkan till ett vuxet friskt liv, men att skriva en bok och starta bråk med idiots, nja. Som en väldigt vis man en gång sa, man skall ikke underskatta idioter i grupp

 

How did you stay slim?

Svar: Stop stress eating. Are you hungry or are ypu bored? If you eat trash youll gett trash.

I have to disappoint you so much with my answer, but nope, i never think of what i`m eating unless that i naturally think of ”balance” in that way that i dont eat trash food every day.

I try to think of vitamins etc and see food as something i love but also in balance with what my body needs for not becoming sick. Read a bit about what the human body needs and i bet you will change your view of food. Food is medicine.

 

Do you want in the future a baby girl?

Svar: I have never had any sort of wish för what i want my baby to be actually, i love kids and i bet there will be more of them in the future. Right now i got two boys, i would not have anything against a third boy or a first girl.

 

Hur vet man vilket jobb man ska ta här näst? Vilken riktning?

Svar: Hur vet man egentligen något alls här i livet, jag har alltid sett arbete som olika ”steg” för att lära mig och komma dit jag vill. Sen har de där ”vad jag vill” ändrat sig på vägen, men allt beror på vilket steg man är i helt enkelt. Det jag brukar göra och även tvinga på mina vänner är att rita upp livet i en tidslinje. Då ser man ganska svart på vitt hur man vill prioritera och vilka år som spenderas till vad.

Hur som helst skulle jag alltid ta ett jobb där jag har en stor potential för att utvecklas. Att stå still är ju aldrig särskilt utvecklande. Pengar är sekundärt och det kan man alltid lösa på annat sätt. Men jag skulle aldrig ta ett jobb pga lönen exempelvis. Usch va tråkigt.  Kommer ihåg när jag inom butik började få enligt mig då en riktigt bra lön, jag va i starten av min karriär och drog ihop en ca 38k i månaden. Sen sa jag upp mig för att ta ett jobb med det jag ville – influencer marketing och klev in på typ 22k helt plötsligt. Jag förlorade alltså 16k i månaden på grund av det. Men jag såg inte mig själv jobba i butik resten av mitt liv, då är det ju dumt att låta golden handcuffs stå i vägen för ens riktiga mål.

Sen har jag förvisso alltid jobbat lite på sidan av också, så jag fick ekonomin att gå ihop ändå på nåt vänster.

 

How do you hood at saving do you split finances?

Svar: I am soooooo not the right person to ask about savings. I am 100% a 110% risk person that somehow always manages tå have enough. If i would pick one thing my parents really really tried to teach me when growing up, it was the value of money and how important it is to save.

But, since i know this is not my strong side, i team up with @tkmeisner for example that is much better at this than i am. And if we split finances, i dont know eaxactly what to call it but we have everything togheter. All finances and owns everything equally. Have never been any discussion about who spends most or contributes the best. We run this family as a company.

I started my first company when i turned 18, i have always had some sort of side business. If i see a problem finnancially i focus on how to bring more bucks to the table rather than how to save some.

2022 10 10 21 04 19 1 - Stoppa Pressarna

Bilden tillhör Isabella Jedler

Lämna ett svar