Arbetsliv

De arbetar mest och minst i kungafamiljen – unik kartläggning

Working class hero.
Nu avslöjas sanningen om vem som arbetar mest i kungafamiljen.
Vi får även veta vem i familjen som har en viss förbättringspotential – hen arbetade endast 13(!) dagar förra året.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2024-01-12 kl 06:05 |

ProvaPremium

Det går inte att smita. Nu har sajten Ufonomore återigen gjort sin sammanställning över hur våra kungligheter sköter sina plikter.

Ufonomore är egentligen en sajt som ägnar sig mest åt europeiska kungligheters mode, men varje år ställer man samman statistik som visar hur flitiga eller lata medlemmarna i vår skattefinansierade svenska kungafamilj är. Vi får det svart på vitt.

Bild 1 av 8Kungafamiljen Stor - Stoppa Pressarna

Nu finns det svart på vitt. Statistiken ljuger inte. I en unik kartläggning framgår vem som jobbar mest och vem som jobbar minst i kungafamiljen.
Bild 2 av 8Kronprinsessan Victoria Mote Kungen Stor6 - Stoppa Pressarna

Kungen provsitter en tronliknande stol och nog ser han ut att trivas. Kungen är den som arbetar mest i kungafamiljen. Imponerande!
Bild 3 av 8Drottning Silvia Makt Stor - Stoppa Pressarna

Här är Silvia vid ett möte med FN:s särskilda sändebud om frågor som rör våld mot barn (SRSG VAC) och Childhood USA på Förenta nationernas högkvarter i New York. Drottningen jobbar mycket, hon hamnar på tredje plats i kungafamiljen trots att hon fyllt 80 år. Starkt gjort!
Bild 4 av 8Prins Daniel Bakom Ryggen Stor - Stoppa Pressarna

Prins Daniel har erkänt att han inte har några problem med att gå bakom ryggen på sin hustru, kronprinsessan Victoria. Victoria jobbar näst mest efter kungen och prins Daniel hamnar på fjärde plats.
Bild 5 av 8Prins Carl Philip Kompanjon Stor - Stoppa Pressarna

De klarade av svårigheterna. Det var nära att prins Carl Philip bröt med Oscar "Bajsmannen" Kylberg. Prins Carl Philip hinner även arbeta för kungafamiljen, han hamnar på femte plats.
Bild 6 av 8Prinsessan Sofia Splittrar Stor - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofia under ett tal för Sophiahemmet Högskolas examensceremoni i Blå hallen i Stockholms stadshus. Prinsessan arbetar 50 dagar om året, starkt gjort med tanke på att hon har tre små söner.
Bild 7 av 8prinsessan madeleine mediebilden stor 1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleines är extremt lat. Hon arbetade 13 dagar för kungafamiljen förra året. De svenska skattebetalarna finansierar hennes lyxliv i Florida. Skamligt.
Bild 8 av 8Kungafamiljen Stor1 - Stoppa Pressarna

Ömsom vin ömsom vatten. Flera medlemmar av kungafamiljen strävar på riktigt bra. Prinsessan Madeleine är dock så usel att hela kungahuset får skämmas och monarkin hotas.

Under förra året var det kung Carl Gustaf, 77, som knep förstaplatsen med 141 jobbdagar.

Det är starkt gjort inte minst med tanke på att vår vördade och älskade monark uppnått en respektabel ålder.

Strävsam person

Som bekant firade kungen 50 år på tronen förra året och det bidrar till att han tvingades jobba så mycket.

Eller tvingades är fel ord när det kommer till kungen – han är en synnerligen plikttrogen och strävsam person. Men så växte han ju också upp som liten kronprins under den gamle kungen, Gustaf den sjätte Adolf, vars valspråk var ”Plikten framför allt”.