Dokumentären om Therese Lindgren

Therese har senaste åren varit väldigt öppen med att hon inte vill ha barn och bli förälder. Men i dagens samhälle kan detta ibland anses som fel när man inte känner att man vill ha barn.

Nu har Svt gjort en dokumentär om Therese som heter ”Slippa bli mamma”. Där berättar hon om hur hon ser på allt kring att hon valt att inte bli förälder men också hur andra ser på hennes beslut.

HÄR hittar ni dokumentären och för er som är på samma spår om att inte vilja ha barn borde se den.

Såhär säger hon om sitt beslut.

 

”Jag har ju berättat för er att jag hållit på att filma med Svt under våren och vi har filmat är alltså det här, ett program som heter ”Slippa bli mamma” som tar avstamp i att jag alltid tänkt att jag ska skaffa barn i framtiden för att det är ju det vuxna människor gör. Man blir vuxen och man skaffar barn.”

 

”Jag har aldrig haft någon längtan men jag har tänkt att den där biologiska klockan, den tickar nog igång….nej den gjorde ju aldrig det. Jag har aldrig känt en längtan efter att skaffa barn men det har absolut inte varit lätt, utan tvärtom så har jag känt mig så himla ensam i det här för jag har inga människor runt omkring mig som har valt att inte skaffa barn. Jag har inga kvinnliga förebilder som jag kan se upp till.

Och det väcker så himla mycket tankar och känslor när man väl är inne på att man kanske väljer bort att skaffa barn, så man behöver någon att bolla med. Men jag har också insett hur många av er som känner er lika ensamma för att ni går i exakt samma tankar som jag.

Och därför ville jag göra det här programmet i vilket jag träffat några av Sveriges coolaste kvinnor som valt bort barn..”

 

Therese förklarar att man kan leva ett fullt innehållsrikt liv även utan barn. I sin kamp i huvudet angående att skaffa barn eller inte så var hon helt lost i hur hon skulle komma fram till ett beslut.

2022 09 05 06 57 54 - Stoppa Pressarna

Bilden tillhör Svt

Lämna ett svar