Krönika

”Efter misstänkta sexköpet: Silvia måste förklara sig”

Dags att träda fram.
Till skillnad från Patrick Sommerlath så kan inte drottningen gömma sig. Nu måste Silvia ta till orda.
Det för tiden misstänkta sexköpet och dess efterbörd hotar hela monarkin, skriver Daniel Nyhlén – som menar att drottningen är skyldig svenskarna en förklaring. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-11-15 kl 13:02 |

ProvaPremium

daniel nyhlen byline kronika - Stoppa PressarnaDet brukar heta att det tar lång tid att bygga ett förtroende, men bara ett ögonblick att rasera.

Uttrycket stämmer, fråga drottning Silvia.

Under många år har drottningen varit engagerad i kampen mot trafficking och prostitution.

I december 2014 tog sig hennes engagemang ett något kuriöst, för att inte säga småaktigt uttryck, då hon och prinsessan Madeleine vägrade närvara vid utdelningen av Polarpriset. De ville inte delta i hyllningen av Chuck Berry eftersom han 1959 (!) hade dömts för trafficking.

Till skillnad från Patrick Sommerlath hade emellertid rockikonen infunnit sig till rättegången och även tagit sitt straff som var både utdömt och avtjänat innan Silvias brorson ens var född.

Ja, ni har väl följt med i alla turerna kring drottningens gunstling, (i kvällspressen benämnd som bland annat ”kungavännen”, ”släktingen” och ”dubbelswisharen”) som var misstänkt för sexköp och som polisen förgäves försökte delge.