Edward Blom i jättebråk kring sina matvanor

Aja baja, inte bra!
Nu får Edward Blom digitalt stryk av sina följare.
De uppskattar inte gourmandens faiblesse för gåslever.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-07-01 kl 07:15 |

ProvaPremium

Kulturhistorikern och tv-profilen Edward Blom, 48, är en sann livsnjutare.

Han gläder sina följare på Instagram med härliga festbilder och fina recept. Men den något konservative katoliken hänger inte alltid med i sin samtid, eller så gör han det men bryr sig inte.

Nu rasar följarna mot Edward Blom. De uppskattar inte mathistorikerns förtjusning i gåslever
Bild 1 av 13
Nu rasar följarna mot Edward Blom. De uppskattar inte mathistorikerns förtjusning i gåslever
Edwards hustru Gunilla Kinn uppskattar också mat och dryck.
Bild 2 av 13
Edwards hustru Gunilla Kinn uppskattar också mat och dryck.
Edward Blom har väldigt trevligt på sin semester i Centraleuropa.
Bild 3 av 13
Edward Blom har väldigt trevligt på sin semester i Centraleuropa.
Här testar Edward lite olika bål.
Bild 4 av 13
Här testar Edward lite olika bål.
Skål! Här njuter Edward Blom av något som ser ut att vara ett lättare Alsace-vin.
Bild 5 av 13
Skål! Här njuter Edward Blom av något som ser ut att vara ett lättare Alsace-vin.
Edward i Tyskland med älghorn på huvudet.
Bild 6 av 13
Edward i Tyskland med älghorn på huvudet.
Här är inlägget som retar följarna till vansinne. Edward försvarar sin rätt att njuta av gåslever.
Bild 7 av 13
Här är inlägget som retar följarna till vansinne. Edward försvarar sin rätt att njuta av gåslever.
Även Edwards barn tycker om att äta.
Bild 8 av 13
Även Edwards barn tycker om att äta.
Här är Florian Zacharias Edward Antonius Blom. Tilltalsnamnet är Zacharias.
Bild 9 av 13
Här är Florian Zacharias Edward Antonius Blom. Tilltalsnamnet är Zacharias.
Här njuter Edward av en surstek på häst medan hustrun Gunilla har fullt upp med barnen.
Bild 10 av 13
Här njuter Edward av en surstek på häst medan hustrun Gunilla har fullt upp med barnen.
Här är det anklever och surkålsgryta som slinker ner i Edward.
Bild 11 av 13
Här är det anklever och surkålsgryta som slinker ner i Edward.
En öl när man är i Schwarzwald sitter aldrig fel.
Bild 12 av 13
En öl när man är i Schwarzwald sitter aldrig fel.
Generösa och frodiga portioner tycker Edward om.
Bild 13 av 13
Generösa och frodiga portioner tycker Edward om.

Under familjesemestern i Europa har Edward uppdaterat sitt Instagram-konto med härliga bilder och självfallet är många av bilderna matrelaterade.

När Edward och hans familj besökte Remich, en kommun i sydöstra Luxemburg, kunde följarna se hur de mumsar i sig gåslever.
– I går åt jag foie gras för fjärde dagen i rad. En gång i Tyskland, sedan två gånger i Frankrike och slutligen en gång i Luxenburg, skriver Edward i bildtexten, rapporterar Hänt.

Levern från gäss eller ankor är en delikatess och djuren har blivit onaturligt gödda för att deras lever skall bli extra fet.

Det är kontroversiellt och det är något Edward är medveten om, men han hävdar samtidigt att de gässen har ett bra liv på farmerna där de föds upp.
– Tittade till en ankfarm också i Frankrike och kunde som vanligt konstatera att inga uppfödda djur har det så bra som de som ska bli gås/ank-lever, skriver tv-profilen med det härliga skrattet och den sprittande entusiasmen för mat och dryck.

Följarna delar dock inte Edwards uppfattning – tvärtom – det har blåst upp till storm mot matprofilen.
– Borde förbjudas! Klart att de ser ut att ha det bra när turister kommer dit, skriver en ilsken följare.

Och de kritiska kommentarerna är många och bitska.
– Så du tycker det är helt ok hur de tvångsmatas?, undrar en förbannad följare.

Hittills har Edward Blom inte svarat på elakheterna –  han är väl upptagen med att njuta av livet.