SVT-stjärnans elaka påhopp i Jenny-skandalen

Nu ger sig Camilla Kvartoft från ”Veckans brott” in i ”Strömstedt-skandalen”.
Konkurrenten från SVT skräder inte orden på sociala medier.
Frågan är vad förtalsanmälda TV4-Jenny tycker om påhoppet som nu får skarp kritik.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2019-10-23 kl 20:05 |

ProvaPremium

Allt bråk och turbulens kring Jenny Strömstedt, 47, genererar många heta känslor.

Programledarens make Niklas Strömstedt, 61, tappade humöret och skrev ett rasande inlägg mot Stoppa Pressarna som var av så pass allvarlig karaktär att det blev polisanmält och just nu utreder åklagare vid City åklagarkammare i Stockholm om en förundersökning ska inledas.

Bild 1 av 16camillakvartoft jennystromstedt tv4 stor 1 - Stoppa Pressarna

Camilla Kvartoft kritiseras efter sitt elaka påhopp i debatten kring TV4:s Jenny Strömstedt.
Bild 2 av 16jenny stromstedt kvartoft stor8 - Stoppa Pressarna

Det torde icke ankomma på public service-medarbetare att recensera andra mediers journalistiska granskning av makthavare.
Bild 3 av 16jenny stromstedt kvartoft stor9 - Stoppa Pressarna

Camilla Kvartoft har en faiblesse för att mingla och hon kallas "Alice Timander 2.0" av somliga kolleger.
Bild 4 av 16jenny stromstedt kvartoft stor10 - Stoppa Pressarna

Ännu ett mingel för SVT-medarbetaren Kvartoft. Den här gången med dottern Clara.
Bild 5 av 16jenny stromstedt kvartoft stor7 - Stoppa Pressarna

Leif GW Persson slutade på SVT och somliga kolleger lastar Camilla Kvartoft.
Bild 6 av 16jenny stromstedt kvartoft stor6 - Stoppa Pressarna

Det kan te sig lite kluvet att leda partiledardebatter på kvällarna och heja på sina kändisvänner på Facebook på dagarna.
Bild 7 av 16jenny stromstedt kvartoft stor2 2 - Stoppa Pressarna

Vad är det du döljer Jenny? Svara på frågor är något journalisten från Sollentuna kräver av andra, men när det är hon själv som granskas är det en uppenbarligen en annan måttstock som gäller.
Bild 8 av 16lenaksamuelsson jennystromstedt stor - Stoppa Pressarna

Även medias makthavare är indragna i mörkläggningen av "Strömstedt-skandalen". Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson vägrar berätta om sin eventuella relation till kändismakarna.
Bild 9 av 16jenny stromstedt spionreporter stor - Stoppa Pressarna

"Spionreportern" Tonchi Percan granskar nu Strömstedt-skandalen för "Medierna" i Sveriges Radio.
Bild 10 av 16jenny stromstedt kvartoft stor1 1 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt är nog glad för allt stöd hon får. Det enklaste vore dock om Jenny kan svara på frågorna kring den ifrågasatta krönikan.
Bild 11 av 16jenny stromstedt kvartoft stor3 1 - Stoppa Pressarna

Om Jenny Strömstedt, som ofta talar om "fake news", hittat på misshandeln hon skrev om är hennes karriär över.
Bild 12 av 16jenny stromstedt kvartoft stor4 1 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedt har all rätt i världen att ta sin hustru i försvar men det ger honom icke rätten att förtala någon eller för den delen kasta öl på någon, en metod musikanten ägnat sig åt tidigare.
Bild 13 av 16jenny stromstedt kvartoft stor5 1 - Stoppa Pressarna

Frågan är vad polisprofessorn Leif GW Persson tycker om graden av professionalitet i Camilla Kvartofts agerande?
Bild 14 av 16klas granstrom stor1 5 - Stoppa Pressarna

Expressens tillförordnade chefredaktör är en räddhågsen man, Han vågar inte svara på Stoppa Pressarnas frågor. Svunnen är den tid då Expressen hade starka ledare som Christina Jutterström och Staffan Thorsell.
Bild 15 av 16jennystromstedt kronika 8 0 0 0 21 - Stoppa Pressarna

Här är den ifrågasatta krönikan där Jenny Strömstedt påstår sig ha blivit misshandlad. Hon vägrar svara på frågor om den.
Bild 16 av 16camilla kvartoft kommentar stor1 - Stoppa Pressarna

Här är SVT-medarbetaren Camilla Kvartofts kommentar där hon stöttar makarna Strömstedt.

Även Jenny Strömstedt är polisanmäld för förtal eftersom hon givit spridning åt Niklas Strömstedts obalanserade inlägg.

Popsångaren är känd för sitt hetsiga humör och bristande impulskontroll varför det inte ter sig särdeles förvånande att Niklas Strömstedt vid minst två tillfällen hamnat i bråk på kändisfester och lyxkrogar. Rockpoeten har tagit sig rätten att hälla ut öl över personer som han funnit misshagliga, vilket Stoppa Pressarna rapporterat om.

Men det är inte bara Niklas Strömstedt som reagerar obalanserat på alla turer kring Jenny Strömstedt – som har fått sluta som krönikör på Expressen efter att Stoppa Pressarna inledde sin granskning av programledaren för ”Brottsjournalen” och ”Nyhetsmorgon”.

Även SVT-stjärnan Camilla Kvartoft, 51, ger sig in i ”Strömstedt-skandalen” med åsikter. 

– Bedrövligt. Bra att ni ryter ifrån, skriver Camilla Kvartoft på Jenny Strömstedts Facebook-sida när TV4-profilen fördömer vår granskning. 

Att Camilla Kvartoft, som public service-medarbetare, väljer att recensera en nyhetssajts bevakning av en offentlig person och makthavare med värdeordet ”bedrövlig” kan te sig lite överraskande.
– Oj, det är ju helt omdömeslöst av Camilla Kvartoft! Är ni säkra? Det är ju inte förenligt med hennes uppdrag som SVT-journalist att ha synpunkter på hur makthavare bevakas av andra medier, säger en mellanchef på SVT till Stoppa Pressarna.

Den kvinnliga mellanchefen ber att få återkomma och när Stoppa Pressarna återigen talar med henne vill hon nyansera lite.

– Det hela beror lite huruvida Strömstedts Facebook-sida är öppen eller ej, såvitt jag förstår är den öppen så att alla och envar kan gå in där, det kan även juridiskt vara avhängigt hur många som har tillgång till sidan om den är stängd för allmänheten. Men bästa sättet är nog trots allt att avstå från sådana kommentarer. Camilla Kvartoft har en ansvarfull roll på SVT nu senast med partiledardebatten i ”Agenda” så här bör hon nog rannsaka sig själv, jag vill inte säga mer än så, konstaterar hon.

Man kan nog med fog ifrågasätta det lämpliga i att en SVT-medarbetare med journalistiska arbetsuppgifter väljer att offentligt heja på sin kändiskompis istället för att förhålla sig neutral.
– Nej, men så kan hon ju inte hålla på. Camilla menade säkert inget illa med detta, men det skadar hela vårt programs trovärdighet, säger en källa vid produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn som producerar “Veckans brott” för SVT.

Källor på SVT berättar att det “snackas rätt ihärdigt” om Kvartoft. 

– Jag vet att det finns en kritik mot henne i huset och det snackas om ”tv-sjukan” och så vidare (”tv-sjuka” är när nykläckta programledares egon blir osunt stora av den uppmärksamhet de röner i sitt värv, reds anm). Hon ska passa sig! Det snack jag hört mest om henne är hennes heta humör som går ut över mindre seniora medarbetare, hon ger sig aldrig på cheferna, jag vet inte vad som är hennes problem men något står uppenbarligen inte rätt till, säger SVT-medarbetaren.

Camilla Kvartoft kom till SVT från Sveriges Radio så hon har en lång erfarenhet av public service vilket kanske förvånar med tanke på hennes agerande.

Det finns sedan tidigare en utbredd kritik mot Kvartoft på SVT då somliga medarbetare vill skuldbelägga henne för att kanalen tappade Leif GW Persson, 74, till konkurrenten TV4.

– Det glunkas en del i korridorerna om att Camilla inte lade två strån i kors för att behålla GW i ”Veckans brott”. En teori som förs fram är att hon ville ha allt strålkastarljus på sig själv och inte verka i skuggan av den imposante GW, har en central placerad person på SVT sagt till Stoppa Pressarna tidigare.

Stoppa Pressarna söker Camilla Kvartofts chef, SVT:s programdirektör Jan Helin, 52, för att utröna om Kvartoft brutit mot några interna regler. 

Vi har vid flera tillfällen försökt få svar från Jenny Strömstedt kring henne ifrågasatta krönika som publicerades i Expressen den 22 juni.

I krönikan påstår sig programledaren ha blivit misshandlad av en fotgängare under en cykelfärd i Stockholms innerstad. Det finns dock många som tvivlar på att misshandeln någonsin skett och det faktum att Jenny Strömstedt konsekvent vägrar att svara på frågor kring misshandeln indikerar att hon har något att dölja.

Även Sveriges Radios ”Medierna” och dess rutinerade grävande reporter Tonchi Percan, 64, granskar ”Strömstedt-skandalen. Stoppa Pressarna har erbjudit sig att samarbeta med programmet, bland annat i den del som rör Aftonbladets chefredaktör Lena  K Samuelssons, 55, mörkläggningsförsök i härvan.

Det går inte heller att utesluta att Tonchi Percan kommer granska Expressens tillförordnade chefredaktör Klas Granström, 43, som vägrar förklara varför Jenny Strömstedt slutat skriva krönikor i tidningen. Mediachefen undanhåller även sanningen för sina läsare.