Ben Mitkus är svartlistad hos youtube

För 2 dagar sedan lade Ben Mitkus upp på instastory att han kommer att lägga upp en video som han tror att youtube kommer att ta ner. Igår kl 23 kom videon ut som just nu ännu ligger kvar och i videon berättar han från början till slut hur han blivit svartlistad hos youtube.
För att kortfatta det hela så gick han ut med hur man blir blåst på pengar av företagen som är mellanhänder vilket ledde till att allt fler gått ut med hur dom blivit blåsta på pengar. Ben tycker inte att det är fel att sanningen komemr ut men i december började alla hans videos bli gulmarkerade (grön betyder pengar och gul betyder att man får mindre pengar) vilket gör att han får upp till 90% mindre pengar för sina videos. Alla videos blev gulmarkerade efter max 20 sekunder och när han kollade upp detta så fick han veta att en person gulmarkerade hans videos för hand.
När han kontaktade personen så fick han efter flera mail svar med att han svär för mycket i sina videos så han gjorde en video där han tog bort alla svärdomar för att se vad som hände. Men i februari så tog han bort alla svordomar men trots det så blev videon gulmarkerad efter 20 sekunder vilket betyder att personen inte ens kollade på hans videos utanbara saboterade för honom.
Efter en tid hörde youtube av sig till honom och frågade om han ville bli en artistkanal och att han är den enda i Sverige som har det. Han frågade om det kommer påverka hans kanal negativt osv men dom sa att det komemr bli bättre för honom så han sa ja. Dom skrev inget avtal utan det var muntligt men när det var klart insåg han att dom satte ihop hans två konton (Ben Vevo och Ben Mitkus). Han märkte också att hans videos inte syntes utan man var tvungen att rulla långt ner på sidan för att se hans nya videos så han kontaktade sin vän på youtube. Personen förklarade att eftersom han är en artistkanal så syns musiken längst upp och om han vill ha sina nya videos hlgt upp måste han skriva Ben Mitkys i rubriken osv. Han provade detta och helt rätt så hamnade videon längst upp men han gillade ändå inte detta ännu mindre när han och Nicci skapade en parkanal.
Men youtube valde att inte svara när han försökte få tag på dom angående detta och det var först för 2 veckor sedan hans musikbolag fick tag på youtube för att Ben skulle få bort artistkanalen. Så nu är hans kanal som vanligt igen och hans musik ligger på en separat kanal och detta tyckte han till en början var jätteskönt men det tycker han inte längre.
Utan han märkte snabbt att när han lade upp en ny video så hamnade den långt upp på trending på någon timme men en halvtimme senare var den borta från trendinglistan vilket han tyckte var konstigt. Han förklarar att om han på 1 timme kommer till plats 13 på trendinglistan (av 50 platsen) så kan den inte bara försvinna från listan på 30 min utan i så fall hamna på en plats längre ner.
Så ännu en gång fick han kontalta sin vän som då förklarade att youtube svartlistat honom eftersom han drog sig ut hela grejen med artistkanal. Han vet inte hur mycket pengar han komemr förlora på att inte hamna på trendinglistan eller som rekomenderad video.
Han tycker det är fel att youtube motarbetar honom hela tiden och detta gör att han tappar motivationen eftersom han är maktlös i situationen.
 
Ni ser videon här nedan så får vi se om youtube tar ner den. Hoppas ni förstår min sammanfattning av videon.
 

Lämna ett svar