Familjedrama

Hovets oro: ”Chris O’Neill är oförskämd mot Silvia!”

Värre än vad någon hade kunnat ana.
Nu kommer ett nytt larm kring Chris O’Neill.
Amerikanen uppges vara oförskämd mot drottning Silvia.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2024-06-30 kl 06:56 |

ProvaPremium

Chris O’Neill, 50, landade i Stockholm för ett par dagar sedan.

Till slut kom amerikanen efter flera olika bud från hovets informationsavdelning som gång på gång visat sig vara fullständigt dysfunktionell.

Bild 1 av 8Chris ONeill Oforskamd Silvia Stor - Stoppa Pressarna

Nu anklagas Chris O'Neill för att vara oförskämd mot drottning Silvia.
Bild 2 av 8Chris vägrar fira midsommar med Madeleine och barnen.

Chris vägrade fira midsommar med Madeleine och barnen och han vägrade komma på Silvias fest. Amerikanen kan vara mycket bestämd.
Bild 3 av 8Chris O'Neill

Chris O'Neills utdragna försäljning av lyxvillan i Miami var ett enda stort fiasko. Amerikanen tjänade inte så många miljoner som han velat.
Bild 4 av 8chris kungen stor1 - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill vägrar rätta sig efter kungen men nu dras tumskruvarna åt. Monarken accepterar inte dåligt beteende.
Bild 5 av 8Chris ONeill Smart Drag Stor - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill stannade i Florida men till slut kom han hem till Sverige.
Bild 6 av 8Prinsessan Madeleine Chris Resa Stor1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl Gustafs 50-årsjubileum. Men sedan ville inte Chris bjuda till mer och hylla Silvia.
Bild 7 av 8Drottning Silvia

Drottning Silvias fest var trevlig, nu är det mer allvarsamma saker som måste hanteras med Silvias bror.
Bild 8 av 8Eva O'Neill och Patrick Sommerlath

Eva O'Neill och Patrick Sommerlath rök enligt uppgift ihop på Silvias lunchbjudning. De bråkade om kungasläktingens misstänkta sexköp. Hon var i alla fall där till skillnad från sonen Chris.

Det är anmärkningsvärt att den svenske statschefen inte har en fungerande informationsavdelning och det utgör i förlängningen en säkerhetsfråga för riket i dessa tider av oro och hybridkrigföring.

Vägrade komma

Det har hävdats att Chris O’Neill stannat kvar i Florida för att prinsessan Madeleines, 42, flytt hem till Sverige måste ”ske i etapper” – ett befängt påstående.

Samtidigt har hovets informationschef Margareta Thorgren, 60, inte med ett ord nämnt att huset i Florida inte alls är sålt – tvärtemot vad som tidigare har uppgivits.

Det var Expressens reporter Johan Eriksson som avslöjade att affären med lyxvillan i Pinecrest utanför Miami inte alls har gått igenom – skyltarna om försäljning är kvar i trädgården och på mäklarfirmans hemsida står husförsäljningen som ”pending” (”I väntan på”).

Chris O’Neill kom i vilket fall till Stockholm dagen före sin 50-årsdag – han skulle ha en fest.

Bara en dryg vecka tidigare vägrade han dock infinna sig när drottning Silvia, 80, bjöd in till ett jättekalas som pågick i dagarna två.

Drottningen fyllde 80 år i december men bestämde sig för att fira tillsammans med vänner och familj sex månader senare när vädret och schemat var mer passande.

Prinsessan Madeleine var självfallet på festen och såg både glad och lycklig ut.

Lite förvånande var även Patrick Sommerlath, 53, inbjuden – det är inte länge sedan han fläckade ner kungafamiljen genom att hålla sig undan ett åtal där han var misstänkt för sexköp i samband med att han besökte en thaibordell.

Däremot var Chris inte där för att fira och hedra sin svärmor.

Kungaexperten Johan T Lindwall, 52, är uppbragt över att amerikanen inte behagade komma:

– Alla andra familjer var där, inklusive hans egen mamma Eva O’Neill var där. Och det är så här bara: ”Okej, din svärmor fyller 80 år och hon har stort kalas, dessutom är hon drottning av Sverige. Kanske jag skulle ta mig till Sverige och Stockholm och vara med på det här. Och slippa låta Madeleine sitta i Hovstallets bilar och åka in och ut själv på festerna”, säger Johan T i en intervju med Sveriges Radios ”Monarkerna”.

“Oförskämt!”

Johan T Lindwall tror inte ett ögonblick på snacket om att Chris behövde fixa med flytten:

– Jag skulle vilja höra hans förklaring till kungen och drottningen. Framförallt till drottningen, varför han inte kommer på hennes 80-årsfest. Eller fester rättare sagt. Det såg ju inte bra ut att han inte var där.

Lindwall, som sedan tidigt 90-tal bevakat kungafamiljen, tycker att Chris ovilja att hedra sin svärmor är ”oförskämt”:

– Men om du frågar mig, ibland kan man bara känna att de borde ha bättre rådgivare. Någon borde ha sagt till Chris: ”Hej Chris, vet du vad? Jag tror att det är en jättebra idé om du bara pausar flytten och tar dig hem två dagar till Stockholm, är med på drottningens 80-årsfest, så kan du åka tillbaka igen”, säger Lindwall i podcasten och fortsätter:

– Och jag tänker såhär, alla andra gäster på festen, ingen kan väl ändå tro att det är så att han håller på med en flytt och det är därför han inte är på drottningens fest. Det är också lite ”rude”, jag tycker nästan det är lite oförskämt att inte dyka upp.

Johan T Lindwall är inte ensam om sin uppfattning. Stoppa Pressarna har varit i kontakt med flera personer som arbetar vid hovet.

– Det finn en oro vid hovet över O’Neills beteende, att han inte har en bättre taktkänsla för vad som är comme il faut (passande, reds. anm.) är både anmärkningsvärt och illavarslande, säger en hovanställd som inte har något att göra med amerikanen i sitt dagliga värv.

Uppgiftslämnaren fortsätter:

– Jag har i och för sig hört att han är trevlig men ibland måste man fundera ett varv extra på hur saker och ting uppfattas utåt, han har inte känsla för det.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!