Hälsa

Fortsatt oro för Silvia efter insjuknandet

Tillbaka – men svag och håglös.
Nu växer oron för drottning Silvia.
Kungligheten har varit sjuk och kanske comebacken blev för tidig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-05 kl 17:51 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om att drottning Silvia, 78, insjuknade under nästintill dramatiska former i samband med Riksmötets högtidliga öppnande.

Det var många som reagerade på att drottningen inte skakade hand med talmannen Andreas Norlén, 49. I själva verket var det av ren hänsyn Silvia valde att inte hälsa på gängse sätt – kungligheten kände sig krasslig.

Bild 1 av 7Vi ser drottning Silvia sitta i en kyrkbänk, hon ser svag och trött ut.

Drottning Silvia gick inte att riktigt känna igen under gudstjänsten inför Kyrkomötets öppnande i Uppsala domkyrka. Kyrkobesökare uppfattade kungligheten som svag och håglös. Den sista tiden har varit tuff för drottningen.
Bild 2 av 7

Drottning Silvia och ärkebiskop Antje Jackelén anländer till Uppsala domkyrka inför Kyrkomötets öppnande. Ett ögonvittne konstaterar drottningen saknade "spänst" i steget.
Bild 3 av 7

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria gjorde sitt bästa för att hänga med i psalmerna under Kyrkomötets öppnande. Kungafamiljen har haft det lite turbulent på sistone och det syntes på sällskapet.
Bild 4 av 7

Drottning Silvia blev uppbragt av "Kalla Faktas" avslöjanden om hennes pappa Walter Sommerlath.
Bild 5 av 7

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick hedersplatserna invid kyrkan under den pampiga begravningen av drottning Elizabeth. Det var en emotionell och ansträngande resa för kungaparet till London.
Bild 6 av 7

Kungen har reagerat starkt på Stoppa Pressarnas avslöjande och sagt till prins Daniel på skarpen. Det var dock inte förrän drottning Silvia tog till orda som prinsen lyssnade. Hela kokain-turbulensen kring prins Daniel har påverkat kungafamiljen starkt.
Bild 7 av 7

Drottning Silvias sommar blev även den påfrestande. Hon stod mycket nära den kände tv-profilen som åkt fast med kokain. Han har dessutom varit engagerad i Mentor Sverige tidigare.

– Efter covid är det fortfarande så att man är lite restriktiv och hälsar på annat sätt än att ta i hand. Drottningen är dessutom lite förkyld – så det är utifrån respekt för talmannen, konstaterade hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, i samband med ”incidenten”.

Ensam kung

På kvällen var det en pampig konsert i Konserthuset vid Hötorget i Stockholm men då var Silvia plötsligt försvunnen – kung Carl Gustaf, 76, anlände i ensamt majestät till de avrundande festligheterna.