Hugo & Paula valde att inte sätta sig själva i karantän

@För 2 månader sedan skrev Paula på sin blogg att dom inte kommer lämna Sverige i år på grund av coronan. Hon tyckte att det var tråkigt att dom inte kan resa till Spanien men att en sommar hemma i Sverige skulle bli skönt också.
@Men vad hände så fort gränserna öppnades? Jo Paula och hennes familj bokade direkt ett flyg till Spanien för att få lite semester med samtidigt fixa med huset som dom har där nere. Kritiken blev otroligt stark och många blev arga för att hon först skriver att man inte behöver resa under coronan och sedan gör hon det så fort hon får möjligheten.
@Hon försökte försvara sitt beslut men läsarna var ändå inte imponerade på henne och kritiken fortsätter än idag. När hon kom hem igen så skrev hon såhär:

@”Det har varit jobbigt. Jag försvarar inte vårt val, men det är tufft att inte göra rätt. Det är tufft att bli hårt kritiserad.”

@Många tänkte nog att dom i alla fall skulle ta eget val att sätta sig i karantän efter sin resa men så blev det inte. Eftersom regeringen inte har som krav på självkarantän just nu så väljer dom flesta som reser att helt strunta i att hålla sig hemma efter en resa. Dock borde människor använda eget sunt förnuft och ta sitt ansvar kring risken av spridning och faktiskt hålla sig hemma under 10 dagar innan man vistas bland folk eller på skola/dagis/fritis/jobb.
@Men Både Paula, Hugo och barnen började jobba i onsdags och dom vistas ute bland folk varje dag.


@Vad tycker ni, ska människor ha eget ansvar och ta självkarantän efter en resa trots att det inte är krav på det? Själv är jag rädd för hur stor spridningen av coronan blir nu när alla börjar komma hem från sina resor igen, resor som enligt mig är totalt onödiga under en pandemi. Många människor är otroligt själviska som väljer att resa i allt detta men det är min åsikt!

2020 08 08 06 54 35 - Stoppa Pressarna

2020 08 08 06 55 02 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar