Bingo Rimer – ”Töntar strejkar”

För er som missat detta så pågår det just nu en stor strejk där över 900 piloter är med i strejken. I helhet handlar allt om solidaritet och heder.

Det var när pandemin slog i kraft som över 400 piloter fick sparken på grund av arbetsbrist. Och i avtal ska det ha sagts att när det behöver anställas piloter igen ska dom som fick avgå vara dom som kommer först in igen.

Men nu har SAS gjort en riktig fuling där dom startat nya brevlådeföretag och då gäller inte längre avtalet när dom anställer via dom nya företagen. Detta har gjort alla piloter riktigt arga eftersom dom lurar systemet och bryter mot det dom tidigare lovat.

HÄR kan ni läsa en artikel om detta.

 

Många är upprörda över strejken då detta påverkar så otroligt många flygningar där människor antingen inte ens kommer iväg på sina resor eller helt enkelt inte kan komma hem från dom resorna dom är på. En som reagerat starkt på detta är Bingo Rimer som anser att han jobbar medans töntar förstör och strejkar.

 

Han skriver öppet att han känner avsmak för dessa dumskallar till piloter eftersom dom förstör för barnen. Han är tydlig med att dessa gulliga barn på sommarlov får drabbas och att strejken borde kommit igång när skolorna börjat igen.

En strejk handlar inte om att förstöra för någon utan för att om ett företag gjort fel ska dom göra rätt för sig. i Det här fallet strejkar 900 piloter för att hjälpa och stötta dom 400 piloter som blivit av med sina jobb. Bingo anser då i detta att barns utlandsresa är viktigare än 400 personers jobb.

Hans reaktion kan nog också bero på att hans dotter Nova är en av personerna som fick sitt flyg inställt.

2022 07 18 08 03 56 - Stoppa Pressarna

Bingo skriver att han jobbar och töntar strejkar, men dom strejkar för att 400 personer ska kunna jobba igen så i slutänden försöker dom hjälpa till, inte förstöra. Detta görs sen heller inte enbart för dessa piloters skull utan för att förebygga att företag inte kan lura människor på jobb hur som helst.

SAS är inte det enda företag som lurar anställda utan så många företag gör samma sak. Sen finns det en del som också handlar om dålig lön och dåliga villkor.

 

Tycker ni Bingo har rätt eller fel i det han skriver?

2022 07 18 07 33 34 - Stoppa Pressarna 2022 07 18 07 34 03 - Stoppa Pressarna 2022 07 18 07 34 33 - Stoppa Pressarna

Bilderna tillhör Bingo Rimer

 

Lämna ett svar

Kommentarer

Jag har en bekant som jobbar på SAS så jag vet mer om vad piloterna kräver. Skriv inget som du inte har kunskap om. Piloterna kräver helt sjuka saker som inget annat företag skulle acceptera för sina anställda. Håll tyst om du inte vet hela historien bakom strejken!