Katrin Zytomierska bryter lagen med smygreklam

@Under en period så började influencers skärpa till sig angående att göra smygreklam och dom började markera reklamen bättre. Men nu verkar det vara antingen en rejäl svaka eftersom allt fler gör smygreklam eller så skiter dom helt enkelt i att följa lagarna. Oavsett av vilken anledning dom gör detta så är det olaglig smygreklam som dom gör och en av dom som gjort det är Katrin Zytomierska som gör smygreklam för sitt eget märke lite när hon känner för det.
@Hon har inte skrivit längst upp att det är reklam, ej i inlägget eller ens bland sina # och inlägget är tydligt reklam för hennes eget företag cleaneating. Jag lade även till 3 andra exempel på smygreklam där Paow står för 2 av dom och den trejde är Saga Scott och detta är endast ett fåtal av alla smygisar som rullar runt på sociala medier just nu.

@Självklart har influencers en stor roll i att dom ska marknadsföra reklam lagligt och på rätt sätt på sina sociala medier men en sak som många glömmer är att även företagen har ett ansvar här. Dom ska även dom enligt lag inte marknadsföra sig genom smygreklam och dom har en skyldighet att se till att dom som gör reklam för dom inte gör smygreklam så båda parter är delaktiga i att bryta mot lagen.
@Katrin är en av dom som tycer att det är löjligt att hon måste markera ut reklam för sitt eget företag på sina privata sociala medier och väljer därför ibland att inte göra det. Men i och med att Kissie varit på rättegång just pga smygreklam/felmarkerad reklam och Kenza nu är nästa på tur så borde våra influencers tänka sig för och faktiskt göra om och göra rätt för snart går nog ingen säker längre.

2019 01 23 08 52 27 - Stoppa Pressarna

2019 01 23 08 51 46 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar