Hälsa

Fortsatt oro för Silvia efter insjuknandet

Tillbaka – men svag och håglös.
Nu växer oron för drottning Silvia.
Kungligheten har varit sjuk och kanske comebacken blev för tidig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-05 kl 17:51 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om att drottning Silvia, 78, insjuknade under nästintill dramatiska former i samband med Riksmötets högtidliga öppnande.

Det var många som reagerade på att drottningen inte skakade hand med talmannen Andreas Norlén, 49. I själva verket var det av ren hänsyn Silvia valde att inte hälsa på gängse sätt – kungligheten kände sig krasslig.

Bild 1 av 7Vi ser drottning Silvia sitta i en kyrkbänk, hon ser svag och trött ut.

Drottning Silvia gick inte att riktigt känna igen under gudstjänsten inför Kyrkomötets öppnande i Uppsala domkyrka. Kyrkobesökare uppfattade kungligheten som svag och håglös. Den sista tiden har varit tuff för drottningen.
Bild 2 av 7Drottning Silvia Sjuk Oro Stor1 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia och ärkebiskop Antje Jackelén anländer till Uppsala domkyrka inför Kyrkomötets öppnande. Ett ögonvittne konstaterar drottningen saknade "spänst" i steget.
Bild 3 av 7Drottning Silvia Sjuk Oro Stor2 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria gjorde sitt bästa för att hänga med i psalmerna under Kyrkomötets öppnande. Kungafamiljen har haft det lite turbulent på sistone och det syntes på sällskapet.
Bild 4 av 7drottning silvia sjuk stor - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia blev uppbragt av "Kalla Faktas" avslöjanden om hennes pappa Walter Sommerlath.
Bild 5 av 7Kung Carl Gustaf Drottning Elizabeth begravning Stor9 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick hedersplatserna invid kyrkan under den pampiga begravningen av drottning Elizabeth. Det var en emotionell och ansträngande resa för kungaparet till London.
Bild 6 av 7kungen knark prins daniel stor - Stoppa Pressarna

Kungen har reagerat starkt på Stoppa Pressarnas avslöjande och sagt till prins Daniel på skarpen. Det var dock inte förrän drottning Silvia tog till orda som prinsen lyssnade. Hela kokain-turbulensen kring prins Daniel har påverkat kungafamiljen starkt.
Bild 7 av 7draottning silvia knarkkandis stor - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia stod mycket nära den kände tv-profilen som åkte fast med kokain. Han var den person som introducerade kokainkungen till en medlem av kungafamiljen.

– Efter covid är det fortfarande så att man är lite restriktiv och hälsar på annat sätt än att ta i hand. Drottningen är dessutom lite förkyld – så det är utifrån respekt för talmannen, konstaterade hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, i samband med ”incidenten”.

Ensam kung

På kvällen var det en pampig konsert i Konserthuset vid Hötorget i Stockholm men då var Silvia plötsligt försvunnen – kung Carl Gustaf, 76, anlände i ensamt majestät till de avrundande festligheterna.