Bruce Jenner: ”Jag är kvinna” – Hyllas av hela familjen

Nu är det officiellt. Efter månader av spekulationer har Bruce Jenner äntligen lättat sitt hjärta och talat ut om alla rykten kring sin könskorrigering.
– Jag identifierar mig fortfarande som kvinna, och det är svårt för Bruce Jenner att säga, för jag vill inte göra folk besvikna, säger Jenner i en exklusiv intervju.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2015-04-27 kl 08:05 |

ProvaPremium

Efter att ha tvingats stå ut med en ryktesspridning och spekulationskarusell som heter duga talade Bruce Jenner, 65, i helgen ut om sin könskorrigering i en intervju med ABC:s Diane Sawyer, skriver Expressen. 

Bild 1 av 4kommaut1 1 - Stoppa Pressarna

I en känslosam intervju berättar Jenner att hen identifierar sig som kvinna.
Bild 2 av 4kommaut4 - Stoppa Pressarna

Reaktionerna och hyllningarna efter sändningen har inte varit nådiga.
Bild 3 av 4kommaut6 - Stoppa Pressarna

Kim Kardashian och Kris Jenner är några av dem som uttryckt sitt stöd till Bruce på Twitter.
Bild 4 av 4kommaut5 - Stoppa Pressarna

Stoltast av alla verkar döttrarna Kendall och Kylie vara.

I slutet av 1980-talet ska Jenner ha tagit kvinnliga könshormoner för att sedan återuppta intaget under de senaste två åren. I 8-9-årsåldern brukade realitystjärnan klä sig i sin mammas eller systers kläder när de inte var hemma.
– Jag gjorde en markering i garderoben så att det skulle se exakt likadant ut som innan, säger hen i intervjun och berättar vidare:

– Då visste jag inte vad jag gjorde förutom att det fick mig att känna mig bra.

Bruce Jenner berättar att hen fortsatt klä sig i kvinnokläder även i vuxen ålder, och förklarar att båda ex-fruarna känt till att stjärnan är transsexuell.

– Jag ser på det så här – Bruce har hela tiden ljugit. Han har levt i en lögn hela sitt liv, jag kan inte göra det längre, förklarar Jenner.

Trots att det tidigare påståtts av producenter till ”Familjen Kardashian” att en könskorrigering redan ska ha genomförts i Thailand menar Jenner att hen har de ”manliga delarna” kvar.
– Men jag identifierar mig fortfarande som kvinna, och det är svårt för Bruce Jenner att säga, för jag vill inte göra folk besvikna.

Sedan intervjun sändes har hyllningarna haglat in till stjärnan. Stora TV-profiler som Oprah Winfrey och Ellen DeGeneres har uttryckt sitt stöd på Twitter. Men det största stödet har Jenner egen familj visat.
– En person som har levt de första 65 åren av sitt liv i fel kön har all rätt att leva den sista delen av sitt liv som sitt riktiga jag, säger stjärnans första fru Chrystie Scott i et uttalande till ABC.