Maria Lundqvist i bråk kring Helena Bergström

Lögnerna och sveken blev för många.
Skådespelerskan Maria Lundqvist har hamnat i ett jättebråk kring kollegan Helena Bergström.
Nu rasar göteborgskan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2020-10-01 kl 17:04 |

ProvaPremium

Maria Lundqvist, 56, är en av våra största skådespelerskor och hennes förmåga i framför allt komiska roller är både omvittnad och prisbelönt. Hennes begåvning manifesteras inte minst i hennes burleska porträtt av rollfiguren ”Sally” i SVT. Maria Lundqvist må vara duktig på att spela roliga karaktärer men det utesluter inte att hon kan bli arg – riktigt arg.

Nu har Maria Lundqvist hamnat i ett jättebråk med det kolorerade magasinet Svensk Damtidning som tidigare varit mest kända för sin hovsamma journalistik kring hovet och adeln men som den senaste tiden blivit alltmer frän i sin framtoning.

Bild 1 av 6maria lundqvist brak stor 1 - Stoppa Pressarna

Maria Lundqvist rasar efter att det felaktigt antytts att hon och Helena Bergström är ovänner.
Bild 2 av 6maria lundqvist brak stor1 - Stoppa Pressarna

För Maria Lundqvist började bråket med Svensk Damtidning när de skrivit om hennes operation.
Bild 3 av 6maria lundqist brak stor2 - Stoppa Pressarna

Och bråket eskalerade när tidningen gav intryck av att hon och Helena Bergström inte är vänner.
Bild 4 av 6maria lundqvist brak stor5 - Stoppa Pressarna

Maria Lundqvist är mycket besviken på Svensk Damtidning.
Bild 5 av 6maria lundqvist brak stor4 - Stoppa Pressarna

Maria Lundqvists figur "Sally" gjorde hon första gången 1999 och den är fortfarande populär, här uppträder skådespelerskan på "Allsång på Skansen" förra året.
Bild 6 av 6maria lundqvist brak stor3 - Stoppa Pressarna

Maria Lundqvist och Helena Bergström är goda vänner, även om man kunde få ett annat intryck av Svensk Damtidnings rubrik.

Maria Lundqvist intervjuades av Svensk Damtidning i samband med säsongstarten av Colin Nutleys, 76, serie ”Bröllop, begravning och dop” på tv-kanalen C More. Göteborgskan kontaktades av tidningen, men sedan gick allt fel.
– Svensk Damtidning har än en gång befäst sin position med ännu ett journalistiskt lågvattenmärke, skriver skådespelerskan på Instagram.

Maria Lundqvist berättar att hon fick tidigarelägga intervjun med tidningen då hon skulle genomgå en operation och beläggas med talförbud, något som hon informerade journalisten om – som valde att vinkla på operationen istället för tv-serien.

Reportern hade, enligt Lundqvist, lovat henne att hon skulle få se texten.

– Hon sket i att skicka mig texten, bröt mot alla etiska regler, bröt vårt förtroende och blottade min operation istället för säsongstarten. Hon publicerade sin integritetskränkande artikel i hemlighet, skriver en ilsken Maria Lundqvist.

Skådespelerskan har varit i kontakt med både reportern och redaktionschefen på Svensk Damtidning med inte fått något gehör för sina åsikter, tvärtom och Maria Lundqvist uppmanar både reportern och redaktionschefen att ”skämmas”.

Där skulle historien kunna vara slut. Men det är det inte. Det blir värre, mycket värre.

Nu gjorde Svensk Damtidning ännu en artikel och rubriken gav intryck av att Maria Lundqvist och hennes motspelerska i tv-serien Helena Bergström, 56, inte är goda vänner.

– Ytterligare bevis på att Svensk Damtidning ALLTID, på alla sätt försöker vilseleda, förnedra och ljuga ihop text som inte stämmer i sammanhanget. Jag är inte förvånad … jag är ganska luttrad över dessa tidningars fåniga, medvetet manipulerande och ständigt kränkande omskrivningar för att sälja lösnummer, skriver en rasande Maria Lundqvist på Instagram.

Maria Lundqvist kontaktade återigen tidningen och vi vågar gissa att samtalet var allt annat än hjärtligt och skådespelerskans ilska blev inte mindre av tidningens erbjudande om kompensation utgjordes av att hon återigen skulle få intervjuas om tv-serien.
– Så jävla låg nivå, så ynkligt och så lätt dom kommer undan …. igen och igen och igen, skriver en desillusionerad Maria Lundqvist som avslutar sitt svavelosande inlägg med att återigen uppmana reportern och hennes chef att ”skämmas”.

Stoppa Pressarna har utan framgång sökt Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, 48.