Hanna Friberg förklarar vad influencers bidrar med till samhället

Det har genom alla åren varit stora diskussioner när det gäller influencers och deras jobb. Många anser att det är ett jobb att vara influencer medans många anser att det inte alls är ett jobb att få betalt för att glida runt i livet och leva i ”lyx”.
Influencers har fått förklara allt jobb dom lägger bakom sina blogginlägg, youtubevideos, samarbeten, instagrambilder osv. Många influencers jobba för andra företag och en del av dom har ju även startat egna företag.
En som nu förklarat vad influencers bidrar med till samhället och varför dom är viktiga. såhär skriver hon:
 
”Influencers bidrar till underhållning, inspiration och är en marknadsföringsplats för företag att synas på. Sen är det inte viktigt i den mån att det här yrket går att jämföra med sjukvården om det är det du vill försöka att få det att framstå som att jag gör eller gjort. Men vem vet de kanske det gör? Tror många tyr sig till influencer och att många har en personlig kontakt med sina följare. Och jag får ju extremt mycket DM`s ifrån tjejer som tex vågat tagit tag i att göra en bröstförminskning efter att jag gjorde det. Jag pratar mycket om cellförändringar med mina följare osv. Men oavsett är det väl isf otroligt många jobb som är otroligt oviktiga i din värld.
Vill faktiskt också säga att vi gör så mycket mer än marknadsför företag och tar snygga bilder också. Många av oss eller jag iaf har ju en extremt personlig kontakt med många av mina följare. Hjälper dem med problem, dilemman, tips osv och vill finnas för dem som en storasyster som de kan vända sig till. Jag brukar se det lite som vi är ett stort tjejgäng alla tillsammans som hjälper varandra och peppar varandra och det är otroligt fint och viktigt”
 
Det kommer nog alltid vara så att människor kommer att se det som att influencer-yrket inte är ett ”riktigt” jobb hur mycket många än förklarar att det är så. Men ingen kan nog säga att influencers inte skapat en helt ny värld på sociala medier. Dom första bloggarna så som Isabella Löwengrip, Paow, Dessie, Alexandra Nilsson, Amir osv kommer alltid vara stora namn när man pratar om influencers. Dom startade något som öppnade upp en helt ny värld både för influencers men också för läsarna och företagen.

Lämna ett svar