Egoina är beräknad den 10 november

@För bara ett par dagar sedan så gick Egoina ut med den stora nyheten att hon är gravid. Hon har nu valt att svara på massor av frågor angående graviditeten, så här nedan kommer alla frågor och svar.
@Hon berättar bland annat att hon är beräknad 10 november och har nu gått in i vecka 16.

@Fråga: Vilken vecka är du i?
@Svar: Vecka 16

@Fråga: Har ni börjat kolla på vagn? Vad lutar det mot?
@Svar: Nej, känner mig mycket chill hittills med allt sånt. Alla märken och grejer ni skriver till mig är rena grekiskan. Samma med twistshake, vet knappt vad det är.

@Fråga: Hur berättade ni för vänner/familj om graviditeten?
@Svar: Närmaste familjen här i Sverige berättade vi för personligen (genom presenter). Våra mammor fick bebisstrumpor och F`s syster fick en födelsedagspresent med ett ”grattis i efterskott faster” –  kort.

@Fråga: Har du varit på UL?
@Svar: Har varit på massa ultraljud känns det som. Först i vecka 5 för att se så att graviditeten satt i livmodern, eftersom jag tidigare haft utomkvedshavandeskap. Sen ett i vecka 7 för att se så det fanns hjärtslag. Vet inte varför för har förstått i efterhand att det inte är vanligt. Och KUB. Mest magiska och konstiga jag varit med om. Det var en riktig bebis med armar, ben och allting.

@Fråga: Hur mår du?
@Svar: Nu mår jag bra. Förutom lite foglossning (svårt att veta om det är det, har ju aldrig haft det). Känner mig som mig själv igen vilket är skönt.  Vecka 7 – 12 mådde jag piss. Var så sjukt jäkla hungrig och mådde illa på samma gång. Ingen bra kombo. Kände mig bakis dygnet runt och åt jag inte direkt när jag vaknade var det kört.

@Fråga: Hur har du lyckats hålla hemligt så länge?
@Svar: Det har inte varit så svårt att dölja faktiskt. Men har typ inte orkat dölja det sen KUB. Så jag fattar att vissa av er anat.

@Fråga: Kommer ni ta reda på kön? Har ni pratat om namn?
@Svar: Ja, vi är för nyfikna för att låta bli. Ingen aning om namn! Vi kommer absolut inte överens. Men  just nu har ingen av oss något förslag. Det var så mycket lättare att prata namn innan jag blev gravid. Nu när det är på riktigt känns det så stort och avgörande att inget namn känns rätt.

@Fråga: Har ni behövt någon hjälp för att bli gravida?
@Svar: Nej, men spolade äggledaren i samma cykel och jag trot att det var det som gjorde det. Verkar vara delade meningar om en sådan undersökning kan hjälpa, men det är tydligen inte ovanligt att man lyckas bli gravid efteråt. Om inte var det pga hoppet, att jag då visste att det var möjligt. Jag trodde och var rädd för att den äggledaren också var sönder. Och när jag väl blev gravid var jag såååå rädd för att den fastnat igen. Men det hade den inte.

@Fråga: Någon särskild egenskap du önskar att barnet ärver från dig resp från F?
@Svar: Gärna allt från F. Vill mer än allt ha en mini – F. Noggran, smart, rolig, tålmodig, vettig, snäll. En mini-me känns för läskigt. Hoppas inte den blir som jag. I alla fall inte ser ut som jag.

@Fråga: Har du någon craving?
@Svar: Ett tag kunde jag bara äta frukt. Men har mest haft icke-cravings. Kunde exempelvis inte äta chips på två månader. Tyckte det var vidrigt. Och samma med alkohol, lägligt nog.

@Fråga: Hur började du misstänka att du var gravid?
@Svar: Är testoman och har tagit helt galet många test sen vi började försöka. Har aldrig kommit så långt att jag börjat misstänka innan jag testat. Har testat innan det ens är fysiskt möjligt att mäta mängden hcg.

@Fråga: Hur var känslan precis när du plussade?
@Svar: Helt jävla sinnessjuk. Vågade inte tro på det när jag bara fick svaga svaga streck, men när det stod ”gravid” på det digitala brast det. Kan fortfarande inte förstå att det är sant.

@Fråga: Hjälpte Vulverines råd och tips dig?
@Svar: Svårt att veta. Jag tror ju att spolningen av min äggledare hjälpte. Men har lärt mig så sjukt mycket från henne. Slutade med koffein, har tänkt mycket på att inte stressa och samma cykel som jag blev gravid tog jag en stor dos D-vitamin innan ägglossning. Det kanske hjälpte.

@Fråga: Sugna på hus?
@Svar: Ja. Men marknaden är helt galen nu, så vi är beredda på att bo kvar ett tag. Det är därför vi bytt ut möbler, köpt ny soffa och så. Vi försöker möblera smartare,  frigöra mer golvyta och skapa mer förvaring. Kan faktiskt tänka mig att det vore nice att bo mitt i stan med nyfödd. Men sen vill jag inte det. Har aldrig varit sugen på hus tidigare, men nu känns det rätt.

@Fråga: Vad tror du att det är, tjej eller kille?
@Svar: Jag tror pojke. Men försöker låta bli att tänka på vad det är ifall jag har fel. Det spelar såklart verkligen ingen roll, men vore ändå jobbigt att fantisera om pojken vi ska få och sen ”tas det från oss”. Ska bli spännande. Frederic tror flicka.

@Fråga: Var F med när du tog testet?
@Svar: Nej, han var inte hemma när jag testade. Berättade för honom med en present. Är en lång historia. Ska blogga om det.

@Fråga: Tror du din blogg kommer bli en mamma blogg?
@Svar: Min blogg är ju livet jag lever. Går inte att göra på något annat sätt. Det lär bli mycket graviditetssnack nu. Men har faktiskt svårt att tro att det blir en renodlad mamma-blogg sen tyvärr. Tycker sånt är så sjukt ointressant. Vi får se vad det blir. Det kommer säkert bli en del av den, går ju inte att undvika, men med barnets integritet i åtanke vad gäller både bild och text.

e49ca3b0 71ab 41a4 aafe f8af652e6ec4 900x1200 1 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar