Göran Lambertz nya raseri mot kvinnan som anklagade honom

Nu är han på krigsstigen igen.
Göran Lambertz går till attack mot den kvinnliga juridikstudenten som anklagade honom för våldtäkt.
Den tidigare Justitiekanslern är häpen över ”Lambertz-kvinnans” senaste åtgärd i domstol.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-05-16 kl 18:47 |

ProvaPremium

Göran Lambertz, 71, häktades på sannolika skäl som misstänkt för våldtäkt.

Efter 14 dagar släpptes dock det tidigare justitierådet vid Högsta domstolen överraskande – plötsligt höll inte bevisningen som kammaråklagare Annika Bokefors, 54, tidigare talat sig så varm för.

Bild 1 av 5goran lambertz ny attack kvinnan stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu går Göran Lambertz till ny attack mot den så kallade "Lambertz-kvinnan".
Bild 2 av 5goran lambertz kvinnan stor2 11 - Stoppa Pressarna

Kammaråklagare Annika Bokefors bestämde sig plötsligt för att släppa Göran Lambertz.
Bild 3 av 5goran lambertz kvinnan misstag stor 2 - Stoppa Pressarna

Göran Lambertz hjälpte den 29-åriga kvinnan med ett rättsutlåtande i ett förtalsmål. Sedermera blev han själv anklagad för våldtäkt av kvinnan.
Bild 4 av 5lambertz kvinnan rattegang stor3 - Stoppa Pressarna

Vid förtalsrättegången mot den så kallade "Lambertz-kvinnan" var debattören och miljonärshustrun Cissi Wallin på plats för att stötta kvinnan.
Bild 5 av 5lambertz kvinnan rattegang stor1 - Stoppa Pressarna

Här förs "Lambertz-kvinnan" in i rättssalen. Snart kommer domen i förtalsmålet där hon anklagas för att ha förtalat en känd restaurangprofil i Stockholm.

Efter frisläppandet var Lambertz ytterst irriterad och han benämnde den så kallade ”Lambertz-kvinnan” som en ”lögnerska” och ”bedragerska” i samband med den famösa presskonferensen hemma i villaträdgården i Uppsala bara timmar efter frisläppandet.

Och det ter sig som att toppjuristens ilska gentemot kvinnan han tidigare kallat sin ”dotter” håller i sig.

I sin blogg ”Söndagsbetraktelser” är det ord och inga visor från Lambertz sida.

På Facebook väljer han att skriva en liten inledning till blogginlägget:

– Om en förtalsrättegång mot en lögnerska som nu inte ens FÖRSÖKER få domstolen att tro henne, skriver Göran Lambertz.

I blogginlägget utvecklar han sin kritik mot Lambertz-kvinnan som han kallar ”Emma”:
– I tisdags var det huvudförhandling i Stockholms tingsrätt i ett mål om förtal. Åtalad är ”Emma”, den kvinna som anmälde mig för våldtäkt. Hon är åtalad för att hon skrev, så att flera tusen personer fick veta det, att hon 2017 blev våldtagen av PA. Efter att ha sluppit ut från sex veckor i häkte polisanmälde han henne för förtal. Det blev alltså så småningom åtal, och nu har det varit förhandling i tingsrätten. Det blir dom den 25 maj, inleder Lambertz.

Han berättar sedan om sitt rättsutlåtande han lämnade in till domstolen i januari förra året – ett utlåtande där Lambertz redogör för grunderna att det var rimligt och juridiskt korrekt av Lambertz-kvinnan att hänga ut den andra (av sammanlagt tre) män som hon anklagat för våldtäkt de senaste fyra åren.

– Det som är något pikant i sammanhanget är att jag – som några kanske också minns – hade skrivit ett rättsutlåtande i förtalsmålet mot Emma, ett rättsutlåtande med just det nyssnämnda innehållet: om Emma verkligen blivit våldtagen av PA borde hon som offer ha rätt att offentliggöra hans namn. Och följaktligen borde hon i så fall inte dömas för förtal, skriver Göran Lambertz.

Den 29-åriga juridikstudentens advokat har dock dragit tillbaka Lambertz rättsutlåtande efter härvan då advokaten menar att toppjuristen inte längre kan anses som ”trovärdig” eller ”objektiv” efter att han suttit häktad som misstänkt för att ha våldtagit kvinnan han hjälpt med det juridiska spörsmålet.
– Efter det hade jag ju förstått på det smärtsammaste av alla sätt att jag haft att göra med en kvinna som ljög om våldtäkter. Som hittade på. Och om hon ljög mot mig, vilket jag visste att hon gjorde, då fanns det förstås en del som talade för att hon ljugit även mot PA, skriver Göran Lambertz.

Han är även förvånad över det faktum att ”Lambertz-kvinnan” inte bara dragit tillbaka hans rättsutlåtande (som han tycker var rimligt) utan det faktum att hon inte försöker leda i bevis i förtalsrättegången att hon blivit våldtagen av den så kallade ”restaurangprofilen” som Lambertz kallar ”PA”.

– Medan mitt rättsutlåtande fanns kvar i förtalsmålet var det i högsta grad aktuellt för Emma att försöka leda i bevis att hon faktiskt hade blivit våldtagen av PA. För om hon inte försökte med det, skulle hon vara chanslös. Men nu gav Emma och hennes advokat upp inte bara rättsutlåtandet, utan även de försöken. All bevisning som de först hade åberopat, inkl. tio vittnen som skulle kunna berätta vad som hänt eller vad hon sagt efteråt, återkallades, konstaterar Göran Lambertz.

Räkna med att sista ordet inte är sagt från den stridbare östgötens sida, snart kommer han ut med sin bok om sexanklagelserna som chockade jurist-Sverige.