Familjedrama

Kungen i storbråk med Silvia inför Victorias födelsedag

Det blir värre och värre.
Kungen och Silvia rök ihop rejält.
Vår monark och hans hustru har dragits in i en sjaskig maktkamp vid hovet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-07-13 kl 05:50 |

ProvaPremium

Imorgon fyller kronprinsessan Victoria, 45, år. Det är en alltid en festlig dag som inleds med att ölänningar och turister samlas i stora skaror vid Sollidens slott för att sjunga ”Ja, må hon leva” för vår blivande statschef.

Det är alltid kung Carl Gustaf, 77, som leder allsången och det går inte att ta miste på hans glädje och engagemang. Ingen kan tvivla på kärleken han hyser för sin dotter som är så duktig och populär.

Bild 1 av 7

Kungen och Silvia rök ihop, bara dagar före kronprinsessans födelsedag.
Bild 2 av 7

Kronprinsessan Victoria lyssnar alltid på sin far. Han är ett fint stöd för henne.
Bild 3 av 7

År 2023 skulle bli ett festligt år för kungen. Dessvärre har året blivit ett riktigt "annus horribles" för kungahuset.
Bild 4 av 7

"Kungen beter sig helt enkelt snorkigt och visar en obehaglig von oben-attityd som svenskarna inte gillar. Både han och den övriga kungafamiljen bör passa sig, annars riskerar de få folket emot sig", säger en pensionerad hovreporter.  
Bild 5 av 7

Nu kommer nya avslöjanden kring hovets informationschef Margareta Thorgren som kungen uppges vara i färd med att sparka.
Bild 6 av 7

Prins Daniel och informationschefen Margareta Thorgren togs på bar gärning av Victoria. Till vänster ser vi tidigare hovmarskalken Karolin A. Johansson som slutade väldigt hastigt vid hovet. Nu har kungen och Silvia tröttnat på turerna och vill ha bort Thorgren.
Bild 7 av 7

Johan Tegel från informationsavdelningen ingriper och försöker skydda kungen med sin kropp från en näsvis reporter.

Victoriadagen fortsätter därefter med diverse festiviteter och på kvällen är det en fin konsert och dessutom utdelning av det prestigefyllda Victoriapriset som i år går till hockeystjärnan Erik Karlsson, 33.