Kungligt

Kungen i jättebråk med prins Daniel inför skilsmässan

En riktigt soppa.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja bråket mellan kung Carl Gustaf och prins Daniel.
Samtidigt förvärras krisen i äktenskapet med kronprinsessan Victoria och en skilsmässa rycker allt närmare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2022-02-01 kl 22:08 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 75, var länge väldigt skeptisk, till slut valde han dock att acceptera att hans dotter, kronprinsessan Victoria, 44, hade förälskat sig i medelklasskillen Daniel Westling, 48, från Ockelbo.

Kronprinsessparet gifte sig och lyckan var fullständig.

Bild 1 av 7

Kungen fick nog! Prins Daniel och kung Carl Gustaf har rykt ihop flera gånger, när det handlade om "Prinsessan Estelles kulturstiftelse" blev det riktigt infekterat vilket nu påverkar relationen inför den eventuellt förestående skilsmässan.
Bild 2 av 7

Prins Daniel är viljestark och har svårt att ständigt stå i skuggan av sin hustru.
Bild 3 av 7

Kung Carl Gustaf var redan från början väldigt skeptisk gentemot Daniel.
Bild 4 av 7

Kungen och prins Daniel uppges ha rykt ihop flera gånger.
Bild 5 av 7

Stämningen i kungafamiljen är mycket spänd just nu. Det kan sluta i skilsmässa mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Bild 6 av 7

Kungen är bekymrad över sin dotter, han stöttar Victoria oavsett vilket beslut hon än må fatta kring äktenskapet med prins Daniel.
Bild 7 av 7

Kungen uppges vara trött på prins Daniels beteende och han refererar till honom som "Ockelbo" på ett nedsättande sätt när han diskuterar prinsen med sina vänner.

Nu ter det sig dessvärre som att äktenskapet är på väg att rasa ihop och samtidigt framkommer nya detaljer om bråk och intriger i kungafamiljen.

Det är väl känt att kungen länge var tveksam till om Daniel Westling, en personlig tränare och gymägare, verkligen var rätt man för kronprinsessan Victoria.

Vid den här tiden hade prins Daniel en tämligen oborstad och ”lantlig” stil och kungen var orolig att han helt enkelt inte skulle visa sig vara mogen för det ansvar och den plikt det innebär att gifta sig med en blivande statschef.

Men med tiden insåg då kung Carl Gustaf att hans dotters känslor för Daniel var genuina och vår monark insåg att han inte kunde stoppa kärleken. Han gav grönt ljus för Daniel samtidigt som han såg till att ynglingen från Ockelbo fick träning inför sin nya roll.