Följare tror att Sara Bolay skäms över sin bebis

Det var den 5:e juni som Sara Bolay gick ut med att hon är gravid med sitt första barn. Det var ingen planerad graviditet men hon valde att behålla barnet.

Hon har under några år bott i Dubai men valde att åka hem till Sverige i början av sommaren. Det finns en pappa med i bilden men om dom är ett par eller inte vill hon inte svara på.

Man kan på hennes instagram se att hon lagt upp flertal bilder där hon visar upp sin gravidmage. Men samtidigt lägger hon upp en del bilder där hon klär sig så magen inte syns.

 

Just nu är hon i Paris och efter att hon lade upp några bilder där hon inte visar magen så skrev en följare såhär:

 

”Hej. Ursäkta måste fråga…Varför är du rädd att visa magen? För det märks tyvärr. Skäms du över din lilla bebis? Dehär ska man ju kanske vara berädd för, att magen växer och man får bristningar etc.”

2022 07 14 08 26 09 - Stoppa Pressarna

 

Innan jag skriver Saras svar här nedan så måste jag säga att det är en sjuk fråga. Bara för att man är gravid måste man inte gå med magen synlig för alla att se. Man måste inte skylta med att man är gravid, man måste inte gå med en tröja som slutar under brösten för att visa magen, man måste inte tycka om eller njuta av att man är gravid.

Det finns så otroligt många som psykiskt ogillar att vara gravid och det är helt okej. Alla är vi olika, alla tänker vi olika och bara för att en del älskar att magen växer och kroppen ändras så behöver inte alla tycka om det. Det viktiga är att man är gravid och blir förälder för att man vill bli det.

 

Här kommer Saras svar på den här kommentaren:

 

”Den där kommentaren fick jag alltså nyss på min senaste bild jag la ut för kanske 3 minuter sedan.

Usch så vidrig kommentar. Vet inte ens var jag ska börja. Jag bestämmer själv hur mycket jag vill visa magen och inte. Jag skäms absolut inte över min bebis i magen men jag håller fortfarande på att vänja mig över alla förändringar som sker med min kropp.

Detta är min första graviditet och allt jag går igenom är min första gång och den personen som skrev kommentaren har ingen aning om vad jag känner eller hur jag mår förutom de jag delar. Och att jag tycker det är jobbigt över förändringarna som sker med min kropp betyder inte att jag skäms över min bebis i magen.”

 

Alla gör nog så gott dom kan och när det handlar om en graviditet eller bli förälder så kan ingen hjälpa hur hjärnan tar det. Man ska inte outa eller trycka ner någon för hur dom känner/tänker för man kan inte hjälpa det. Som tex jag, jag fick min son för snart 8 år sedan och det tog mig ett helt år innan jag kände mig som en förälder. Trots att jag var beredd på allt med graviditeten och att bli förälder så följde inte hjärnan med när han väl kom till världen.

Jag älskade honom från första sekunden och var med han dygnet runt utan paus men ändå kunde jag inte få hjärnan att få mig att känna mig som en mamma. Och trots att jag idag har 2 fantastiska barn som jag älskar mer än allt och inte ångrar en sekund, så kan min hjärna ändå säga till mig att jag inte är skapad för att vara förälder.

Och det handlar inte om att jag inte älskar mina barn mer än allt eller att jag inte tar hand om dom och ger dom en fantastisk uppväxt med så mycket kärlek och glädje. Utan hjärnan är en helt egen värld och det går inte att kontrollera hur den tänker och det är helt okej.

 

Så till alla er där ute som har det jobbigt med tankar som kommer och går, det är okej och ni är fantastiska ändå. Ni gör garanterat ert bästa och allt är inte en bubbla för alla där lyckan är allt som existerar.

 

Här nedan är ett par av bilderna som fick följaren att reagera. Sara har nu även raderat kommentaren som ni ser längre upp i inlägget.

2022 07 14 08 26 40 - Stoppa Pressarna

Bilderna tillhör Sara Bolay

 

 

Lämna ett svar

Kommentarer

Bara jag som känner att när folk är gravida att de enda de lägger ut på sin mage? tycker det är ganska nice att folk inte alltid måste fokusera på att de just är gravida och bara är allmänt avslappnade. Sjuk kommentar, att man ens orkar bry sig vad andra lägger ut.