Ekonomi

Chris O’Neills dolda miljoner kartlagda

Det går ingen nöd på honom.
Det må te sig som att Chris O’Neill mest misslyckas med sina affärer.
Amerikanen har dock sitt på det torra – det visar en ny kartläggning av prinsessmakens miljoner.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2024-09-18 kl 11:59 |

ProvaPremium

Chris O’Neill, 50, har under flera års tid försökt få igång en egen affärsverksamhet.

Det har dock gått trögt och personer i amerikanens umgänge har konstaterat att prinsessan Madeleines, 42, make mest ”leker affärer”.

Bild 1 av 8Chris ONeill Miljoner Stor - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill är mångmiljonär. Nu har amerikanens dolda tillgångar kartlagts.
Bild 2 av 8Prinsessan Madeleine Fest 50 Stor5 - Stoppa Pressarna

Cedric Notz är en av Chris O'Neills närmaste vänner. De har affärsverksamhet tillsammans.
Bild 3 av 8Chris ONeill Kupp Kungen Stor1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill vid gudstjänsten i Storkyrkan som hölls med anledning av riksmötets öppnande. Chris såg plågad ut i vanlig ordning. Han får trösta sig med sina pengar.
Bild 4 av 8Chris ONeill Gommer Sig Stor - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill gömmer sig i lyxvåningen. Han visar sig bara när ett bud kommer med mat och Coca Cola. Kanske han sitter hemma och räknar pengar?
Bild 5 av 8Chris ONeill Nya Krav Stor - Stoppa Pressarna

Nu kommer helt nya krav på Chris O'Neill. I höst måste han skärpa sig, vilket kungen har påtalat. Amerikanen måste jobba lite även om han är snuskigt förmögen.
Bild 6 av 8Chris O'Neill

Chris O'Neills utdragna försäljning av lyxvillan i Miami var ett enda stort fiasko. Amerikanen tjänade inte så många miljoner som han velat.
Bild 7 av 8Carl Jan Champagnedejt Stor7 - Stoppa Pressarna

Carl Jan hamnade bredvid Chris O'Neill på krogen. Vinnkännaren tog dock ingen notis om amerikanen utan ägnade sin uppmärksamhet åt sitt sällskap. Den här typen av bilder måste Chris vänja sig vid när han går på lyxiga restauranger.
Bild 8 av 8Prinsessan Madeleine Svek Stor2 - Stoppa Pressarna

Det har varit mycket bekymmer med Chris O'Neill genom åren. Han får trösta sig med alla sina pengar.

Enligt uppgift ska prinsessmakens bolag Wilton Payment vid flera tillfällen ha räddats från konkurs av Chris svåger John d’Abo som skjutit till mer kapital. Det handlar om miljontals kronor.

Levde som nunna

John d’Abo är mycket förmögen, han är god för miljarder, och för husfridens skull har han kunnat understödja sin inte så framgångsrike svåger.

Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna var den verkliga anledningen till flytten till Florida Chris O’Neills affärsverksamhet.

– Chris är övertygad om att han kommer att vara mer framgångsrik i USA där han har ett välutvecklat kontaktnät i affärslivet. Med prinsessan vid sin sida som tar huvudansvaret för barnen är han övertygad om att göra succé, berättade en initierad uppgiftslämnare i samband med att flyttlasset gick till Florida.

Under sin lite brokiga uppväxt med mamma Eva O’Neill, 83, fanns pappa Paul O’Neill trots allt där som en trygghet. Det råder ingen tvekan om att Chris stod nära sin far.

Paul O’Neill gick bort 2004, han dog i cancer och efterlämnade en stor förmögenhet. Förutom bilar, möbler och husgeråd efterlämnade Paul O’Neill hela 25 miljoner kronor.

– Chris har tre systrar, AnnalisaStefanie och Karen. Systrarna fick 4 miljoner var medan Chris fick 7 miljoner. Mamma Eva O’Neill nämndes inte ens i testamentet, rapporterar Hänt.

En kapitalfond avsattes till Chris syster Cathleen O’Neill som vid tillfället levde som en nunna i ett kloster.

Pappa Paul ville att hans dotter skulle få tillgång till sina pengar om det skulle bli så att hon övergav sitt kall och inte förnyade sitt nunnelöfte.

Cathleen levde dock kvar som nunna till hon dog 2007, det innebar att Chris och hans kvarlevande systrar fick dela på de drygt 3 miljoner kronorna som var i kapitalfonden.

Prinsessan Madeleine fick inget av Chris ärvda pengar då hon och amerikanen ännu inte hade träffats.

Det är oklart hur Chris O’Neills förmögenhet ser ut idag och hur stor andel av hans tillvaro som bekostas av svenska skattebetalare – hovet vägrar lämna ut uppgifterna.

Tidningen Hänt har dock kartlagt amerikanens okända miljontillgångar.

– Chris O’Neill är född till ett liv i lyx och har alltid tillhört den absoluta överklassen. Han föddes i London och har umgåtts med personer från överklassen ända sedan barndomen, skriver Hänt och fortsätter:

– Han studerade på den exklusiva schweiziska internatskolan Institut auf dem Rosenberg i St. Gallen. Skolan tar emot 250 elever per år och utbildningen kostar 600 000 kronor per läsår. När Chris O’Neill väl tagit studenten valde han att flytta norrut till Boston på den amerikanska östkusten där han läste internationella relationer.

Amerikanen har även en examen från prestigefyllda Columbia Business School i New York.

Med andra ord hade amerikanen det förspänt när han gav sig ut i yrkeslivet.

Chris O’Neill kom tidigt att inrikta sig på finansbranschen och han har arbetat på företag som NM Rothchild & Sons och Steinberg Asset management.

Med tiden ville dock Madeleines make testa sina vingar och starta egen verksamhet.

Svenska skattebetalare

Chris har även varit delägare i den numera igenbommade kändisrestaurangen The Darby på Manhattan i New York.

Emligt Hänt är amerikanen mångmiljonär. Under en period var även Chris O’Neill delägare i Noster Capital – en hedgefond som är värd hundratals miljoner kronor.

Exakt hur mycket pengar Chris O’Neill har är svårt att kartlägga då han gör allt för att dölja sina tillgångar.

Samtidigt som Chris har miljoner undanstoppade bor prinsessfamiljen gratis – på svenska skattebetalares bekostnad i den över 400 kvadratmeter stora våningen invid Hovstallet på Östermalm i Stockholm.

Redan år 2012 beskrevs Chris O’Neill i Aftonbladet som dollarmiljonär – ändå är det svenska vanliga löntagare som tvingas betala för amerikanens boende.

– Den hedgefond han tidigare jobbade med – Noster Capital – var kring 2011 värd en halv miljard. De förvaltade miljardbelopp åt investerare, men möttes av kritik för sitt arbetssätt och hur miljoner slussades till skatteparadis, skriver Hänt.

Med tanke på Chris alla tillgångar och det faktum att han bor gratis så vore det klädsamt om amerikanen förmådda bjuda tillbaka lite och närvara vid kungliga evenemang.

Det blir alltid festligt när amerikanen visar sig i det offentliga.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!