Eric Saade - Stoppa Pressarna

Bild: Christine Olsson/TT - Stoppa Pressarna

Nyheter om Eric Saade

Total: 303 artiklar
Eric Gadd Varvintermodet Stor - Stoppa Pressarna
Till vänster ser vi Eric Saade, till höger Nicole Falciani.
Till vänster ser vi Eric Saade i en vit tshirt, han ser bekymrad ut. Till höger ser vi Hanna Schönberg och Eric Saade på Elle-galan.
Till vänster ser vi Eric Saade i en vit t-shirt. Han går med bestämda steg och ser sammanbiten ut. Till höger sir vi influencern Hanna Schönberg i svart topp, hon står vid sidan om Eric Saade som bär en brun kavaj och vit skjorta.
Vi ser en bekymrad Eric Saade i en vit t-shirt och solglasögon. Sångaren rör sig i gatumiljö..

Tidiga år och bakgrund

Eric Saade är en artist som har gjort sig ett namn inom den svenska popscenen. Hans tidiga år och bakgrund lade grunden för en framgångsrik karriär.

Uppväxt och ursprung

Eric Saade föddes i Kattarp i Sverige till en svensk mor och en palestinsk far, vilket bidrog till hans mångkulturella arv. Redan i ung ålder visade han en stark passion för musik och underhållning, vilket skulle komma att prägla hans tidiga karriärval och framgångar.

Musikaliska början

Saades potentiella talang var inte obemärkt, för vid femton års ålder fick han sitt första skivkontrakt, vilket banade väg för hans inträde i den svenska musikscenen. Medlemskapet i pojkbandet What’s Up var en betydande tid i hans utveckling som artist, och marknadens respons på hans musik visade snabbt att Saade var en populär och lovande ung artist i Sverige.

Eurovision och karriärhöjdpunkter

Eric Saade har varit en framträdande artist i Eurovision Song Contest och har byggt en solid karriär med flera album och turnéer. Hans medverkan i Eurovision har varit ett av många karriärhöjdpunkter.

Eurovision song contest

Han deltog först i Eurovision Song Contest 2011 med låten ”Popular”, som blev mycket väl mottagen. Låten tog honom till en imponerande tredje plats i tävlingen, vilket förstärkte hans position på den europeiska musikscenen. Saades tidigare deltagande i Melodifestivalen med låtarna ”Manboy” och ”Masquerade” lade grunden för hans Eurovision-framgång.

I Eurovision 2024 blev Saade återigen uppmärksammad när han använde sitt uppträdande för att väcka frågor kring den opolitiska naturen av tävlingen. Den Europeiska radio- och TV-unionen (EBU) övervakar tävlingens regler som normalt förbjuder politiska budskap.

Album och turnéer

Utöver sin Eurovision-karriär har Eric Saade gett ut flera album som inkluderar hits som ”Hearts in the Air”, som ytterligare cementerat hans status som en populär artist inom popgenren. Han har kompletterat sina studioalbum med omfattande turnéer, vilket gett honom möjlighet att möta sina fans och nå ut med sin musik på ett direkt och energiskt sätt.

Sedan starten av sin karriär har Saade visat en förmåga att kontinuerligt vara relevant och populär inom den snabbföränderliga musikvärlden.

Politik och kontrovers

Eric Saade har vid flera tillfällen funnit sig i centrum för politiska kontroverser på grund av sina offentliga ställningstaganden och det budskap som hans musik förmedlar.

Kontroverser på scenen

Under en framträdande händelse bar Saade en palestinasjal, vilket av vissa betraktades som ett politiskt ställningstagande. Sjalen är ofta associerad med solidaritet för det palestinska folket, men i detta sammanhang ansågs den strida mot European Broadcasting Unions regler om icke-politiska framträdanden. Saade försvarade sitt val genom att påpeka att han ville vara inkluderande och visa äkthet genom att bära något som representerar hans svensk-palestinska arv.

Offentliga ställningstaganden

Saade har inte dragit sig för att uttrycka sina åsikter i offentliga sammanhang. Han har adresserat personliga frågor såsom att bli ”dödad av en polis” samt kommenterat på bredare samhällsfrågor som bojkotten av Eurovision i Israel och situationen i Gaza. Genom sina uttalanden har han ofta uppmanat till fred och förståelse, vilket har lett till både stöd och kritik från olika håll.

Musik och budskap

Även Saades musik har innehållit teman som hanterar politiska och sociala frågor. Låten ”Imagine” har lyft fram behovet av empati och gemenskap, vilket speglar Saades intentioner att använda musiken som en plattform för att föra fram positiva och förenande budskap kring komplexa ämnen som identitet och tillhörighet.

Diskografi och framtidsutsikter

Eric Saade har etablerat sig som en av Sveriges främsta popartister, med en omfattande diskografi och flera pågående projekt. Hans karriär har präglats av samarbeten med stora skivbolag som Playground Music och Roxy Recordings.

Musikutgivningar

Saade har släppt fem studioalbum som har bidragit till hans framstående position i den svenska popscenen. Från debutalbumet Masquerade (2010), till senaste Det svarta fåret (2020), har varje album visat på hans utveckling som artist. Saade har också 27 singlar och två EP-skivor under bältet, vilka innehåller flera hits som ekat på radiostationer runt om i landet.

  1. Masquerade (2010)
  2. Saade Vol. 1 (2011)
  3. Saade Vol. 2 (2011)
  4. Forgive Me (2013)
  5. Det svarta fåret (2020)

Dessa album har visat på hans förmåga till musikalisk mångfald och hans känsla för popgenrens pulserande rytm.

Framtidsplaner för Eric Saade

Eric Saades karriär framåt ser ljus ut, med planer för nya utgivningar och samarbeten som förutspås förstärka hans inflytande inom musikindustrin. Han är känd för att ständigt arbeta i studion, med en strävan efter att skriva och producera musik som inte bara definierar nuet utan också talar till framtiden. Det ryktas om att han är i färd med att släppa ny musik och att det kan involvera intressanta samarbeten med andra kända artister och producenter inom Playground Music och Roxy Recordings. Saades engagemang och passion för sitt arbete tyder på att vi kan förvänta oss mer innovativ musik och projekt i hans framtida karriär.