Jasmine Gustafsson fick ångest för att influencers började operera sig utomlands

Det har nu kommit en ny dokumentär på svt som heter “priset vi betalar”. Det är en dokumentär där influencers som rest utomlands till för att operera sig.

Journalisten Frida Söderlund har mött några av dessa influencers för att dom ska berätta om fasaden av dom lyxiga operations-resorna dom gjort.

En av dom som var först med att resa iväg för att operera sig var Jasmine Gustafsson. Hon börjar med att berätta att hon kände ångest när andra influencers började resa iväg för gratis operationer. Ångesten fick hon för att hon kände att hon öppnade upp dörren för det här.

Det största inom influencersvärlden handlar om utseende. Och med sitt utseende tjänar dom pengar. Och för att få det utseende dom anser att dom behöver ha krävs både skönhetsbehandlingar och operationer.

Vi följare får ta del av den perfekta resan (då det ofta är gruppresor), perfekta operationen, perfekta personalen, perfekta läkningen osv. Men en sak som vi inte får ta del av alls är sanningen. Speciellt i eftervården men i den här dokumentären öppnar några upp sig och berättar vad som faktiskt händer.

Nicole Falciani som är nära vän till hon som gjort dokumentären berättar i första avsnittet att ingen pratar om detta. Alla vet om operationerna men ingen frågar om dom och ingen berättar om dom. En operation som blivit allt vanligare men som är den absolut farligaste skönhetsoperationen att göra är BBL.

Bland annat har Jasmine Gustafsson, Sindy Niklasson och Keela gjort denna operation. Den enda som faktiskt var ärlig med att det gjorde ont och problemen efter var Keela. Men i kontrakten så är dessa influencers bundna till att inte nämna något om eftervården, komplikationer osv.

I dokumentären är en tjej som heter Sara med. Hon gjorde en BBL och efter en vecka så var hon nära att dö på ett sjukhus i Sverige. Hon gjorde sin operation på Monokliniken i Turkiet och dom har efter avsnitt 2 sagt till expressen att dom är chockade över detta.

I avsnitt 3 kommer även Paow att medverka.

2022 12 14 06 03 24 - Stoppa Pressarna

Tycker ni alla ska se den här dokumentären för den är så viktig och ni hittar båda avsnitten HÄR.

2022 12 14 06 01 54 - Stoppa Pressarna

Faksimil: svtplay.se

Lämna ett svar