Bianca Ingrossos företag CAIA är fällda för sexistisk reklam

@Det har nu kommit ut att Bianca Ingrossos senaste reklamkampanj för sitt märke CAIA har blivit fällda då det anses som sexistisk reklam.
@Det dom reagerat på är att reklamen för läppstift som lanserades i augusti inte har något med en kvinna i underkläder att göra. Det var kontot @reklamera på instagram som reagerat på kampanjen som kom ut i september och valde då att anmäla CAIA till RO.
@Motiveringen till att dom anser att reklamen är sexistisk lyder såhär:
@”Reklambilden har framtagits för att marknadsföra ett läppstift. Trots det ligger fokus inte på det sminkade ansiktet, allra minst på läppstiftet. Sättet bilden är tagen på, kvinnans pose och sittande position ger intrycket av att hon är undergiven och passiv. Uppmärksamheten dras till att hon sitter halvnaken med särade ben medan hon svankar lätt och trycker en hand hårt mot golvet. Den onaturliga posen i kombination med att hon stirrar förföriskt in i kameran medan hon äter en godisrem är sexualiserande. Att sälja smink med en ung kvinnas kropp som objektifieras och sexualiseras kan endast beskrivas med att vara könsdiskriminerande och sexistiskt. Produkten som marknadsförs sätts inte i fokus och har ingen koppling till hur den halvnaken kvinnan framställs, det främsta fokuset ligger istället på kvinnan som ett sexobjekt. Reklamen är nedvärderande, sexuellt objektifierande och kränkande för kvinnor i allmänhet.”

@Trots att CAIA (Bianca Ingrosso) gett detta svaret på anmälan så blev dom fällda:
@”Produkten som marknadsförs synliggörs knappt och har ingen koppling till en halvnaken poserande kvinna. Att sälja smink med en ung kvinnas kropp som objektifi­er­as och sexualiseras kan endast beskrivas med att vara könsdiskriminerande och sexistiskt. Det är kränkande för kvinnor i allmänhet”

@Ro ansåg inte att deras förklaring var tillräcklig och fällde därför företaget för könsdiskriminerande reklam som är nedvärderande mot kvinnor. För bilderna enligt RO framställer CAIA kvinnorna som sexobjekt. Det är totalt 2 reklamer som blivit fälda och ni kan läsa domen HÄR och HÄR.

@Vad tycker ni, är bilderna nedvärderande mot kvinnor?

2019 11 09 08 29 07 - Stoppa Pressarna

2019 11 09 08 29 39 - Stoppa Pressarna

2019 11 09 08 33 29 - Stoppa Pressarna

2019 11 09 08 34 06 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar