Tronföljd

Besatt 51-årig man till attack mot kungen

Det börjar hetta till.
En 51-årig man går nu till attack mot kung Carl Gustaf.
Vår monark tvingas värja sig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2023-01-04 kl 19:57 |

ProvaPremium

I år har kung Carl Gustaf, 76, regerat 50 år på tronen. Det är i sanning imponerande. Han var en osäker kronprins och endast 27 år gammal när han tillträdde i september 1973.

Med åren har vår kung kommit att bli folkkär även om han emellanåt har hamnat i offentliga kontroverser. Kungens synpunkter på den norska säljakten väckte ett ramaskri hos vårt norska broderfolk och när han hyllade Sultanen av Brunei tog det hus i helvete.

Bild 1 av 6

Kung Carl Gustaf är pressad. En 51-årig man är som besatt av honom och nu får monarken sina fiskar varma.
Bild 2 av 6

Johan T Lindwall intervjuar kronprinsessan Victoria och prins Daniel när de var på ett två dagar långt besök i London och Cambridge. Vid den här tiden var Johan T hovreporter på Expressen innan han värvades som chefredaktör på Svensk Damtidning.
Bild 3 av 6

Kronprinsessan Victoria och Nobelpristagaren i fysik, Alain Aspect, under Nobelbanketten. Johan T Lindwall tycker kungen är orättvis mot sin dotter när han talar illa om den 43 år gamla grundlagsändringen.
Bild 4 av 6

Här är Johan T Lindwall under inspelningen av tv-programmet "Riket" i Polen.
Bild 5 av 6

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. När han föddes blev han kronprins. Kung Carl Gustaf kan än idag inte hantera orättvisan som hans son utsattes för.
Bild 6 av 6

Enad front utåt. Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prins Carl Philip och prinsessan Sofia gör allt för att hålla den perfekta bilden av kungafamiljen vid liv. Det finns dock spänningar inom familjen.

Kriserna har kommit och gått men det värsta av allt var nog i samband med att skandalboken ”Den motvillige monarken” kom ut i november 2010. Kungen tvingades förklara och försvara sig och intyga att han aldrig varit på sexklubbar – inte värdigt en statschef.

Kungens uttalande förvånar

Kung Carl Gustaf red ut även den stormen. Nu är det dags igen.

I SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar” vädrar vår monark sina åsikter om det faktum att prins Carl Philip, 43, fråntogs kronprinstiteln och rätten till kronan efter att han fötts.