Jasmine Gustafsson svarar på frågor om misslyckade operationen

Efter att Jasmine Gustafsson medverkade i dokumentären ”priset vi betalar” (läs tidigare inlägg) så har hon valt att svara på några frågor. Hon är väldigt noga med att påpeka hur viktigt det är att tänka en extra gång innan man opererar sig.

 

Vad har tittarnas reaktioner på ”priset vi betalar” varit?

Svar: So far tycker jag att ni alla har tagit emot den på ett väldigt bra sätt. Har sett mycket bra diskussioner lite överallt kring den.

Sen märker man ju såklart att alla tittar på den med olika sinnen men så kommer det ju alltid vara oavsett vilket ämne vi pratar om.

Men jag tror verkligen att den här dokumentären är nyttig för alla att se även för influencers som jobbar med detta.

 

Har du några fysiska men idag efter operationen?

Svar: I jämförelse med människor som varit nära att dö av sina komplikationer har jag kommit lindrigt undan. Men jag hade svåra smärtor, stygn som gick upp, hud-bitar som lossnade.

Jag har också fått ärr och gropar över min rumpa eftersom operationen inte gav något resultat.  Som gjort att jag behövt göra behandlingar i Sverige för att åtgärda det. Operationen har kostat mig betydligt mer än den gav. Det var en hård läxa helt enkelt.

Så återigen vill jag påminna er om att tänka en gång extra innan ni utsätter era egna kroppar för olika typer av ingrepp. Var pålästa och säkra innan ni tar besluten.

 

Utöver detta har hon även skrivit ett långt inlägg. Hon försöker med sin medverkan i dokumentären ta ansvar för ett av sina största misstag. Hon är arg på sig själv för att hon bidragit till att påverka andra att operera sig.

Här är henne kvällstankar som hon delade med sig av inför första avsnittet av dokumentären.

 

”Det har varit en jävligt lång resa som jag började med min resa i offentligheten när jag var 21. Idag är jag 29 år och har växt samt utvecklats precis som alla. Men vi har alla saker vi ångrar och det har även jag. Jag tror att en stor del av att bli vuxen handlar om att ta ansvar för sina handlingar, att stå till svars och våga ta konsekvenserna av sina handlingar. Som influencer med flera tusen följare och den påverkan vi har i vårt agerande för folk ser upp till oss och litar på oss.

Jag försöker nu i min medverkan av ”priset vi betalar” ta ansvar för ett av mina största misstag. Även om jag är livrädd och så jävla förbannad på mig själv så vet jag att om jag kan bidra till att påverka denna onda cirkel så kommer jag göra det.

Och därför hoppas jag att vår industri kan bli bättre och spegla mer realistiska verkligheter. Våga skapa dialoger och prata om problem även om det är komplex.”

2022 12 16 20 47 57 - Stoppa Pressarna

Bilden tillhör Jasmine Gustafsson

Lämna ett svar

Kommentarer