Kenza, Jocke och Jonna säger sitt om influencers och kriget

@Alla är nog oroliga över kriget som just nu pågår mellan Ryssland och Ukraina men även kring hotet som riktats mot Sverige. Alla känner olika kring det som händer och alla reagerar olika vilket är helt okej för alla är olika, det finns inget rätt eller fel i hur man känner och reagerar i en sådan här situation. Sen är det klart att om man är en offentlig person så blir man dömd för hur man reagerar i det mesta och många anser att dom med stora plattformar borde yttra sig kring stora händelser i världen.
@En del delar allt som sker medans andra är helt tysta kring vad som händer och det är upp till var och en att välja hur dom vill göra. Sen finns det som influencers som använder kriget som ett sätt att få ”pluspoäng” som Kenza kallar det för och såhär skriver hon om dom personerna.

@Kenzas text
@”Gud det verkligen äcklar mig hur folk försöker samla pluspoäng hos sina följare genom att 1. Berätta hur man pausat sina samarbeten osv (det går att pausa sina posts utan att tala om det för andra…eller vänta, då är det ju ingen som vet hur duktig man är ) och 2. klanka ner på hur andra agerar i denna situation, på vad de postar eller inte postar om Ukraina – också för att samla poäng hos sina följare för att man då ”är den enda vettiga och den enda som faktiskt bryr sig”. Kräks. Det här handlar om oskyldiga människor som just nu lever i krig. Det handlar inte om vem som gör vad på instagram i Sverige. Det handlar inte om er eller om mig. Lägg den tiden på något vettigt istället för att kämpa röven av er för att bli repostade som den ”duktiga influencern”. PS: Ingen behöver reposta detta.
@PS2. När det är dags för val igen hoppas jag att ni alla röstar rätt, så att människor som flyr från konflikter världen över har möjlighet att börja om i vårt land. Röstar ni tvärtom kan ni ta pekpinnar och stoppa upp dom nånstans.”

@Joakim Lundell delar Kenzas åsikt i den här frågan och även han har skrivit en text och såhär skriver Joakim.

@Joakims text
@”Kan inte vissa influencers sluta med sin godhetsknarkar tävling, angående kriget. Ni behöver inte samla pluspoäng att ni är bättre för att ni inte postar samarbeten. Ni behöver inte berätta vad andra ska posta och inte posta på instagram. Detta är verkligheten och ett riktigt krig och ingen tävling på sociala medier. Förstår inte varför så fort något händer så ska det direkt tas chansen att samla massor jävla pluspoäng inför sina följare. Vad är meningen att posta saker om det endast är till för att se bra ut inför andra? Gör saker från hjärtat, om det är så att ni vill göra detta för att ni bryr er, vad är då meningen att skriva ut det inför alla? Duger det inte göra bra saker om ingen vet om att ni gjort dessa saker eller?”

@Men en  inte håller med dom är Jonna (Joakims fru) då hon delat en post på instastory angående det Joakim och Kenza skriver om. Jonna verkar inte alls dela samma åsikt kring detta och såhär lyder posten som hon delade och skriver att hon inte kunde sagt det bättre själv.
@”Ursäkta mig men är så jävla trött på att läsa exakt överallt hur alla (inkl influencers själva) talar om hur influencers ska bete sig i situationen. Pausar man sina samarbeten – då får man skit för det. Då är man helt dum i huvudet som inte publicerar och skänker alla pengar till behövande. Men gör man det då får man skit för att man inte lyfter alla världens problem och bidrar till dom. Lever man  på som vanligt utan att visa vad man skänkt eller bidragit till (för tro det eller ej, vi gör saker som inte syns också) – då antar folk att man är dum i huvudet ”för att man inte gör något”. Men visar man däremot vad man aktivt gör/gjort för att hjälpa till, då är man en skytmåns som ”bara ska ha cred”. Snälla sluta anta att vi är hjärtlösa människor som bara tänker på yta. Ärligt talat, skärp er. Helt ärligt så tror jag också (ingen faktabaserad uträkning men av det jag sett av alla stora insamlingar så är det via branschkollegor) att vår bransch har bidragit med så mycket mer pengar än andra som egentligen sitter på så extremt mycket mer pengar och makt. Lägg lite energi på dessa företag. På all annan reklam som ni ser på tv, hör på radio eller stora företag som borde göra skillnad (också). ”

@Egentligen spelat det ingen roll av vilken anledning någon skriver vad dom gör eller inte kring allt som händer i världen, huvudsaken är att dom är medvetna om vad som sker och faktiskt bryr sig oavsett hur dom bryr sig. Det sker hemska saker varje dag i våran värld och det är hemskt att det aldrig kan ta slut oavsett hur många som än vill att det ska vara fred på jorden. Mina tankar och tårar går till Ukraina men också till alla andra människor som lider världen över. Vi kan inte göra allt speciellt inte en och en men vi kan alla göra något för att försöka göra världen till en bättre plats. Hoppas ni alla är säkra och att alla ni känner är säkra i allt det hemska som sker, ta hand om er och var rädda om er och glöm aldrig att ingen har rätten att avgöra hur en människa ska leva eller om den har rätten att leva eller inte.

2022 03 06 00 01 03 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar