Fyllefest

Drottning Silvia i fylleskandal med minister på slottet

Minst sagt oväntat.
Nu avslöjas en fylleskandal på Stockholms slott.
Drottning Silvia blev vittne till hur en minister var höggradigt berusad under kungamiddagen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-03-14 kl 17:17 |

ProvaPremium

Våra kungligheter må vara avspända och trevliga personer och därtill förlåtande till sin natur. Samtidigt har de rätt att förvänta sig att man bemöter de med en viss respekt och vördnad.

Det spelar ingen om man är rojalist eller ej. Det kulturhistoriska arvet och kontexten i kombination med att vi har ett demokratiskt fattat beslut kring vår monarki bidrar till att man har rätt att förvänta sig att folk uppträder respektfullt när man möter de kungliga.

Bild 1 av 5Drottning Silvia Fylleskandal Stor - Stoppa Pressarna

Otäckt och obehagligt. Drottning Silvias middag blev förstörd av en berusad minister. Nu avslöjas sanningen.
Bild 2 av 5Drottning Silvia Fylleskandal Stor2 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, Finlands president Sauli Niinistö och presidentens fru Jenni Haukio anländer till galamiddagen på Stockholms slott för det finska presidentparet. Under middagen var en minister märkbart berusad påstås det.
Bild 3 av 5Drottning Silvia Fylleskandal Stor4 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvias organisation Mentor är i blåsväder. "En våg av aktivism och antisemitism börjar byggas i Mentor i Sverige", säger en källa till Dagens Opinion.
Bild 4 av 5Drottning Silvia Fylleskandal Stor1 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia hade Finlands president Sauli Niinistö till bordet. Här ser man att drottningen är upprörd, kanske hon ser den påstått berusade ministern.
Bild 5 av 5Drottning Silvia Fylleskandal Stor3 - Stoppa Pressarna

Energi och näringsminister Ebba Busch och infrastruktur och bostadsminister Andreas Carlson tar emot Finlands Mika Lintilä och Timo Harakka vid ankomsten till informellt möte med EU:s energi och transportministrar i Scandinavian XPO i Märsta utanför Stockholm. Det är den finske näringsministern Mika Lintilä som påstås ha varit berusad under kungamiddagen.

Att vara berusad på en kungamiddag är inte respektfullt. Är du dessutom minister förväntas du verkligen inte uppträda full på offentliga tillställningar. Precis det verkar dessvärre ha hänt.

Synbart berusad

Nu avslöjas fylleskandalen på slottet – mitt framför kronprinsessan Victoria, 45, och drottning Silvia, 79.

Det är den finska sajten Iltalehti som rapporterar att landets näringsminister Mika Lintilä, 56, (C) ska ha varit synbart berusad när han representerat Finland utomlands, rapporterar Svensk Damtidning.