Kungligt

Kungaparets hemliga kärlekssemester i St Tropez

Det var i St Tropez på Franska Rivieran som de svenska kungligheterna som knappt myndiga började lära sig innebörden av jetset-liv och festande.
Det föll sig naturligt eftersom det är en av kung Carl Gustafs favoritplatser.
Saknaden har varit stor efter Sainte Maxime på grund av coronan. Nu har kungen och drottningen varit där igen – för andra gången denna sommar.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-07-30 kl 08:02 |

ProvaPremium

Praktiskt taget varje sommar de senaste två decennierna har vi kunnat se bilder på den svenska kungafamiljen när de semestrar och njuter av sol och bad i det exklusiva St Tropez på franska Rivieran.

Kung Carl Gustaf, 76, ärvde drömhuset Villa Mirage i Sainte Maxime utanför St Tropez när prins Bertil dog 1997 och spenderar inte familjen tiden i sjurumsvillan så gör de det på kungens elva meter långa lyxbåt Polaris, som han köpte år 2000 för fyra miljoner kronor. Detta efter att ha sett den hängande i Stockholms förnämaste varuhus NK:s ljusgård.

Bild 1 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 2 - Stoppa Pressarna

I St Tropez har kungen sin lyxbåt ”Polaris” som familjemedlemna frekvent nyttjar när de är på Rivieran.
Bild 2 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 1 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia älskar att tillbringa en del av sommaren i deras paradis Villa Mirage utanför jetset-orten St Tropez på franska Rivieran – och kungen doppar sig mer än gärna i Medelhavet.
Bild 3 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 3 - Stoppa Pressarna

Kungabarnen har tillbringat många somrar i orten på den franska sydkusten och här lärde de sig på riktigt vad jetset-liv och festande innebär när de var yngre. Kronprinsessan är här utom sig av glädje.
Bild 4 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 4 - Stoppa Pressarna

Stora delar av familjen njöt av ledigheten mellan midsommar och Victoriadagen i St Tropez. Här visar kung Carl Gustaf på en gammal bild hur mycket han njuter av att tillbringa delar av semestern på Rivieran.
Bild 5 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 5 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine har vantrivts de sista åren i Florida.
Bild 6 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 6 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf ärvde Villa Mirage efter prins Bertil när denne avled. Här ses kungen när han deltog i en regatta i St Tropez för många år sedan.
Bild 7 av 7kungen drottningens romantiska semester sttropez 7 - Stoppa Pressarna

Prins Bertil köpte villan i Frankrike efter andra världskriget slut och tillbringade mycket tid där, eftersom han och prinsessan Lilian inte kunde visa sig offentligt i Sverige. Här är en klassisk bild på marinattachen prins Bertil och fotomodellen Lilian Craig från 40-talet.

Att kungabarnen kronprinsessan Victoria, 45, prins Carl Philip, 43, och prinsessan Madeleine, 40, har haft möjligheten att tillbringa så många somrar i just St Tropez bör de, om de inte redan gjort det, ägna både en och två tankar åt släktingen prins Bertil.