Ekonomi

Så skyddar Niklas Strömstedt sina pengar från Jenny

Inget lämnas åt slumpen.
Niklas Strömstedt har sett till att skydda sina pengar från Jenny Strömstedt.
Nu avslöjas det hemliga avtalet makarna emellan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2024-10-14 kl 11:50 |

ProvaPremium

Niklas Strömstedts, 66, och Jenny Strömstedts, 52, kärlekssaga är en av våra vackraste och mest omhuldade.

De bägge träffades på lite äldre dar och deras relation andas harmoni och perfektion.

Bild 1 av 8Niklas Stromstedt Skydda Pengar Stor - Stoppa Pressarna

Nu framkommer att Niklas Strömstedt har valt att skydda sina pengar så att Jenny Strömstedt inte kommer åt dem.
Bild 2 av 8Jenny Stromstedt Dumpad Stor13 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt tränar ofta på egen hand utan make, här försöker hon ta sig in på kändisgymmet Studio XVI på Östermalm i Stockholm.
Bild 3 av 8Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt ser till att hålla sig i form för sitt ansträngande jobb.
Bild 4 av 8Niklas Gym

Niklas Strömstedt älskar att cykla och han bär en cykelhjälm från Hövding som inte påverkar hans frisyr.
Bild 5 av 8jennys stromstedt tv4 stor 1 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt må vara en av TV4:s största stjärnor men ingen går säker på den kommersiella familjekanalen numera. Det är lätt att förlora jobbet.
Bild 6 av 8Jenny Stromstedt Brak Stor2 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedt ger ett eftertänksamt intryck, han är sympatisk och lätt att tycka om. Han har valt att skydda sin förmögenhet från Jenny.
Bild 7 av 8Jenny Stromstedt Brak Stor5 - Stoppa Pressarna

Att maken skyddar sina pengar från henne har Jenny Strömstedt accepterat till fullo.
Bild 8 av 8Jenny STromst4edt Sammanbrott Stor1 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt är en engagerad programledare som har tjänat mycket egna pengar på sina framgångar.

Inte minst blir det tydligt när man ser hur ömsint de interagerar i TV4-succén ”Tillsammans med Strömstedts” där de bägge träffar och analyserar andra kändispars vackra kärlekshistorier.

Uppenbar fara

Nu har dessvärre TV4 lagt ”Tillsammans med Strömstedts” på is, men det är många som önskar att den kommersiella familjekanalen ska ta sitt förnuft till fånga och återigen låta Niklas och Jenny framträda i rutan med all sin förenade klokskap och insiktsfullhet.

Det var en kylslagen eftermiddag vintern 2007 som Jennys och Niklas historia tillsammans tog sin början på ett minst sagt romantiskt sätt.

Jenny Strömstedt var på väg hem från sitt arbete på TV4 när hon av en lycklig slump stötte ihop med Niklas Strömstedt som var ute och flanerade.

Jenny Strömstedt var lite inne i sig själv när hon passerade en skylt med varning för istappar.

Niklas Strömstedt noterade att den vackra blondinen, bördig från Sollentuna norr om Stockholm, var på väg att utsätta sig själv för en omedelbar och uppenbar fara.

– De stora istapparna på taken ovanför höll på att smälta men jag passerade skylten med texten “Varning för ras” utan att se den. Plötsligt kom någon springande, tog tag i min arm och sa att här bör man inte gå. När jag tittade upp såg jag att det var Niklas. Precis när han hade dragit undan mig föll en istapp ned på marken alldeles bredvid. Som tur var klarade vi oss båda undan, har Jenny berättar för Hemtrevligt, rapporterar Nöjeslivet.

Det hastiga och dramatiska mötet ledde till en konversation och det dröjde inte länge förrän de bägge hade bokat en fika-dejt.

Paret träffades och snart hade de fallit för varandra. I tre år var paret särbos sedan flyttade de ihop.

Kort därefter, 2011, gifte de sig vid en kändisspäckad tillställning på Bomans Hotell i Trosa som blivit så populärt i celebra kretsar, inte minst tack vare Steffo Törnquist, 68, som i många år hade kopplingar till hotellet.

Både Jenny och Niklas är ytterst framgångsrika inom sina respektive värv.

Genom åren har Niklas Strömstedts vackra och trallvänliga visor underhållit svenskarna och gjort honom folkkär.

För Niklas var det dock främst fotbollen som gällde i unga år, han var faktiskt riktigt duktig och kunde ha blivit en elitspelare. Kärleken till fotbollen lever kvar i form av hans osjälviska engagemang för favoritföreningen AIK. 

Med tiden kom dock musiken att ta över och den musikaliska karriären tog fart redan i slutet av 70-talet. Niklas var med och spelade klaviatur på Ulf Lundells, 74, turné 1979.

Dessutom medverkade Niklas på flera klassiska Lundell-plattor.

Det stora genombrottet som soloartist kom i slutet av 80-talet med albumet ”En gång i livet” med hitlåtarna ”Sista morgonen” och ”En kvinna och en man”.

Sedan dess har hitsen kommit som på pärlband och dessutom har Niklas gjort succé med GES som numera har lagt av.

Skyddar sin förmögenhet

Jenny Strömstedt har haft en lång och framgångsrik karriär inom televisionen.

Med en bakgrund som började redan under gymnasietiden, har hennes arbete spänt över diverse roller inom TV4, där hon bland annat varit en uppskattad programledare för morgonprogrammet ”Nyhetsmorgon”.

Med en uppväxt i en akademikerfamilj, bar Strömstedt tidigt på en dröm om att bli folklivsforskare, vilket speglar sig i hennes nyfikenhet och engagemang i samhällsfrågor.

Under åren på TV4 har Strömstedt rapporterat om allt från dagliga nyheter till stora nationella händelser och har varit en pålitlig närvaro genom flera valkvällar.

Parets alla framgångar har gjort de förmögna, inte minst Niklas Strömstedt har dragit in miljontals kronor på sitt skapande.

Han har även valt att skydda sin förmögenhet från Jenny.

Efter tre år som gifta bestämde de sig makarna för att skydda sina respektive pengar och man skrev under ett äktenskapsförord.

Deras äktenskapsförord utesluter giftorätt mellan dem – det innebär att deras tillgångar förblir åtskilda om de, gud förbjude, skulle skiljas.

Niklas äger två bolag med ett eget kapital på cirka 7,2 miljoner kronor enligt årsredovisningen för 2022, rapporterar Aftonbladet

Jenny äger i sin tur samtliga aktier i ett bolag som samma år redovisade ett eget kapital på 8,6 miljoner kronor.