Att skicka ett barn till förskolan när andra är hemma sjuk

Paula berättar i sitt senaste inlägg att hon, Hugo och Molly är hemma idag för att dom är jätteförkylda men eftersom Leonore mådde bra så fick hon gå till förskolan. Vad är era tankar kring att dom som har flera barn skickar ett barn till förskolan när det andra är hemma och är sjuk?
På min sons förskola hände just detta att en mamma hade två barn och ena låg hemma med höstblåsor och det andra barnet fick gå till förskolan under en hel vecka innan hon också fick höstblåsorna. När detta påpekades till mamman så menade hon att det smittar innan det bryter ut och att det då inte spelar någon roll vart barnet är. Det förklarades då att om det smittar innan det bryter ut så har barnet gått på förskolan under en hel vecka och smittat andra barn innan hon blev sjuk. Förskolor har ingen regel på att om ett barn är hemma så ska det andra vara hemma men det finns delade åsikter kring detta då syskon oftast är nära varandra så är risken stor att dom smittar varandra speciellt om det är stor smittorisk som i det här fallet med höstblåsor.
 
Berätta gärna vad ni tycker och hur ni hade gjort om ni hade 2 barn eller fler och ena var sjuk hade ni låtit det friska barnet gå till förskolan även fast det kan finnas risk för att det friska barnet bär på smittan från sina syskon?

2017 11 27 10 57 53 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar